احتمال خروج برنج از سفره اقشار ضعیف
جهان صنعت نیوز| چند سالی است که به علت بحران کمآبی با تصویب هیئت وزیران، کشت برنج فقط در استانهای گیلان و مازندران و بر اساس الگوی کشت وزارت جهاد کشاورزی مجاز اعلام شده و شالیکاران سایر استانها با شرایط خاص مجاز به این کار خواهند بود. بهطوری که کشت برنج در نوبت اول و یا دوم در برخی استانها با ممنوعیتها و محدودیتهایی همراه بوده و باعث شده، سطح زیرکشت برخی از استانها کاهش پیدا کند و کشاورزان به کشت جایگزین مانند:کشت آفتابگردان، پنبه، سویا و… رو بیاورند.
همچنین وزارت جهاد کشاورزی باید به منظور بهبود معیشت کشاورزان، افزایش بهرهوری نهادها و تولید برنج، زیرساختهای مورد نیاز از جمله تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری، احداث و توسعه آببندانها، اجرای روشهای نوین آبیاری و تکمیل شبکههای آبیاری و زهکشی و کمکهای فنی و اعتباری برای ماشینی کردن، بذرهای اصلاحشده، تغذیه متعادل، مدیریت آفات، بیماریها، علفهای هرز و کشت نشایی در استانهای گیلان و مازندران و مناطق مشروط مندرج در تبصرهها را اجرایی کند.
به جز برنجکاری با کشت دیگر آشنا نیستیم
نبی شفیعی یکی از برنجکاران استان گلستان است، او از شرایط کشت جایگزین ناراضی بوده و معتقد است که کشت جایگزین کفاف معاش آنها را نمیدهد و آنها به جز برنجکاری با کشت دیگر آشنا نیستند و دولت هم اقدامی برای آموزش کشت جایگزین نکرده است. این در حالی است که هیئت وزیران، وزارت جهاد کشاورزی را مکلف کرده تا نسبت به معرفی کشتهای جایگزین برنج در خارج از استانهای گیلان و مازندران اقدام و با فعالیتهای ترویجی و اعطای کمکهای فنی و اعتباری، حمایتهای لازم را بهعمل آورد.
از سوی دیگر دولت برای کاهش مصرف میزان آب در برنجکاری، طرح کشت خشکهکاری و آبیاری نوین را مطرح کرده است. در خارج از استانهای گیلان و مازندران، خشکهکاری برنج مشروط به آبیاری تحت فشار و نصب کنتور توسط متقاضی و یا تحویل حجمی و استفاده از حداکثر ۷ هزار مترمکعب آب در هکتار طی یک دوره کشت که به تایید مشترک جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقهای استان برسد، مجاز اعلام شده است.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانلینک کوتاه :