کدام فضاپیما از کدام کشور زودتر به ماه خواهد رسید؟
به گزارش جهان صنعت نیوز: هم اکنون شرکتهای مختلفی مانند اسپیسایکس، بلو اوریجین و بوئینگ در حال برنامهریزی برای فرستادن دوباره انسان به ماه هستند. اما پرسش اینجاست که کدام یک از این برنامهها موفق خواهد بود یا زودتر اجرایی خواهد شد؟
گفته میشود سفر دوباره انسان به ماه که شاید مقدمه نخستین سفر او به مریخ باشد احتمالا تا سال ۲۰۲۴ رخ خواهد داد.
فعلا بوئینگ در کارهای سادهتر هم موفق نبودهاست. به تازگی کپسول فضایی استارلاینر که ساخته بوئینگ است نتوانسته به ایستگاه فضایی ملحق شود و همین شکست، تیر خلاصی بود به مدیرعامل بوئینگ که پس از دردسرهای مختلف بالاخره استعفا کند.
اما با وجود یکی دو سال پر از شکست برای بوئینگ، این شرکت با تیمی در حال کار برای توسعه ماهنشین ناسا است.
شرکت بوئینگ برای این کار بزرگ، با شرکت «دینتیکس» و شرکت «Aerojet Rockerdyne» که موتور راکت میسازد یک گروه مشترک تشکیل دادهاند.
آنگونه که تاکنون مشخص شده تست موتور راکت اصلی این ماهنشین هم انجام شدهاست. البته سختترین مرحله قرارگیری در شرایط کار واقعی و پیشبینینشده پس از پرتاب است.
شرکت بوئینگ قصد دارد ماهنشین خود را در قالب سه ماژول انتقال، صعود و فرود بسازد.
جف بزوس، میلیاردر آمریکایی و موسس آمازون، به دنبال رساندن انسان به فضا است و اولین گام او ارسال انسان به ماه خواهد بود.
او در این زمینه قصد دارد رقابت جدی را با ایلان ماسک موسس تسلا و اسپیسایکس دنبال کند.
شرکت بلواوریجین قصد دارد ماهنشین «بلو مون» را که در اصل فضاپیمایی برای فرود روی ماهاست را بسازد. البته برای رسیدن به آن مرحله نیاز به وسیلهای برای صعود به سمت ماه است. برای این کار شرکت «لاکهید مارتین» قرار است ارابه صعود را طراحی کند و شرکت «نورثروپ گرومن» هم در این طرح دستگاه انتقال را خواهد ساخت. این شرکتها از بزرگترین سازندگان تجهیزات نظامی و پیشرفتهترین هواپیماهای جنگنده جهان هستند.
ماهنشین این شرکت قرار است از موتور بیای-۷ استفاده کند. این موتور از هیدروژن مایع و اکسیژن مایع به عنوان سوخت استفاده خواهد کرد.
ماهنورد این شرکت قرار است پس از انجام ماموریت و برخاستن از سطح ماه به فضاپیمایی که در مدار ماه قرار دارد ملحق شود.
البته پروژه ماهنورد یکی از اهداف کوتاه مدت موسس آمازون است. او قصد دارد در آینده به رویای خود برای ساخت یک سکونتگاه فضایی دست پیدا کند.
اسپیسایکس در سالهای اخیر در حال تبدیل شدن به غول فضایی جهان است و پروژه ماهنوردش تنها یک برنامه کوتاه مدت به شمار میرود.
این شرکت از فالکون هوی و استارشیپ در این پروژه بهره خواهد برد.
راکت فالکون هوی میتواند باری به وزن ۱۵ تن را به نزدیکی ماه برساند قدرت این راکت سبب میشود ماهنشین وارد مدار ماه شود.
اسپیسایکس میخواهد ماهنشین را بصورت یکپارچه توسعه دهد. در طرح اسپیسایکس فضاپیما قادر خواهد بود چندین تن نمونه خاک و سنگ را هم برای آزمایش و تحلیل بیشتر به زمین ارسال کند.
طبق معمول طرحهای اسپیسایکس بسیار آرمانی هستند و باید دید تا چه اندازه به واقعیت نزدیک خواهند شد.
ایلان ماسک پروژه بلندپروازانهای در ذهن دارد و می خواهد تا سال ۲۰۵۰ شهرکی را در مریخ ایجاد کند. آنها به این منظور ابتدا باید به آلیاژ مناسبی برای ساخت فضاپیما دست پیدا کنند.
از آمریکا تا چین و ژاپن
البته شرکتهای دیگری در چین و ژاپن هم برنامههایی را برای رسیدن به ماه در دست بررسی دارند.
اما فعلا ناسا در این زمینه از باقی جلوتر است. موشک جدید ناسا برای رسیدن به ماه یکی قدرتمندترین موشکیهایی است که تا کنون معرفی شدهاست. این موشک که اندازه یک ساختمان ۲۰ طبقه ارتفاع دارد قرار است فضانوردان ناسا را به ماه برساند.
موشک جدید قرار است تا سال ۲۰۲۴ فضانوردان را به ماه ببرد. این راکت غول پیکر ۶۵ متر ارتفاع دارد. این موشک پیش از جداسازی بخش سرنشین باید به سرعتی بیش از ۲۳ برابر سرعت صوت دست پیدا کند.
هزینه ساخت این راکت بیش از هشت میلیارد دلار ارزیابی شده و ساخت آن چندین بار به دلایل مختلف فنی و مالی با تاخیر روبهرو شده است.
عمومیلینک کوتاه :