ورود رسمی ایران به باشگاه امداد و نجات جهانی
به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از مهر: کرمی محمدی در مراسم اختتامیه دوره کارشناسی، برنامه ریزی و آموزشی ویژه تشکیل نخستین تیم بینالمللی جستوجو و نجات شهری اینساراگ در ایران افزود: برگزاری دوره آموزشی و تشکیل دو تیم بین المللی جستوجو و نجات سنگین شهری یک اقدام ارزشمند برای هر دو کشور بشمار میآید.
کرمی محمدی با بیان اینکه برگزاری دوره بین المللی اینساراگ یک نمونه موفق در همکاریهای بین المللی و در عین حال همکاری بین سازمانی در کشور بشمار میرود، افزود: از همکاریها و حمایتهای سازمان مدیریت بحران کشور، سفیر اتریش در ایران، هماهنگ کننده دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل در اوچا، سازمان آتش نشانی و سازمان امداد و نجات هلال احمر که صادقانه تلاش کردند تا این دوره آموزشی در ایران برگزار شود، قدردانی میکنم.
وی افزود: این پروژه به عنوان یک نمونه از همکاری بین دو کشور اتریش و ایران که دارای سابقه دیرینه همکاری هستند در شرایطی تحقق یافته که مسائل بشردوستانه در دنیا واقعاً به حضیض رفته و بسیار مورد خدشه واقع شده و از این رو ارزشمند است.
در ادامه این نشست، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز در سخنانی ضمن قدردانی از سفیر اتریش در ایران به دلیل پیگیری و سازماندهی تشکیل تیم بین المللی جستوجو و نجات شهری و سازمانهای مشارکت کننده در این دوره به ویژه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: تشکیل این دو تیم نقطه عطفی در فعالیت امداد و نجات در کشور و روابط ایران و اتریش محسوب میشود.
وی افزود: اجرای مانور تیمهای اینساراگ در مالزی با حضور گروهی از ایران نشان داد که این کار ارزشمندی برای سازمانهای عملیاتی است و تیمهای اینساراگ زمان حادثه نقش مهمی در کاهش خسارات جانی و مالی دارند و از این رو مقرر شد تیمهای اینساراگ در ایران نیز تشکیل شود و این گامی در مسیر اهداف بشردوستانه ایران و انتقال تجربیات در این حوزه است.
بر اساس این گزارش، اشتفان شولتس سفیر اتریش نیز در این جلسه ضمن اشاره به سابقه همکاری دو کشور به ویژه در حوزه امداد و نجات و امدادرسانی در زمان زلزله بم گفت: تشکیل تیمهای جستوجو و نجات شهری نشانگر عزم ایران برای تعامل در عرصه بین المللی است و از شهرداری تهران، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و سازمانهای فعال در این دوره تشکر میکنم.
سفیر اتریش افزود: تشکیل تیمهای تخصصی و بین المللی امداد و نجات برای هر کشوری نوعی مشارکت برد – برد است چرا که علاوه بر مشارکت در سوانح طبیعی و انسان ساز باعث تقویت توان کشورها از جمله ایران در حوزه امداد و نجات میشود و ایران میتواند الگویی برای تقویت تیمهای اینساراگ در منطقه شود. این مشارکت برای انتقال تجربیات ایران به اتریش نیز ارزشمند است.
وی گفت: پیشرفت در عملیات جستوجو و نجات شهری و رسیدن به دستورالعملهای واحد نیازمند حمایتهای مالی بین المللی است و گام بعدی دریافت کمک از سازمان ملل متحد با همکاری وزارت امور خارجه است تا بتوان به این دو تیم در پیشبرد اهداف ترسیم شده یاری رساند.
اشتفان شولتس افزود: در آینده این دو تیم امداد و نجات ایرانی میتوانند در مانورهای امداد و نجات در اروپا که به عنوان مودکس برگزار میشود شرکت نمایند. حتی میتوانیم مانورهای مشابه را در ایران برگزار کنیم.
همچنین در این جلسه، اوگوچی دنیلز نماینده مقیم سازمان ملل در ایران در ادامه به فواید همکاریهای بین المللی و نقش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در ایران اشاره کرد و گفت: برای تشکیل تیمهای جستوجو و نجات شهری در ایران دستورالعمل اینساراگ به فارسی ترجمه و منتشر شده که در نوع خود ارزشمند است.
وی ابراز امیدواری کرد که فرآیند تشکیل این دو تیم جستوجو و نجات شهری در ایران به طور مطلوب طی شود و ایران به عضویت کامل تیمهای بین المللی امداد و نجات (اینساراگ) بپیوندد و در آینده در مانورهای جهانی و عملیاتی بشردوستانه مشارکت فعال داشته باشد.
اخبار برگزیدهلینک کوتاه :