علت طلبکاری وزارت بهداشت از تأمین اجتماعی
به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران: اکبر شوکت عضو هیئت امنا سازمان تأمین اجتماعی ، درباره پرداخت بدهیهای این سازمان به مراکز درمانی و بدهیهای دولت به تأمین اجتماعی اظهار کرد: از زمان روی کار آمدن سالاری مدیرعامل جدید سازمان تأمین اجتماعی سعی شد که بدهیها به روز پرداخت شوند، بنابراین بخشی از بدهیها در ۳ تا ۴ ماه اخیر پرداخت شدند.
وی با بیان اینکه از سال گذشته ۶ تا ۷ ماه از معوقات به بخش خصوصی و مراکز درمانی پرداخت نشده است، افزود: تأمین اجتماعی ماهیانه ۸ تا ۹ میلیارد تومان هزینه دارد که شامل پرداخت حقوق بازنشستهها، هزینههای مراکز ملکی و بخش خصوصی است.
شوکت با اشاره به اینکه سازمان تأمین اجتماعی ماهیانه برای پرداخت بدهیها ۷۰۰ تا یک هزار میلیارد تومان از بانک پول قرض میکرد، ادامه داد: در حال حاضر بانک هم دیگر به ما پول قرض نمیدهد و برای پرداخت هزینهها اموال خود را میفروشیم، در واقع داریم کت خود را میفروشیم تا شکممان را سیر کنیم.
ضربه سنگین دولت یازدهم به تأمین اجتماعی
عضو هیئت امنا سازمان تأمین اجتماعی گفت: دولت یازدهم با اجرای طرح تحول سلامت ضربه سنگینی به سازمان تأمین اجتماعی وارد کرد، چراکه قرار بود نظام ارجاع و پزشک خانواده اجرا شود، نه تنها این نظام اجرا نشد، بلکه باعث شد تعرفه پزشکان ۳۰۰ برابر افزایش یابد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر فاصله درآمد یک پزشک با پرستاران و نیروهای خدماتی ۱۰ تا ۵۰ برابر شده است، افزود: هزینههای رادیولوژی و سونوگرافی هم افزایش یافته است، در حالی که سازمان تأمین اجتماعی ۹۰ درصد هزینههای بستری و ۷۰ درصد هزینههای سرپایی را به بیمهشدگان پرداخت میکند.
شوکت تصریح کرد: هزینههای سازمان تأمین اجتماعی از ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، یعنی هزینههای سازمان در طی ۷ سال ۷ برابر شده است.
دولت بدهی خود را به تأمین اجتماعی پرداخت نمیکند
عضو هیئت امنا سازمان تأمین اجتماعی گفت: در حال حاضر دولت ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به تأمین اجتماعی بدهکار است و مجلس شورای اسلامی نیز هیچ نظارتی بر این موضوع نمیکند، اگر دولت تنها بدهیهای خود را در سال جاری که حدود ۲۷ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان است، پرداخت کند تأمین اجتماعی نیز میتواند بدهیهای خود را به وزارت بهداشت بپردازد.
وی درباره علت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی گفت: در سال ۵۴ تصویب شد که ۳ درصد حق بیمه درمان بیمه شدگان را دولت، ۲۰ درصد کارفرما و ۷ درصد خود بیمه شده پرداخت کند، اما از همان سال ۵۴ تا امروز ریالی توسط دولت پرداخت نشده است.
شوکت افزود: در دهه ۸۰ بیمه هنرمندان، خبرنگاران، رانندگان، خادمان مساجد، زنبورداران و غیره راهاندازی شد و دولت از سازمان تأمین اجتماعی خواست که این افراد را بیمه کند و حق بیمه آنها را نیز خود دولت بپردازد، اما این اتفاق نیز نیفتاد و بار بیمه این افراد به دوش تأمین اجتماعی افتاد.
عضو هیات امنا سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه این سازمان تنها سازمان در کشور است که بودجهای از دولت دریافت نمیکند، ادامه داد: تنها درآمد سازمان تأمین اجتماعی از دریافت حق بیمههاست.
وی درباره وضعیت شستا گفت: زمانی دولت چند شرکت ورشکسته خود را به شستا داده است و حالا شستا تبدیل به جولانگاه دولتیها شده است، همچنین افزایش سهام بورس شستا ۳ تا ۴ برابر شده است، اما باید اجازه دهیم شستا هم نفس بکشد، چراکه شستا هرچه سود کسب میکند ما در تأمین اجتماعی آن را هزینه میکنیم.
راهکار تأمین اجتماعی برای دریافت طلبش از دولت
شوکت بیان کرد: راهکارهایی را برای پرداخت بدهی دولت به تأمین اجتماعی ارائه کردیم که بار مالی آن بر دوش دولت نباشد، اگر دولت به یکباره بدهی خود را از صندوق ذخیره ارزی و محلهای دیگر به تأمین اجتماعی پرداخت کند مشکلات ما حل خواهد شد.
عضو هیات امنا سازمان تأمین اجتماعی اضافه کرد: تأمین اجتماعی اگر طلب خود را از دولت دریافت کند، ابتدا بدهی خود را به وزارت بهداشت پرداخت کرده است و سپس با باقی مانده پول سرمایه گذاری و تولید اشتغال خواهد کرد.
اخبار برگزیدهلینک کوتاه :