xtrim

نجات مزارع کاکائو در آفریقا با کود بیولوژیک ایرانی

به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از ایسنا: کود بیولوژیک ساخت ایران به عنوان راه درمان بیماری مهلک مزارع کاکائو در ساحل عاج با نام “شولن شوت”، مورد توجه کشاورزان این کشور قرار گرفت.

“ویروس شولن شوت” از دو سال قبل در مزارع ساحل عاج و غنا فراگیر شده است و بنا بر اعلام دولت‌های این کشورها و سازمان‌های جهانی دخیل در بازار کاکائو، این بیماری یک معضل سخت برای درختان محسوب می‌شود و به همین دلیل، درختان مبتلا به بیماری قطع می‌شوند تا درختان جدیدی کاشته شود.

 ساحل عاج و غنا مجموعا بخش عمده‌ای از کاکائوی دنیا را تولید می‌کنند و قطع گسترده درختان در این دو کشور می‌تواند بازار جهانی کاکائو را متاثر کند.

در عین حال برخی کاکائو کاران در ساحل عاج که از چند سال قبل از یک نوع کود بیولوژیک ایرانی استفاده می‌کنند، می‌گویند: مزرعه آن‌ها همچنان بارآور و تولیدکننده است.

این ویروس، مسری است که تنه و شاخه‌های درخت کاکائو را سفید می‌کند و طی سه تا ۵ سال باعث مرگ کامل درخت می‌شود، تقریباً نیمی از مزارع ساحل عاج که تامین‌کننده بخش قابل توجهی از کاکائوی دنیا است، به این بیماری مبتلا شده‌اند، به دلیل فراگیر بودن این بیماری راه حل قطع درختان پیشنهاد شده است.

سیامک علیزاده، مدیر شرکت تولیدکننده این محصول می‌گوید که در سال ۱۳۹۲ موفق شد تا برای بیش از ۶۰ هزار بسته از این کود از کشور ساحل عاج سفارش بگیرد.

بر اساس اعلام معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری، شرکت‌های دانش‌بنیان بسیاری هستند که در شرایط تحریمی با تکیه بر دانش ایرانی و قیمت‌های جذاب رقابتی توانسته‌اند افق‌های صادراتی جدیدی را به روی محصولات فناورانه ایرانی بگشایند.

 

اقتصاد کلان
شناسه : 73561
لینک کوتاه :