xtrim

کاهش درد کودکان سرطانی با ربات اجتماعی ایرانی

به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از ایرنا: رامان رفعت نژاد عضو آزمایشگاه رباتیک دانشگاه صنعتی شریف و تیم طراحی این ربات افزود: ربات اجتماعی مایا، یک پروژه مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه صنعتی شریف با هدف کاهش احساس درد در کودکان سرطانی و نیز برای کودکان اوتیسم است.

وی بیان کرد: تیم ما کارکرد ربات اجتماعی مایا را هنگام تزریق مواد شیمی درمانی به کودکان سرطانی در بیمارستان علی اصغر (ع) و بیمارستان مفید که مخصوص کودکان است مورد تست قرار داده و متوجه شدند که با حضور این ربات در هنگام تزریق به کودکان، شاهد کاهش ۵۰ درصدی احساس درد در کودکان هستیم.

عضو آزمایشگاه رباتیک دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: ربات اجتماعی فیل شکل کوچک و قابل حمل به نام “مایا” برای تعامل با کودکان در محیط‌های مختلف آموزشی و درمانی طراحی و ساخته شده است. مایا برای آنکه بتواند به راحتی با کودکان ارتباط برقرار کند باید از درجات آزادی لازم برخوردار بوده و قابلیت حرکت سر، دستها، گوشها و خرطوم را دارا باشد. این ربات حیوان نما می‌تواند در سرگرمی و کاهش اضطراب کودکان بیمار در حین فرایند درمان، همچنین تشویق و آموزش آنها موثر باشد.

رفعت نژاد با اشاره به اینکه این ربات اسباب بازی حیوان نما به غیر از قابلیت‌های حرکتی، توانایی تعاملات اولیه شامل تشخیص و دنبال کردن چهره در حین حرکت و تشخیص حالات چهره به منظور برقراری ارتباط با مخاطب انسان را دارد، افزود: همچنین می‌تواند ویژگی اصلی خود یعنی تعامل و اجتماعی بودن را برای کاربران فراهم کند و با برنامه متغیر به شیوه‌های گوناگون با کودکان بیمار و افراد در محیط‌های درمانی ارتباط برقرار کند.

وی با اشاره به اینکه این ربات از یک سری قابلیت‌های هوش مصنوعی برخوردار است، افزود: هوش مصنوعی این فیل شامل تشخیص چهره و تشخیص حالت چهره است ، به طوری که اگر از شخصی عکسی داشته باشیم و اسم آن را بدانیم این ربات می‌تواند این شخص را شناسایی و اسم آن را بیان کند. همچنین ربات می‌تواند شش حالت هیجانی انسان را که شامل خوشحالی، ناراحتی، خشم و غیره است تشخیص دهد و نسبت به آن عکس‌العملی به فرد مورد نظر نشان دهد.

عضو آزمایشگاه رباتیک دانشگاه صنعتی شریف گفت: بیمارستان محیط سختی برای کودکان سرطانی است، ما این ربات را برای خوشایندتر کردن محیط بیمارستان برای این کودکان و نیز برقراری ارتباط در کودکان اوتیسم طراحی کرده‌ایم، همچنین یک سری آموزش‌هایی که از طریق پزشکان نمی‌توانیم به کودکان آموزش داد از قبیل رفتار در بیمارستان، مصرف برخی از غذاها از طریق این ربات آموزش داده می شود و جنبه سرگرمی و بازی برای کودکان در نظر گرفته شده است.

وی یادآور شد: نمونه این ربات اجتماعی در دانشگاه ام آی تی در آمریکا طراحی شده است اما قابلیت هوش مصنوعی ندارد و فقط با بچه ها صحبت می‌کند و بازی که برای آن تعریف شده است را انجام می‌دهد.

رفعت نژاد افزود: در حال حاضر چندین درخواست برای تولید انبوه این ربات اجتماعی دریافت کرده‌ایم و در حال بررسی است.

اخبار برگزیدهدانش و فناوری
شناسه : 78814
لینک کوتاه :