xtrim

افزایش ۸۸ درصدی قیمت تراکتور در یکسال گذشته

به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از ایرنا: «کامبیز عباسی» روز شنبه در نشست خبری خود به مناسبت رونمایی از سند چشم انداز مکانیزاسیون کشاورزی و تشریح اولویت ها، عملکرد و اقدامات افزود: در بحث تغییر قیمت ماشین آلات ، ابزار و تجهیزات بخش کشاورزی تولید داخل در سالهای ۹۷ و ۹۸ بین ۵۰ تا ۸۵ درصد افزایش قیمت داشته ایم.

وی اظهارداشت: این درحالیست که کشورما در تامین و تولید ماشین آلات کشاورزی خوداتکا است به طوری که ۹۰ تا ۹۵ درصد نیازهای این بخش  در داخل تامین می شود.

وی با اشاره به اینکه بخش مکاننیزاسیون کشاورزی نیازمند حمایت جدی است تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید توجه جدی به حوزه صنعت ماشین های کشاورزی  داشته باشد تا کالای تولید داخل  از نوسان قیمتی کمتری برخوردار شوند.

opal

به گفته وی، وزارت صنعت باید تمهیدات لازم را  اعم از سرمایه در گردش ، حمایت های تسهیلاتی، حمایت از حوزه ماشین آلات کشاورزی همانند حوزه خودروریی را به عمل آورد.

رییس مرکز مکانیزاسیون کشور گفت: انتظار می رود به همان اندازه که محصولات کشاورزی مورد سیاست های قیمتی قرار می گیرند ابزار، ماشین آلات و نهاده های بخش کشاورزی نیز مورد اعمال سیاست های قیمتی قرار گیرند تا تطابق قیمتی صورت گیرد به طور مثال وقتی قیمت گندم ۳۰ درصد افزایش پیدا می کند چرا باید افزایش قیمت ماشین آلات و نهاده های کشاورزی چند برابر باشد.

وی افزود: سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در یک ماه اخیر مخالفت جدی خود را نسبت به افزایش قیمت تراکتور اعلام کرده و خواستار مانع افزایش قیمت ها شده اند.

عباسی اظهار داشت: با توجه به وجود خطوط اعتباری بخش مکانیزاسیون کشاورزی و تقاضای بالا همیشه کالاهای تولیدی مکانیزاسیون کشاورزی پیش فروش می شود بنابراین توقع  داریم کارخانجات تراکتور و کمباین سازی و ادوات تولید پایدار داشته باشند.

ماشین آلات بخش کشاورزی نیازمند لاستیک هستند

رییس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی درباره مشکل تامین لاستیک ماشین آلات کشاورزی تصریح کرد: سرپرست وزارت جهاد کشاورزی اخیرا در نامه ای به وزارت صنعت، معدن و تجارت خواستار تامین اجزا و قطعات ماشین های کشاورزی از جمله لاستیک تراکتور و کمباین شدند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر لاستیک مورد نیاز بخش کشاورزی در اولویت کالایی دو قرار دارد افزود: علیرغم وجود صنعت بزرگ لاستیک سازی در کشور، اما حرکت به سمت تولید اجزا (لاستیک تراکتور و کمباین بخش کشاورزی کم است.

وی از صنف لاستیک سازان و صنعت کشور خواست که لاستیک تراکتور و  کمباین که از اهمیت ویژه در تامین امنیت غذایی کشور دارند، تولید کنند تا این بخش دچار مشکل نشود زیرا در برخی مواقع رخ می دهد که تعدادی تراکتور و کمباین به دلیل نبود لاستیک نمی توانند فعالیت کنند.

بکارگیری پهپاد در بخش کشاورزی برای نخستین بار

عباسی اظهارداشت: امسال برای اولین بار پهپاد با همکاری سازمان هواپیمایی کشور و معاونت هوا و فضا در بخش کشاورزی راه یافت و توسعه این بخش در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه  ۵۴ نوع مدل پهپاد با کاربردهای متفاوت در بخش کشاورزی فعال شده است افزود: این پهپاد ها در سمپاشی، محلول پاشی، مرتع کاری و گردافشانی نخیلات دخیل هستند به طور مثال هر پهپاد توانمندی سمپاشی روزانه بین  ۵۰ تا ۷۰ هکتار  مزرعه یا باغ را دارد، ضمن اینکه این اقدام علاوه بر افزایش بهره وری در کاهش میزان مصرف سم نقش دارد.

به گفته وی، پهپاد با برق و باطری کار می کند و برای هر هکتار تنها ۵ لیتر محلول سم استفاده می شود.

وی از نحوه پرداخت تسهیلات برای خرید پهپاد در بخش  کشاورزی گفت: قیمت هر پهپاد داخلی و وارداتی بین ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان است که برای توسعه این تکنولوژی در بخش کشاورزی تسهیلات قابل توجهی پرداخت می شود به طوری که ۲۰  درصد آورده کشاورزان و  ۸۰ درصد آن تسهیلات بانکی است.

وی ادامه داد: اکنون این تکنولوژی  در مزارع و باغات استان های بوشهر و گلستان استفاده می شود.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 81745
لینک کوتاه :