xtrim

افزایش نرخ ارز تنها دلیل تورم نیست

جهان صنعت نیوز| غلامحسین طاهری در خصوص دلایل تورم در اقتصاد کشور بیان کرد: بخشی از تورمی که در داخل کشور وجود دارد مصنوعی است و واقعی نبوده که به اصطلاح، از آن به عنوان حباب در قیمت‌ها نیز یاد می‌شود.

وی در ادامه افزود: قسمت دیگر از تورم در اقتصاد کشور واقعی است و اولین دلیل آن را افزایش نرخ ارز می‌توان دانست بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته به ازای هر ۱۰ درصدی که نرخ ارز افزایش پیدا می‌کند به افزایش ۲ درصدی نرخ تورم در کشور کمک می‌کند، همچنین بر اساس کاهش صادرات نفت نیز رشد اقتصادی دو درصد کاهش پیدا می‌کند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه تاثیر پذیری کالا‌های همچون طلا، سکه، خودرو و مسکن از نوسانات ارز به نسبت بیشتر از دیگر کالا‌های تولید است، تصریح کرد: از سال‌های گذشته تاکنون شاهد این بودیم که این کالا‌ها به صورت مستقیم از نوسانات ارزی تاثیر می‌پذیرند.

طاهری ادامه داد: تاثیر افزایش نرخ ارز بر کالا‌های مصرفی همچون پروتیین ها، چای و برنج مستقیم نبوده و پس از گذشت حدود ۶ ماه قیمت آن‌ها افزایش پیدا می‌کند و دلیل آن هم این است که این گونه کالا‌ها در داخل کشور تولید می‌شود و بخشی از مواد اولیه آن‌ها از دیگر کشور‌ها وارد می‌شود.

وی در خصوص کنترل تورم در کشور گفت: در ادامه این نوسانات در اقتصاد کشور، تورم به خوبی کنترل نشد و باعث شد تا فشار بیشتری به اقشار کم درآمد جامعه وارد شود.

این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: در حدود دو ماه گذشته بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز و بالا بردن ارز پول ملی سیاست‌ها و اقداماتی را در دستور کار خود قرار داد که تا حدودی تاثیرگذار بوده و باعث شده تا جو افزایش قیمت‌ها در اقتصاد کشور فروکش کند، اما از نظر کارشناسان اقتصادی به نظر می‌رسد که این سیاست‌های بانک مرکزی مقطعی بوده و نمی‌تواند حتی با گذشت زمان این مشکلات را از پایه و ریشه قطع کند.

طاهری با ذکر این مطلب که از دیگر عوامل موثر بر افزایش نرخ تورم در اقتصاد کشور وجود حجم بالای نقدینقی در کشور است، اظهار کرد: این حجم از نقدینگی در داخل کشور حاکی از کافی نبودن نظارت و توازن در کشور است.

وی در رابطه با نقش دلالان بر اقتصاد گفت: گذشته از این موارد نباید نقش رانت خوار‌ها و دلالان را بر افزایش نرخ تورم فراموش کرد این افراد با فعالیت‌های اقتصادی خود وضعیت اقتصاد کشور را به بحران می‌کشند و ضمن اینکه تعداد آن‌ها در کشور زیاد بوده و برخورد با تعداد اندکی از آن‌ها تاثیر مثبت زیادی نخواهد داشت.

اقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه : 7716
لینک کوتاه :