xtrim

میزان ابتلا به ایدز در معتادان کاهش یافته است

به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از ایرنا: سردار اسکندر مومنی روز دوشنبه در سومین نشست تخصصی معاونان، مدیران کل و شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور که همزمان با روز پژوهش با موضوع «بررسی روند مبارزه با مواد مخدر و راهبردهای آینده در گام دوم انقلاب اسلامی» برگزار شد، افزود: در حال حاضر ۹ هزار و ۲۰۰ مرکز درمانی و ۱۰۸ مرکز شبانه روزی در خدمت رسانی برای پیشگیری و درمان اعتیاد فعال هستند که در کاهش روند شیوع ایدز در بین معتادان کمک چشمگیری داشته اند.

وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در چهل سال گذشته به نمایندگی از کشورهای دنیا با پدیده های شوم علیه انسانیت و بشریت مبارزه کرده و در خط مقدم این مبارزه تفاوتی قائل نبوده که این محموله های مواد مخدر در داخل توزیع می شود یا خارج از مرزها بلکه با آموزه های دینی به این مبارزه پرداخته است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره فعالیت های ستاد مبارزه با مواد مخدر در طول سه دهه گذشته، یادآور شد: بیش از سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر موانع مختلف فیزیکی و الکترونیکی در مرزهای کشور بارگذاری شده است.

مومنی تصریح کرد: در این بازه زمانی ۵۰ هزار باند و گروه منهدم و بیش از ۱۰۰ هزار خودرو توقیف و ۱۳ هزار تن مواد مخدر کشف و ضبط شده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه سالانه برای چند میلیون نفر کارگاه ها و کلاس های آموزش پیشگیری از اعتیاد برقرار شد، چهار هزار و ۸۱۵ خانه ورزش روستایی هم احداث و ۹ هزار و ۳۰۰ مرکز درمانی و کاهش آسیب فعال شدند.

مومنی با اشاره به این که با همه اقدامات در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، روند شیوع اعتیاد افزایشی بوده و صرفا در دهه شصت کاهش شیوع در کشور آغاز شد، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای اصلی ما در گام دوم انقلاب فراهم کردن بستر و حمایت لازم برای ورود نخبگان و جوانان و شرکت های دانش بنیان در کاهش عرضه مواد مخدر است که کافی است فرصت برابر برای آنان ایجاد کنیم تا شاهد تغییر عمده در روند مبارزه با مواد مخدر باشیم.

وی با بیان این که سه هزار و ۸۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز و مجروح در راه مبارزه بامواد مخدر اهدا شده است، گفت: هر اقدامی لازم است اما در تحولات جدید می طلبد که رویکردهای جدید اتخاذ شود. ستاد هم آمادگی کامل دارد در حوزه کاهش تقاضا، عرضه و پژوهش و خدمت بسترهای لازم را فراهم کند.

وی افزود: هوشمندسازی اقدامات و فرایندها هم رویکرد دیگر ما است. هدف ما در این مرحله و گام دوم انقلاب متوقف کردن روند رشد شیوع مواد مخدر و آغاز روند کاهشی شیوع مواد مخدر است؛ پس اولویت را به پیشگیری دادیم تا با همکاری همه نهادها و فراهم کردن زمینه برای ورود نخبگان شاهد تحول عظیم باشیم.

سومین نشست تخصصی معاونان، مدیران کل و شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور همزمان با روز پژوهش با موضوع «بررسی روند مبارزه با مواد مخدر و راهبردهای آینده در گام دوم انقلاب اسلامی» با حضور حجت الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات، سورنا ستاری معاون علمی فناوری ریاست جمهوری، سردار اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر و جمعی دیگر از مقامات لشکری و کشوری برگزار شد.

در این نشست، پنج کتاب با عناوین «روش پژوهش در اعتیاد»، «مداخلات و درمان های کوتاه مدت برای سوءمصرف مواد»، «درمان سوءمصرف مواد و خانواده درمانی»، «مدیریت نشانه های افسردگی در مراجعان سوءمصرف کننده مواد مخدر در طول بهبودی اولیه» و «درمان سوءمصرف مواد مبتنی بر ذهن آگاهی برای نوجوانان» معرفی شدند.

همچنین از سند جامع مقابله با عرضه مواد مخدر روان گردان و پیش سازها، سند جامع اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و سامانه جامع مراکز نگهداری درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر موضوع ماده ۱۶ قانون رونمایی شد.

اخبار برگزیده
شناسه : 71465
لینک کوتاه :