xtrim

صادرات غیرنفتی از مرز ۳۳ میلیارد دلار گذشت

جهان صنعت نیوز| تا پایان آذرماه امسال ۲۳ میلیون و ۸۷۱ هزار تن کالا به ارزش ۳۲ میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار کالا نیز وارد کشور شده است. واردات ایران در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزنی ۱۳٫۲۷ درصد و از نظر ارزشی ۱۵٫۹ درصد کاهش یافت. براساس این گزارش، مازاد تراز تجارت خارجی کشور در ۹ ماهه امسال، ۷۳۸ میلیون دلار شد.

اقلام عمده صادراتی

میعانات گازی، گاز طبیعی، پروپان مایع شده، متانول، روغن های سبک و فرآورده ها به جز بنزین اقلام عمده صادراتی تا پایان آذرماه است. در این دوره ۲ میلیارد و ۷۷ میلیون دلار میعانات گازی، یک میلیارد و ۸۱۵ میلیون دلار گاز طبیعی، یک میلیارد و ۳۵۶ میلیون دلار پروپان مایع شده، یک میلیارد و ۱۴۲ میلیون دلار متانول و یک میلیارد و ۱۱۳ میلیون دلار روغن های سبک و سایر فرآورده ها صادر شده است.

opal

سهم ارزشی صادرات میعانات گازی، گاز طبیعی و پروپان مایع شده در ۹ ماه امسال به ترتیب ۸٫۳۲ درصد، ۵٫۴۴ درصد و ۴٫۰۷ درصد است.براساس گزارش گمرک، در ۹ ماه امسال سهم پتروشیمی ها از ارزش کل صادرات ۳۴٫۳۴ درصد و سهم میعانات گازی ۸٫۳۲ درصد بوده است. براین اساس ۵۷٫۳۴ درصد ارزش کل صادرات نیز به سایر کالاها اختصاص دارد.

ذرت دامی و قطعات منفصله خودرو، اقلام عمده وارداتی 

برپایه اعلام گمرک تا پایان آذرماه، ارزش ذرت دامی وارداتی یک میلیارد و ۴۷۷ میلیون دلار بود که سهم ۴٫۵۳ درصدی از مجموع واردات را به خود اختصاص داد. در این مدت یک میلیارد و ۲۱۴ میلیون دلار قطعه منفصله تولید خودرو واردات داشتیم که ۳٫۷۲ درصد سهم ارزشی کالاهای وارداتی را به خود اختصاص داده است. برنج، لوبیای سویا و الکترود زغالی برای کوره ها، دیگر کالاهای عمده وارداتی به کشور هستند که سهم ارزشی هر کدام به ترتیب ۳٫۱۴ درصد، ۲٫۹۸ درصد و ۱٫۳۴ درصد است. در مدت یاد شده، یک میلیارد و ۲۳ میلیون دلار برنج، ۹۴۴ میلیون دلار لوبیای سویا و ۴۳۷ میلیون دلار الکترود زغالی وارد شده است.

عراق و چین مقصد عمده کالاهای صادراتی 

در ۹ ماهه امسال عراق، چین، امارات متحده عربی، افغانستان و ترکیه پنج کشور عمده واردکننده کالاهای صادراتی ایران بودند.
عراق با واردات ۶ میلیارد و ۹۲۹ میلیون دلار کالا رتبه نخست واردکننده کالای ایرانی است که ۲۰٫۷۷ درصد سهم ارزشی صادرات کالاهای ایرانی را به خود اختصاص داد.
مقایسه میزان صادرات کالا به عراق در ۹ ماه امسال نسبت به سال گذشته نشان می دهد که از نظر ارزش ۴۸٫۷ درصد رشد یافته است.

در این دوره چین با تفاوت کمتر از ۱۸۰ میلیون دلار در رتبه دوم مقصد کالاهای صادراتی ایران است. در این دوره زمانی چین ۶ میلیارد ۷۴۹ میلیون دلار کالا وارد کرده که سهم ارزشی آن از کالاهای صادراتی ایران ۲۰٫۲۳ درصد است. امارات با پنج میلیارد و ۱۳۴ میلیون دلار، افغانستان با ۲ میلیارد و ۳۳۷ میلیون دلار و ترکیه با یک میلیارد و ۹۱۲ میلیون دلار در جایگاه بعدی واردات کالا از ایران قرار دارند.

کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران

چین با صادرات ۸ میلیارد و ۱۷۲ میلیون دلار کالا اولین صادرکننده کالا به ایران تا پایان آذرماه بود که سهم ارزشی آن از کل واردات کشور معادل ۲۵٫۵ درصد است.
امارات نیز در ۹ ماهه امسال از نظر ارزشی ۱۵٫۰۶ درصد سهم کالاهای صادراتی به ایران را به خود اختصاص داده و در مجموع توانسته چهار میلیارد و ۹۱۴ میلیون دلار کالا به ایران صادر کند.

در این مدت یک میلیارد و ۸۳۲ میلیون دلار کالا از کره، یک میلیارد و ۸۲۵ میلیون دلار از آلمان و یک میلیارد و ۷۹۴ میلیون دلار کالا از سوئیس وارد کشور شده است.  در هشت ماه نخست امسال (تا پایان آبان ) ۷۵ میلیون و ۲۷۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۱ میلیارد و ۴۹۱ میلیون دلار صادر و ۲۱ میلیون و ۴۹۸ هزار تن کالا به ارزش ۲۹ میلیارد و ۵۴۹ میلیون دلار وارد کشور شد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 7811
لینک کوتاه :