واکاوی سرمایهگذاری خارجی بخش صنعت در هفت ماهه امسال
به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از ایرنا: برپایه آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت، از آغاز امسال تا پایان مهر ماه ۴۹ طرح صنعتی به حجم ۷۶۸ میلیون دلار، دو طرح معدنی به ارزش یک میلیون دلار و چهار طرح تجاری به حجم ۱۶ میلیون دلار در هیات سرمایه گذاری خارجی به تصویب رسید.
نگاهی به آمارها نشان میدهد که سهم صنعت و معدن ۹۸ درصد و سهم تجارت دو درصد است.
از بین ۵۵ طرح/ واحد مورد بررسی، تعداد ۲۰ شرکت دارای سهم ۱۰۰ درصدی سرمایهگذاری خارجی و ۳۴ شرکت با مشارکت سرمایهگذاران داخلی (جوینت ونچر) و یک مورد تحت عنوان ترتیبات قراردادی سرمایهگذاری کردند.
سرمایهگذاری خارجی در حوزه تجارت
سرمایهگذاری در حوزه تجارت شامل ساخت رستوران، سفارش کالا در فضای مجازی از طریق تارنما و نرمافزار، ساخت و تولید محصولات صنایع دستی و چرمی (مجوز صنفی، تولیدی) است.
سرمایه گذاری خارجی در حوزه صنعت و معدن
در این بازه زمانی بیشترین حجم سرمایهگذاری خارجی در گروه های صنعتی شامل محصولات از توتون و تنباکو، محصولات غذایی و آشامیدنیها، ساخت مواد و محصولات شیمیایی، کک و فرآوردههای حاصل از نفت و سایر محصولات کانی غیرفلزی بوده است.
گروههای معدنی جذاب برای سرمایهگذاران هندی و هنگکنگی، استخراج و فرآوری منیزیت و تولید کنسانتره نفلین سینیت هستند.
هلندیها در صدر بیشترین حجم سرمایهگذاری
کشورهای سرمایهگذار که بیشترین حجم سرمایهگذاری خارجی مصوب در این بازه زمانی در بخش صنعت معدن و تجارت را داشته اند به ترتیب هلند با ۳۷۲ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۱۷۸ میلیون دلار، آلمان با ۷۱ میلیون دلار، ترکیه با ۶۶ میلیون دلار و چین با ۴۴ میلیون دلار هستند.
ترکیه، بیشترین تعداد طرح
آمارها نشاندهنده سهم بالای تعداد سرمایهگذاریها توسط کشور ترکیه (با ۱۰ طرح) است و پس از آن به ترتیب کشورهای افغانستان (با ۹ طرح) در رتبه دوم، امارات متحده عربی و چین به طور مشترک در رتبه سوم (هر کدام با تعداد پنج مورد) قرار دارند.
کشورهای هلند و هند بهطور مشترک هر کدام با چهار فقره سرمایه گذاری در رتبه چهارم و کشورهای آلمان، روسیه و عراق هر یک با سه طرح، رتبه پنجم را در تعداد سرمایه گذاری های مصوب در ایران دارند.
زنجان در صدر توجه سرمایهگذاران خارجی
نگاهی گذرا به سرمایهگذاریهای انجام شده حاکی از بیشترین میزان سرمایهگذاری خارجی در استانهای زنجان (سه طرح به ارزش ۳۴۲ میلیون دلار)، خراسان رضوی (۱۳ طرح به ارزش ۱۱۷ میلیون دلار)، فارس (۲ طرح به ارزش ۵۶ میلیون دلار)، قزوین (چهار طرح به ارزش ۵۴ میلیون دلار) و بوشهر (یک طرح به ارزش ۵۰ میلیون دلار) است.
چهار استان زنجان، خراسان رضوی، فارس و قزوین حدود ۷۵ درصد سرمایه گذاری مصوب در کشور را در این دوره به خود اختصاص دادهاند و بقیه استانها در مجموع سهم ۲۵ درصدی در جذب سرمایهگذاری داشتهاند.
آمارها همچنین نشاندهنده سهم بالای سرمایهگذاری خارجی در استان خراسان رضوی با ۱۳ طرح/واحد است. استان تهران با ۶ طرح/ واحد در رتبه دوم و استانهای قزوین، آذربایجان شرقی و خوزستان هر یک با چهار طرح بهطور مشترک در رتبه سوم در این بازه زمانی قرار دارند.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
لینک کوتاه :