xtrim

ناسا در جستجوی فسیل موجودات فضایی در مریخ

به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از رویترز: ناسا تقریبزیا کار ساخت رباتی را تمام کرده است که قرار است در سطح مریخ به کاوش بپردازد و احتمال وجود فسیل موجودات فضایی را در این سیاره بررسی کند.

این آژانس فضایی امیدوار است که مریخ‌نورد ۲۰۲۰ بتواند شواهدی از وجود حیات گذشته در این سیاره پیدا کند، و همینطور راههای ممکن برای زندگی بشر در آینده در این سیاره را بررسی کند.

ناسا در یک کنفرانس رسانه‌ای مریخ‌نورد ۲۰۲۰ را که ساخت آن رو به پایان است به نمایش گذاشت، و اعلام کرد که نام رسمی این ربات سال آینده اعلام خواهد شد.

در ماه فوریه، ناسا این مریخ‌نورد دا به مرکز فضایی کندی در فلوریدا منتقل خواهد کرد و در آنجا سه بخش این ربات به طور کامل سوار خواهد شد. در ماه ژوئیه مریخ‌نورد به سوی بستر یک دریاچه خشک در مریخ که بزرگتر از جزیره منهتن است پرتاب خواهد شد.

این ربات چهارچرخ که به اندازه یک خودرو سواری است پس از فرود آمدن در گودال جزرو در سطح مریخ، که عمق آن حدود ۲۵۰ متر است و تصور می‌شود قبلا یک دریاچه بوده است، به حفاری در بستر آن خواهد پرداخت. دانشمندان معتقدند که این گودال مملو از رسوبات دست‌نخورده و بکری است که قدمت آنها به ۳٫۵ میلیارد سال می‌رسد و امیدوارند که فسیل‌هایی از دوران حیات مریخ در آن یافت شود.

در گذشته ای نه چندان دور، رود خانه های بزرگی در سطح مریخ جریان داشته است

مت والاس، دستیار مدیر پروژه مارس ۲۰۲۰ به رویترز گفته است که «کار دشوار و حساسی که باید انجام دهیم این است که به دنبال شواهدی از مواد شیمیایی متعلق به میلیاردها سال پیش در مریخ بگردیم.» در چارچوب این پروژه، مریخ‌نورد فوق ۳۰ نمونه خاک جمع‌آوری می‌کند که توسط سفینه‌ای که ناسا در آینده می‌سازد به زمین برگردانده خواهد شد.

والاس می‌گوید «در واقع، پس از جمع‌آوری نمونه‌های کافی، آنها را در محلی نگهداری می‌کنیم، سپس سفینه دیگری که امیدواریم در سال ۲۰۲۶ به فضا بفرستیم، در سطح مریخ فرود می‌آید، نمونه‌ها را جمع‌آوری می‌کند و آنها را در یک موشک قرار می‌دهد.» انسان تاکنون هیچ نمونه‌ای از مریخ به زمین نیاورده است.

به گفته والاس، یافته‌های پروژه تحقیقاتی مارس ۲۰۲۰ برای مأموریت‌های آینده انسان در این سیاره سرخ، از جمله ایجاد اکسیژن در سطح آن، بسیار مهم است. مریخ‌نورد ۲۰۲۰ تجهیزاتی را به همراه دارد که می‌تواند دی‌اکسید کربن را که در سطح مریخ فراوان است به اکسیژن تبدیل کند، هم برای نفس کشیدن و هم برای مصرف به عنوان سوخت.

در صورت موفقیت، مارس ۲۰۲۰ پنجمین مریخ‌نورد ناسا خواهد بود که بدون مشکل بر سطح این سیاره فرود خواهد آمد. ناسا از پروژه مریخ‌نورد کنجکاوی درسهای مهمی یاد گرفته است که در فرستاندن ربات جدید به آنها کمک خواهد کرد. مریخ‌نورد کنجکاوی در سال ۲۰۱۲ بر سطح سیاره سرخ فرود آمد و در حال حاضر مشغول کاوش در دشتی در جنوب شرقی گودال جزرو است.

غیر از آمریکا، اتحاد جماهیر شوروی تنها کشوری است که توانسته است کاوشگری را بر سطح مریخ فرود بیاورد. چین و ژاپن تلاش کرده‌اند مدارپیماهایی را به مریخ بفرستند اما موفق نشدند. اما هند و آژانس فضایی اروپا توانسته‌اند مدارپیمایی را به این سیاره ارسال کنند.

عمومی
شناسه : 77475
لینک کوتاه :