xtrim
در شعبه اول دادگاه ویژه و به ریاست قاضی موحد صورت گرفت؛

محاکمه قربانعلی فرخزاد و مرتبطین او / دریافت مبلغ ۴۴۶ میلیون دلار برای واردات ورق استیل و اقلام دیگر

جهان صنعت نیوز| حجت الاسلام و المسلمین موحد که ریاست جلسه را برعهده داشت گفت: دادگاه قربانعلی فرحزاد و مرتبطین وی به صورت علنی و با حضور نماینده دادستان و وکلا تشکیل شده است.

قاضی موحد ادامه داد: دو نفر از متهمان با قرار بازداشت موقت از ۳۰.۵.۹۷ و ۲۹.۸.۹۷ در جلسه حضور دارند و ۴ تن از متهمان هم اکنون متواری هستند و به علت معلوم نبودن محل اقامت آن‌ها قرار رسیدگی غیابی صادر شده است و موجبات رسیدگی غیابی به اتهامات آن‌ها فراهم است.

او خاطر نشان کرد: بر اساس گزارشات متهم ردیف اول در مراحل مختلف جهت واردات ورق استیل و اقلام دیگر از چند بانک مبلغ ۴۴۶ میلیون و ۵ هزار و ۳۳۲ دلار دریافت کرده که جزئیات آن توسط نماینده دادستان اعلام می‌گردد.

opal

قاضی موحد در ادامه بیان کرد: متهم ردیف اول با همکاری سایر متهمان از طریق جعل و به طور صوری در سال جاری , و در یک مرحله ۳۲۰ میلیون و ۶۶۲ هزار و ۲۰۱ دلار اخذ کرده و در بازار به قیمت بسیار بالا به فروش رسانده است و ثروت اندوزی ناسالم و غیر قانونی انجام داده و هیچ کالایی وارد نکرده است.

قاضی دادگاه در این لحظه از نماینده دادستان خواست در جایگاه حاضر شود و به قرائت کیفرخواست بپردازد.

نماینده دادستان در بیان کیفرخواست گفت: متهم قربانعلی فرخزاد فرزند موسی متولد ۱۳۳۲ با سواد، متاهل، شیعه، ایرانی،‌ ساکن تهران، بدون سابقه کیفری از تاریخ ۳۰٫۵٫۹۷ بازداشت موقت، وی متهم به اخلال در نظام ارزی و پولی از طریق قاچاق عمده ارز به صورت سازمان یافته و شبکه‌ای و به صورت کلان به مبلغ ۴۴۶ میلیون و ۵ هزار و ۳۳۲ دلار است.

او افزود: متهم بعدی تیمور عامری برکی متولد ۱۳۳۷، ایرانی، ساکن تهران، فاقد محکومیت کیفری، بازداشت موقت از ۲۹٫۸٫۹۷ متهم به معاونت در اخلال نظام ارزی و پولی به صورت شبکه‌ای و سازمان یافته به صورت کلان به مبلغ ۳۲۰ میلیون و ۶۶۶ هزار و ۳۰۱ دلار است.

نماینده دادستان گفت: متهم دیگر علیرضا عامری برکی فرزند تیمور متواری، متهم به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکه ای و سازمان یافته به صورت کلان به مبلغ ۳۰۰ میلیون و ۶۶۲ هزار و ۲۰۱ دلار است.

نماینده دادستان بیان کرد: متهم دیگر حمیدرضا عامری برکی فرزند تیمور متواری،‌ متهم به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکه ای و سازمان یافته به صورت کلان به میزان ۲۰ میلیون دلار بوده و متهم دیگر به نام مکی سلطانی متواری، متهم  به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکه ای و سازمان یافته به صورت کلان به مبلغ ۳۰۰ میلیون و ۶۶۲ هزار و ۲۰۱ دلار است و متهم دیگر محمد وکیلی متواری، به مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکه ای و سازمان یافته به صورت کلان به میزان ۳۲۰ میلیون و ۶۶۲ هزار و ۲۰۱ دلار متهم است.

او گفت: متهم قربانعلی فرخزاد از تاریخ ۱٫۲٫۹۴ تا ۱/۶/۹۴ مبلغ ۲۷ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۸۶۴ دلار از بانک توسعه تعاون به بهانه واردات ورق استیل ارز دولتی گرفته است .

نماینده دادستان گفت: متهم در اظهارات خود گفته است برای تامین مبلغ ریالی ارز دولتی با فردی به نام علی قاسمی آشنا شدم که حاضر شد مبلغ ریالی ارز را تامین کند.

نماینده دادستان افزود: متهم در اقاریر خود گفته است به علی قاسمی وکالت داده‌ام کارهای بانکی تخصیص ارز را انجام بدهد و علی قاسمی با وکالت من به بانک توسعه تعاون مبلغ ریالی وارد می کرد و کارهای تخصیص ارز را انجام می داد.

او بیان کرد: قربانعلی فرخزاد با همکاری علی قاسمی ارز دولتی دریافت می کند و اقدام به فروش دربازار آزاد کرده و کالایی وارد نکرده است.

نماینده دادستان گفت: پس از این سود نامشروع بعد از چهار ماه تصمیم می گیرد از این طریق اقدام به غارت بیت المال کرده و از طریق بانک اقتصاد نوین ارز بیشتری می گیرید و از تاریخ ۳۱٫۴٫۹۴ تا ۲۵٫۱۲٫۹۴ به وسیله پروفرم‌های از بانک اقتصاد نوین ارز دولتی به مبلغ ۹۸ میلون و ۱۲۲ هزار و ۲۶۷ دلار دریافت می کند و در این مرحله بدون اینکه یک ریال برای خرید ارز دولتی پرداخت کند با همکاری امید اسدبیگی اقدام به دریافت ارز دولتی می کند.

او گفت: امید اسدبیگی از متهمین تحت تعقیب دادسرا است با تهیه پروفرمهای جعلی به نام قربانعلی فرخزاد اقدام به ثبت سفارش برای خط تولید نوشابه های گازدار و ورق خام MDF می کند و طبق وکالتی که از وی داشتهابه تخصیص ارز دولتی و دریافت ارز از بانک اقتصاد نوین مبادرت ورزیده و در بازار آزاد فروخته و سهم قربانعلی فرخزاد را پرداخت می نماید.

نماینده دادستان گفت: متهم قربانعلی فرخزاد در اقاریر خود می‌گوید امید اسدبیگی مبلغ ۷ الی ۱۰ میلیارد تومان به وی پرداخت کرد و طبق بررسی توسط سازمان سپاه سود حاصل از ارز دولتی ۳۵۶ میلیارد و ۶۱۲ میلیون و ۵۴ هزار و ۹۶۴ ریال است که متهم حدود سی درصد را دریافت و بقیه در اختیار امید اسدبیگی است که نامبرده به علت پرونده های اقتصادی متواری است.

او گفت: قربانعلی فرخزاد با توجه به تجربیات و سود قابل توجه اینبار به فکر استفاده ارز دولتی افتاده و از ۵/۱۱/۹۶ لغایت تا ۵٫۴٫۹۷ با تهیه پروفرم‌های جعلی ۳۲۰ میلیون و ۶۶۲ هزار و ۲۰۱ دلار از بانک ملی با همکاری تیمور عامری دریافت می کند.

او بیان کرد: قربانعلی فرخزاد همچنین از سال ۹۴ از طریق یکی از مدیران بانک مرکزی به نام صمد کریمی با تیمور عامری آشنا می شود که پس از مدتی بین قربانعلی فرخزاد و تیمور عامری و فرزندان وی توافق نمی شود و قربانعلی فرخزاد با همکاری علی قاسمی ارز دولتی دریافت می کند.

او گفت: در سال ۹۶ قربانعلی فرخزاد بر اساس تجربیات برای استفاده از ارز دولتی مجددا به تیمور عامری مراجعه می کند و تیمور عامری که از مدیران حراست بانک مرکزی بوده بعد از بازنشستگی و ایجاد صرافی از نفوذ بالایی در بانک مرکزی برخوردار بود و متهم با آشنایی از این موضوع خواست مبلغ قابل توجهی را از بانک مرکزی اخذ کند. تیمور عامری برای خرید مبلغ ریالی وی را به علیرضا عامری و مکی سلطانی معرفی می‌کند و به این نحو با توجه به ارتباط کاری بین صرافی عامری و صرافی وکیلی وی را مجاب می کند تا پروفرم شرکت های کاغذی را در اختیار علیرضا عامری قرار بدهد.

نماینده دادستان گفت: پس از مدتی که مقدار ثبت سفارش‌ها زیاد می شود متهم سربرگ را به علیرضا عامری ارسال می کند سپس عوامل وی اقدام به تهیه پروفرم جعلی نموده و توسط امضای قربانعلی در اختیار مکی سلطانی قرار گرفته و اقدام به ثبت سفارش می کند. سپس اقدام به تامین مبلغ ریالی ارز دولتی نموده و این مبالغ به حساب قربانعلی فرخزاد ریخته و بعد از آن به امارات حواله و در اختیار محمد وکیلی قرار گرفته است. محد وکیلی طبق توافق در خارج ازکشور اقدام به فروش ارز دولتی کرده و پس از دریافت سهم خود سهم قربانعلی را به حساب او واریز می کند.

در ادامه قاضی موحد از متهم فرخزاد خواست در جایگاه قرار گیرد و خود را معرفی نماید.

متهم در جایگاه قرار گرفت و گفت: متولد سال ۱۳۳۲ هستم و قبل از انقلاب در کار در و پنجره سازی بودم و پس از آن تقریبا ۳۰ سال در کار آهن فروشی بودم. اوایل انقلاب یک بار به خاطر گرانفروشی به زندان افتادم و تا کلاس پنجم سواد دارم.

قاضی موحد خطاب به متهم گفت: براساس کیفرخواست اتهام شما اخلال در نظام ارزی و پولی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکه‌ای و کلان به میزان ۴۴۶ میلیون و ۵ هزار و ۳۳۲ دلار بوده است. در این خصوص چه دفاعی دارید؟

متهم در پاسخ به قاضی مدعی شد: ارز دو ماه است که قاچاق شده و پیش از آن برای فروش آن التماس می‌کردند.

قاضی موحد از متهم پرسید: شما چه میزان ارز گرفتید؟

متهم در پاسخ گفت: در سال ۹۳-۹۴ و ۹۵ لیر گرفتم و حدود ۲۰۰ میلیون تومان ضرر کردم.

قاضی در واکنش به اظهارت متهم گفت: برای چه کاری این ارز را دریافت کردید؟

متهم مدعی شد: می‌خواستم ورق یا جنس های دیگری بیاورم که تحریم شروع شد و به ما کالایی ندادند.

قاضی موحد از متهم پرسید: شما چند مرحله ارز دریافت کردید؟

متهم گفت: اولین مرحله سال ۹۴ و ۹۵ بود که حدود ۱۵۰ میلیون لیر دریافت کردم.

قاضی موحد در واکنش به ادعای متهم تصریح کرد: اما سندهای موجود دلالت بر این دارد که شما لیر دریافت نکردید بلکه دلار دریافت کردید.

متهم در پاسخ مدعی شد: به ما لیر دادند.

قاضی موحد در ادامه در خصوص پول‌هایی که برای خرید کارخانه‌ها هزینه شد از متهم پرسید و گفت: پول خرید کارخانه ها را از کجا آوردید؟

متهم در پاسخ‌ طفره رفته و گفت: می‌خواستم اشتغال زایی کنم.

قاضی موحد خطاب به متهم گفت: طبق گزارش پرونده و اقرار خودت گفتی که من قبول دارم ارز دریافت کردم و در بازار آزاد فروختم چه توضیحی دارید؟

متهم مدعی شد: نه اینگونه نبوده بانک التماس می‌کرد.

قاضی در واکنش به این جمله متهم تصریح کرد: قرار شد شما صادقانه جواب دهید.

در ادامه قاضی موحد در خصوص اموال متهم سوالاتی مطرح کرد و گفت: میزان اموالت چقدر است؟

متهم فرخزاد در پاسخ سوال قاضی بیان داشت: ماشین سازی تبریز را اردیبهشت ماه امسال حدود ۷۰۰ میلیارد خریدم، پیش از عید نیز میلگرد سازی در تبریز را خریدم و کارخانه ریخته گری هم جزوی از ماشین سازی بود.

قاضی موحد خطاب به متهم گفت: قبول دارید ارزی که برای واردات گرفته بودید بنا به تشخیص خودت مورد استفاده قرار دادی؟

متهم در پاسخ مدعی شد: می‌خواستم اشتغال زایی کنم و زمانی هم که خواستم واردات کنم بخاطر تحریم‌ها نشد.

قاضی در این بخش از جلسه از متهم پرسید که دلارها را به چه صورت فروختی؟

متهم نیز در جواب مدعی شد: به سلطانی وکالت دادم و او دلارها را فروخت.

قاضی در واکنش به این سخن متهم گفت: شما ارز را گرفتید و مسئولیت آن با شماست و در ادامه در خصوص تعداد حساب‌های بانکی متهم از وی سوال پرسید که متهم نیز بیان داشت حدود ۲۰ تا ۲۳ تا حساب بانکی دارم که از ده سال پیش افتتاح کردم.
قاضی از متهم پرسید: تاکنون واردات انجام داده ای؟

متهم نیز اظهار داشت: خیلی واردات کردم و از سال ۹۰ -۹۱ واردات کالا انجام می‌دادم.

قاضی خطاب به متهم گفت: چه کسی شما را راهنمایی کرد که در این مسیر قرار بگیرید؟

متهم مدعی شد: خودم تصمیم گرفتم.

در ادامه قاضی از متهم پرسید: چه کسی گفت ماشین سازی تبریز را بخری؟

متهم در جواب گفت: هیچ کسی.

قاضی پس از طرح این سوال از متهم پرسید ثبت سفارش و تهیه پیش فاکتور که منجر شد این ارزها به شما داده شود توسط چه کسی انجام شد؟

متهم در پاسخ گفت: شرکت‌ها انجام می‌دادند.

قاضی پرسید: به چند نفر وکالت دادی؟

متهم مدعی شد: نمی‌دانم.

 در ادامه قاضی از متهم پرسید: آیا بعد از ثبت سفارش ورق استیل وارد کردید؟

متهم جواب داد: سال ۹۴ به بعد ایران تحریم شد.

قاضی پرسید: دلار را چه کار کردید؟

متهم جواب داد: به بانک دادم.

قاضی پرسید: یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بابت این ارز ملی به حساب شما واریز شده است این چه بوده چه کسی واریز کرده؟

متهم پاسخ داد: این مبلغ به حساب من واریز نشده، علی قاسمی از من دستی گرفته بود.

قاضی پرسید: بقیه این مبالغ به حساب چه کسی ریخته شده است؟

متهم مدعی شد: به جیب سلطانی رفته است.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 8117
لینک کوتاه :