توصیههای بهداشتی و غذایی در روزهای آلودگی هوا
به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از ایرنا: در متن اطلاعیه انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران آمده است: آلودگی هوای تهران و برخی کلانشهرها باز هم از مرز ناسالم عبور کرد؛ به حدی که تهران در روز دوشنبه ۸ آذرماه با شاخص آلودگی ۱۶۶ در جایگاه دومین شهر آلودهٔ جهان قرار داد. این معضل، تهدیدی جدی و فوری برای سلامت و کیفیت زندگی شهروندان و اقتصاد کشور است.
انجمن غذا و تغذیه حامی سلامت ایران به عنوان انجمنی علمی که برای خود رسالت اجتماعی در حوزهٔ سلامت و تغذیه قائل است، از مسئولان ذیربط میخواهد هر چه زودتر برای رفع مشکل آلودگی هوا تدبیری اتخاذ کنند. همچنین از مردم تقاضا میکند با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، انجام تستهای بازرسی وسیله نقلیه و حتی کاشت درختان در مقابل خانههای خود نقشی مؤثر در کاهش آلودگی هوا ایفا کنند.
همچنین نوع تغذیه میتواند تا حد زیادی از عوارض خطرناک آلایندههای موجود در هوا بر بدن بکاهد به همین جهت برای کاهش این عوارض نامطلوب، توصیههای زیر ارائه میشود:
۱- با بروز پدیدهٔ وارونگی دما، در صبح اول وقت فصلهای سرد میزان آلودگی به حداکثر میرسد. با گرم شدن هوا در طول روز از وخامت اوضاع تا حدی کاسته میشود. به همین دلیل توصیه میشود در ساعات اولیهٔ روزهایی که هوا وارونگی دارد، حتما از ماسک استفاده کنید.
۲- در روزهایی که آلودگی هوا به مرز هشدار دهندهای میرسد، همهٔ افراد به ویژه گروههای در معرض خطر (کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماریهای قلبی و ریوی) باید در خانه بمانند و درها و پنجرهها را بسته نگه دارند.
۳- مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدانها به ویژه ویتامینهای E و C بهترین دشمنان آلودگی هوا هستند. خوردن کرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو شیرین، نارنج، نارنگی و کاهو را نباید فراموش کرد. ویتامین E را نیز میتوان در جوانه گندم، گردو، بادام، زیتون و سبزیجات با برگهای سبز پیدا کرد.
۴ – در روزهای آلوده تا حد امکان شیر، ماست و سایر لبنیات را مصرف شود. این مواد حاوی فسفر، منیزیم و کلسیم هستند و به بدن در مبارزه با اثرات آلودگی هوا کمک میکنند.
۵- مصرف منظم ماهیهای روغنی نظیر ماهی آزاد و سالمون میتواند در تقویت و بهبود فعالیت دستگاه تنفسی مؤثر واقع شود. برخی از نوشیدنیها مانند چای سبز و قهوه نیز به دلیل داشتن ترکیبات فلاونوییدی میتوانند توان دفاعی بدن را در برابر عوامل اکسیدکننده بیشتر کنند.
۶- در روزهای آلوده بهتر است از غذاهای سرخ کردنی و فستفود استفاده نشود و بیشتر غذاها به صورت بخارپز و یا آبپز باشند.
اخبار برگزیدهدانش و فناوریلینک کوتاه :