xtrim
عضو هیات مدیره سازمان بورس تشریح کرد

تاثیر معاملات الگوریتمی بر بازار سرمایه

جهان صنعت نیوز|  سید مصطفی رضوی درباره معاملات الگوریتمی که حدود یک سال و نیم است از سازمان بورس مجوز گرفته است، اظهار کرد: در معاملات الگوریتمی استعدادهای بهتر وارد بازار سرمایه می‌شوند. بازارهای ما عقلایی‌تر تصمیم می‌گیرد و مبتنی بر الگوهای علمی رفتار کنند.

او افزود: جای معاملات الگوریتمی در ایران کم بود لذا سازمان سعی دارد با این کار مشارکت نیروهای متخصص را جذب کند و نظارت خود را در محک آزمایش قرار دهد و با شبیه‌سازی راه را برای ورود معاملات الگوریتمی را هموارتر کند. سازمان بورس با شبیه‌سازی این معاملات می‌تواند اشکالات موجود را شناسایی و برطرف کند.

رضوی تاکید کرد: معاملات الگوریتمی راه را برای ارتقای سواد مالی و تعمیق بازارها فراهم می‌کند و مشارکت بیشتر نیروها را در پی دارد. امیدوارم گامی که در راستای معاملات الگوریتمی برداشته می‌شود گام آغازین و قوی باشد و شرایط را برای توسعه معاملات الگوریتمی ارتقا دهد.

مطهره مروج – مدیر فناوری اطلاعات – نیز در ادامه این نشست گفت: از دید قسمت فناوری اطلاعات سازمان بورس مسابقات الگوریتمی، مسابقاتی استراتژیک است، چون تیم فنی در کنار تیم های مالی در کنار هم فعالیت می‌کنند این کار به توسعه ابزارهای مالی کمک می‌کنند و به تبادل دانش به حوزه فنی و مالی شکل می‌گیرد.

او ادامه داد: حوزه های زیادی در بازار سرمایه مثل بازار گردانی خودکار وجود دارد که معاملات الگوریتمی میتواند به آن کمک کند. اینکه ما بتوانیم هر کدام از ناشران را الزام کنیم که بازار گردان خودکار داشته باشند فارغ از اینکه شخص بازار ردان در پشت استیشن معاملات وجود دارد یک بازی برد – برد برای خریداران و فروشندگان است. اگر چه معاملات الگوریتمی در بازار سرماه ما فعال است اما نیاز به حمایت و سیاست گذاری دارد تا این حوزه فعال تر شود.

مروج در پاسخ به این پرسش که زیر ساخت‌ها تا چه حد برای معاملات گسترده الگوریتمی در ایران آماده است؟ گفت: با توجه به ظرفیت های موجود اگر بخواهیم در بازار معاملات الگوریتمی را داشته باشیم محدودیتی نداریم و می توانیم از ظرفیت سرور ها استفاده کنیم این به بازار بستگی دارد که چقدر از این معاملات استقبال کند اما اگر بخواهیم از معاملات الگوریتمی به معاملات با بسامد بالا تغییر کنیم مقیاس ها متفاوت خواهد شد.

وی افزود: ما برنامه داریم که زیر ساخت معاملات را تغییر دهیم. این کار را به صورت داخلی یا از راه انتقال تکنولوژی انجام می دهیم. کنترل هایی که در شرکت مدیریت فناوری بورس می شود صحت انجام معاملات عادی و الگوریتمی را تضمین می کند. ظرفیت هسته معاملاتی می تواند معاملات الگوریتمی را مدیریت کند فاصله دو سفارش خرید یک ثانیه در نظر گرفته شده و ما می خواهیم کاری کنیم که این موضوع رو به پیشرفت شود.

او با اشاره به مسابقات معاملات الگوریتمی گفت: آن گونه که ما طراحی کردیم در حین اجرای معامله امکان تغییر الگوریتم وجود ندارد شخص باید الگوریتم ها را برای صبح معاملاتی آتی طراحی و آماده کند ولی دسترسی اش به الگوریتم در ساعات معاملاتی قطع می شود.

یاسر فلاح مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس نیز در این نشست درباره برگزاری مسابقات معاملات الگوریتمی توسط سازمان بورس گفت: تعداد تیم های متقاضی ۳۰ تیم بوده که ۲۷ تیم در مسابقه شرکت کردند. ۲۰ تیم در مصاحبه پذیرفته شدند که مسئولیت آن را بخش نظارت بر سازمان بورس عهده دار بود. ۳۲ روز رقابتی وجود دارد و عملا رقابت ها را از ۱۵ دی ماه آغاز می کنیم و تا ۱۷ بهمن ادامه دارد. سه مسابقه در سهام، اوراق با درآمدثابت و حل مسئله انجام می شود. این رقابت ها اولین مسابقات رسمی در غرب آسیا و منطقه خاور میانه است.

وی در خصوص اعتبار اولیه این گروه ها نیز گفت: برای هر کدام از گروه های شرکت کننده اعتباری حدود ۳۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده، که حد ضرر نیز برای هر رقابت از پیش تعیین شده است. همچنین در بخش رقابت در سهام، حد ضرر چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در بخش اوراق با درآمد ثابت این رقم یک میلیون و ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. همچنین مالکیت معنوی الگوریتم ها از سوی نهاد ناظر برای تیم ها محفوط باقی می ماند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمه
شناسه : 7986
لینک کوتاه :