چطور از آلودگی هوا جان سالم به در ببریم؟
جهان صنعت نیوز اکونومیک تایمز: چطور از آلودگی هوا جان سالم به در ببریم؟ بدن شما در کدام سنین پیر میشود؟ اگر خواب خوبی ندارید، کربوهیدرات نخورید و کاهش خطر مرگهای زودرس با خوردن فلفل تند. این موضوعها را در تازههای پزشکی این هفته میخوانید.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که نیمی از جمعیت جهان به سوخت و فن آوریهای تمیز دسترسی ندارند و آلودگی هوا جان هفت میلیون نفر را در سال میگیرد.
آلایندههای هوا میتواند سد دفاعی بدن را بشکند، به سیستم تنفسی و گردش خون نفوذ کرده و به ریهها، قلب و مغز آسیب برساند. با این حال برای مقابله با اثرات جبرانناپذیر آلودگی هوا بر بدن، اشاره به برخی نکات ضروری است:
اگر در روزهای آلوده به ناچار باید ساعاتی را در بیرون از خانه بگذرانید، از ماسک مناسب استفاده کنید. ماسکهای معمولی پارچهای را فراموش کنید. ماسکهای ویژه مانند ماسک های N99و N95گرچه کمی گرانند اما برای جلوگیری از تنفس ذرات آلوده، موثرترند. برای محافظت از چشمها در برابر آلودگی، حتما عینک آفتابی بزنید.
در خانه بمانید. از انجام تمرینهای قلبی مانند پیادهروی و دوچرخهسواری در فضای باز اجتناب کنید چون این ورزشها شانس ابتلا به بیماریهای تنفسی را افزایش میدهند. تمرینهای ساده ورزشی را در خانه انجام دهید.
تا میتوانید آب و مایعاتی مانند آب میوههای طبیعی یا آب سبزیجات بخورید. بدن شما در هوای آلوده نباید دچار کم آبی شود.
فضای سبز داخل خانه را گسترش دهید. گیاهان به بهبود تنفس شما در خانه کمک میکنند. گیاهانی مانند آلوئهورا یا گیاه عنکبوتی تمام آلایندهها را جذب میکنند و کیفیت هوای داخل خانه را افزایش میدهند.
در صورت افزایش ذرات معلق (PM2.5) باید وعدههای غذایی سبک را به جای غذاهای سنگین انتخاب کنید.
استفاده از اسپری بینی برای تمیز کردن داخل بینی در صورت خروج از منزل لازم است. اگر شما مبتلا به آسم یا هر گونه بیماری تنفسی دیگر هستید، داروهای خود را هنگام خروج از منزل حتما به همراه داشته باشید.
قرار گرفتن در معرض هوای آلوده ممکن است باعث سرفه، سوزش چشم و بینی، گلودرد، آسم یا خس خس سینه شود. اگر این علائم در شما ادامهدار بود، فورا با پزشک مشورت کنید.
تصور پزشکان تاکنون این بود که پیری یک فرایند تدریجی، کند و خطی است اما اکنون محققان دانشگاه استنفورد این فرضیه را زیر سوال بردهاند.
به گزارش فوکوس آنلاین (FOCUS)؛ سه گروه سنی وجود دارد که از نظر سن بیولوژیکی قابل توجه است و بیشترین تغییرات در بدن در این سنین اتفاق میافتد؛ ۳۴، ۶۰ و ۷۸ سالگی.
تعداد پروتئینهای پلاسمای خون در طول سالها ثابت میماند اما دانشمندان با بررسی ۳ هزار پروتئین موجود در پلاسمای خون ۴۲۶۳ فرد ۱۸ تا ۹۵ ساله اعلام کردند که تعداد این پروتئینها در سنین ۳۴، ۶۰ و ۷۸ سالگی به میزان قابل توجه و به طور ناگهانی تغییر میکند. به گفته آنها بدن در این سنین، برنامهریزی زیستی خود را به میزان چشمگیری تغییر میدهد.
این که نوسانات تعداد پروتئینها چگونه بر روند پیری تاثیر میگذارد هنوز مشخص نیست. با این حال محققان این مطالعه را بسیار امیدوار کننده میدانند. آنها معتقدند از طریق نتایج این مطالعه میتوان روشهای هدفمند برای ثابت نگه داشتن تعداد پروتئینهای پلاسما را آزمایش کرد و بیماریهای مرتبط با سن از جمله آلزایمر و یا بیماریهای قلبی عروقی را به سرعت شناسایی و از آنها پیشگیری کرد.
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که مصرف فلفلهای چیلی و تند برای ۴ بار در هفته، خطر مرگهای زودرس ناشی از سکته مغزی و حمله قلبی را به طور چشمگیری کاهش میدهد.
به گزارش سی ان ان؛ سالهاست که خاصیت دارویی فلفلهای چیلی ثابت شده اما هماکنون محققان ایتالیایی ثابت کردهاند که مصرف منظم این نوع از فلفلها خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی را تا ۴۰ درصد و مرگ ناشی از سکته مغزی را تا ۶۱ درصد کاهش میدهد.
محققان با بررسی هشت ساله ۲۵ هزار نفر در جنوب ایتالیا دریافتند که مصرف منظم فلفل تند حتی در کسانی که رژیمهای غذایی ناسالم دارند نیز همین خاصیت را میتواند داشته باشد.
فلفل چیلی حاوی کپسایسین است؛ مادهای که در فلفل دلمهای یا فلفل شیرین کمتر یافت میشود. مطالعات متعدد نشان دادهاند که کپسایسین باعث کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به چاقی میشود، نقش مهمی در بهبود عملکرد قلب دارد و به کاهش سطح التهاب در بدن نیز کمک میکند.
مصرف کپسایسین باعث محدود شدن گسترش سلولهای سرطانی در بدن، پیشگیری از آنفلوآنزا و بهبود گردش خون نیز میشود.
کربوهیدراتهای تصفیه شده موجود در نان سفید، شیرینیها و کوکیها، نوشیدنیهای قنددار، ماکارونی بدون سبوس و … نه تنها باعث چاقی و اضافه وزن میشوند، بلکه میتوانند کیفیت خواب شبانه را تا حد زیادی کاهش دهند.
به گزارش بیزینس اینسایدر؛ محققان آمریکایی در تازهترین بررسی های خود روی ۵۰ هزار زن یائسه به این نتیجه رسیدهاند. آنها تاکید میکنند کسانی که از بیخوابی رنج میبرند، باید مصرف کربوهیدراتهای ساده را به صفر برسانند. نتایج این بررسیها ۱۲ دسامبر در مجله آمریکایی تغذیه بالینی به چاپ رسیده است.
مصرف کربوهیدارتهای تصفیه شده باعث افزایش سریع قند خون میشود. وقتی میزان گلوکز خون افزایش مییابد، لوزالمعده با ترشح انسولین بیشتر، به سلولهای بدن اعلام میکند که گلوکز را از خون دریافت کرده و آن را جذب کنند. در این فرایند میزان قند خون نیز به سرعت کاهش مییابد. افت قند خون باعث ترشح هورمونهایی مانند آدرنالین و کورتیزول میشود که میتواند باعث بیخوابی گردد.
بیخوابی اغلب با درمانهای روانی یا دارودرمانی برطرف میشود اما این روشها اغلب یا گران هستند و یا عوارض جانبی دارند. خبر خوب این است که بر اساس نتایج این بررسی، میتوان بدون دارو، بیخوابی را درمان کرد. دنبال کردن رژیمهای غذایی پرفیبر و مصرف کربوهیدارتهای پیچیده مانند برنج قهوهای و غلات سبوسدار، با کند کردن میزان جذب گلوکز در بدن، میتواند از بروز بیخوابی در این افراد جلوگیری کند.
اخبار برگزیدهلینک کوتاه :