xtrim

تصویب لایحه‌ای برای تسهیل مالکیت صنعتی تولید و صادرکنندگان ایرانی

به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از ایرنا: سازمان جهانی دارایی فکری با هدف حمایت از دارایی فکری در استکهلم سوئد تشکیل شده که دارای دو رکن اساسی است؛ یکی از این ارکان حفظ مالکیت صنعتی (اختراعات، نشان تجاری صنعتی و طراحی صنعتی) است.

یکی از راه‌های حمایت از محصولات و کالاهای ایرانی و تسهیل تجارت بین‌المللی استفاده از شناسه (کد) یکتا جهانی و درج کدهای مذکور بر روی محصولات است.

تصویب لایحه مذکور می‌تواند عضویت تولیدکنندگان و صادرکنندگان در سیستم شناسه یکتا جهانی را تسهیل کند.

opal

وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر نهادهای ذیربط با استفاده از این شناسه یکتا جهانی می‌توانند نسبت به پایش و نظارت مستمر بر کیفیت و کمیت فرآیند صادرات محصول و تایید اصالت محصول ثبت ‌شده یا مبدا کالا اقدام کنند.

در این مصوبه دولت به‌منظور حمایت از محصولات ایرانی که شناسه یکتا جهانی و ثبت بین‌المللی را بر روی محصولات خود درج کنند، ساز وکارهای تشویقی نظیر جوایز صادراتی، کمک‌ هزینه بازاریابی و تبلیغات و شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی در نظر گرفته است.

تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی می‌توانند نسبت به اخذ شناسه جهانی یکتا از وزارت صنعت اقدام و آن را بر روی بسته‌های خرده‌فروشی جعبه کاغذی(کارتن) و جعبه چوبی (پالت) درج کنند.

سازمان جهانی صادرکننده کدهای بین‌المللی محصولات، در طول زنجیره تامین سازمان GS۱ است. ۱۱۴ کشور عضو رسمی سازمان GS۱ هستند و استانداردهای GS۱ در بیش از ۱۵۰ کشور مورداستفاده قرار می‌گیرد.

جی. اس۱ یک سازمان جهانی غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیردولتی با سابقه ۴۵ ساله است که استانداردهای بین‌المللی در خصوص مدیریت زنجیره تامین‌ جهانی را وضع کرده ‌است. استانداردهای جی اس۱ پرکاربردترین استانداردهای جهان محسوب شده و حاصل یک خرد جمعی است.

مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران با سابقه بیش از ۲۳ سال در کشور به عنوان عضو رسمی سازمان جی اس ۱ جهانی، با شناسایی بیش از سه میلیون و ۶۰۰ هزار قلم کالای تولیدی یا وارداتی که مطابق با ابلاغیه ریاست جمهوری به‌عنوان یکی از ۱۲ بانک اطلاعاتی مرجع کشور و تنها بانک مرجع کشور در حوزه کالا و خدمات شناسایی شده و با تکیه بر پتانسیل‌ها و توانمندی‌های خود تاکنون توانسته نقش و جایگاه مهمی در زمینه ایجاد زبان مشترک بین اجزای مختلف زنجیره تأمین و کسب و کار ایفا کند.

مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران نماینده انحصاری و رسمی سازمان جی اس۱ در ایران است و طبق مصوبه هیات دولت (مصوبه ستاد پشتیبانی برنامه تنظیم بازار مورخ ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۳۷۴) تنها متولی کدگذاری کالا و خدمات است.

این مرکز آماده همکاری با سازمان‌های مربوط و صادرکنندگان جهت کدگذاری و تخصیص شناسه منحصربه‌فرد محصولات (کد GTIN) و پالت‌ها و بسته‌بندی (کد SSCC) است.

کد محموله سریال ارسال(SSCC)  قابلیت مدیریت (ردیابی، ذخیره‌سازی و غیره) واحد لجستیکی را از طریق زنجیره تأمین فراهم می‌کند. برای اطمینان از منحصربه‌فرد بودن و قابل‌ردیابی بودن، سازنده فیزیکی یا صاحب‌نام تجاری واحد لجستیکی در سطح ملی و بین‌المللی از این کد استفاده می‌شود و این کد برای شناسایی پالت‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد.

برای کدگذاری انواع محصولات تجاری از شماره جهانی قلم تجاری (GTIN) استفاده می‌شود. این کد کالاها و خدمات با ویژگی‌های از مواد اولیه گرفته تا محصول نهایی را تحت پوشش قرار می‌دهد.

اکنون نزدیک به یک‌میلیون قلم کالا در مرکز ملی این شماره منحصربه‌فرد را دریافت کرده اند.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 74872
لینک کوتاه :