بدهی ۲۸۷ میلیون یورویی واردکنندگان لوازم پزشکی به شرکتهای خارجی
به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از ایرنا: ابوالفتح صانعی افزود: شرکت های وارد کننده لوازم پزشکی برای بدهی های قبل از سال ۹۷ که نرخ ۴۲۰۰ تومانی دلار اعلام شد، ارز دریافت نکرده اند و این بدهی حدود دو سال است که بلاتکلیف مانده و پرداخت نشده است.
وی گفت: با پیگیری اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی از دولت، معاون اول رئیس جمهوری دستور داد که بانک مرکزی این میزان ارز را در اختیار واردکنندگان لوازم پزشکی برای بدهی های سال ۹۶ قرار دهد، در این دستور آمده است که این کار زیرنظر وزارت بهداشت انجام شود. وزارت بهداشت هم موضوع را بررسی و راستی آزمایی کرد و در چندین نوبت، هم دکتر هاشمی وزیر سابق و هم وزیر کنونی و هم روسای سازمان غذا و دارو این بدهی و پرداخت آن را تایید کرده اند. در این مدت بانک مرکزی نیز در سه نوبت به بانک های عامل بخشنامه کرده که این میزان ارز برای پرداخت بدهی شرکت های وارد کننده تجهیزات پزشکی تامین شود ولی تاکنون این دستور و بخشنامه ها اجرا نشده است.
صانعی افزود: هفته گذشته نیز جلسه ای در اتاق بازرگانی داشتیم که در آن مسئولانی از بانک مرکزی حضور داشتند. وقتی علت اجرا نشدن بخشنامه پرداخت بدهی شرکت های تجهیزات پزشکی را پرسیدیم. جواب قانع کننده ای ندادند. می گویند وزارت بهداشت اعلام کند که این میزان ارز از سهمیه وزارت بهداشت پرداخت شود.
وی گفت: البته در دستور معاون اول رئیس جمهوری قید نشده که این میزان ارز از سهمیه وزارت بهداشت پرداخت شود و بانک مرکزی خود این موضوع را مطرح کرده است. با این حال وزارت بهداشت اعلام کرده که این میزان ارز از سهمیه ارزی وزارت بهداشت پرداخت شود. اما هنوز بانک مرکزی از تخصیص ارز برای بدهی معوقه شرکت های وارد کننده تجهیزات پزشکی امتناع می کند.
رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی افزود: کمپانی های خارجی از سال ۹۷ که موعد دریافت مطالباتشان فرارسید، از شرکتهای ایرانی درخواست کردند که بدهی خود را پرداخت کنند. شرکت های ایرانی مدام به آنها وعده می دهند که مثلا تا سه ماه آینده پرداخت می شود و بانک مرکزی به زودی ارز را تخصیص می دهد. اکنون دیگر برخی کمپانی های خارجی حرف شرکت های ایرانی را باور نمی کنند و وقتی این شرکتها برای خرید کالاهای جدید پول می فرستند، پول آنها را به عنوان بدهی قبلی نگه می دارند.
صانعی گفت: تاکنون با هر زحمتی بوده، وارد کنندگان تلاش کرده اند خللی در تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز کشور ایجاد نشود اما شرایط روان و راحتی برای واردات تجهیزات پزشکی از خارج وجود ندارد، ضمن اینکه با توجه به تحریم ها انتقال پول هم با مشکل و از طریق واسطه ها انجام می شود که هزینه تمام شده کالاها را بالا می برد. اگر بانک مرکزی هر چه زودتر به تعهد خود عمل نکند و ارز مورد نیاز واردکنندگان را تامین نکند ممکن است در آینده مشکلات بیشتری برای تامین لوازم پزشکی مورد نیاز کشور ایجاد شود.
اخبار برگزیدهلینک کوتاه :