تجهیز ۲.۲ میلیون هکتار اراضی کشاورزی به سامانههای نوین آبیاری
به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از ایرنا: عباس زارع روز دوشنبه در نشست خبری خود با ارایه گزارش عملکردی از وضعیت اجرای عملیات سامانه های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی کشور افزود: طبق آمارها فرایند کشاورزی در ۸.۷ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور انجام می شود که از این میزان ۳.۲ میلیون هکتارآن اراضی پایاب سدها و ۵.۵ میلیون هکتار اراضی غیرپایاب و سنتی هستند.
وی اظهار داشت: از این میزان اجرای عملیات حدود دو میلیون هکتار اراضی کشاورزی و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی مدرن تحت پوشش سامانه های نوین آبیاری قرار گرفته اند و حدود ۱۳۰ هزار هکتار نیز در دست اجراست.
مجری طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای اجرای این عملیات ۱۵۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی و ۵۰۰ میلیارد تومان از بودجه سنواتی سال ۹۸ برای تجهیز اراضی به سامانههای نوین آبیاری در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۲۰ درصد اعتبارات از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافته است گفت: با این میزان تخصیص اعتبار امسال بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار هکتار از اراضی به سامانههای نوین آبیاری مجهز میشوند.
به گفته وی، طبق قانون برنامه ششم توسعه سالانه باید ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم های نوین آبیاری مجهز شود اما در اقتصاد مقاومتی به دلیل کمبود اعتبارات این میزان را به ۲۵۰ هزار هکتار در سال کاهش داده اند که با وجود تخصیص فعلی اعتبارات تنها می توان سالانه بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار هکتار آن را اجرایی کرد.
زارع اضافه کرد: طبق قانون ۸۵ درصد تسهیلات این عملیات باید توسط دولت و نزدیک ۱۵ درصد از محل آورده کشاورزان باشد.
وی با بیان اینکه بخش عمده اراضی کشاورزی کشور ما خرد مالکی و سنتی است گفت: ۵۲ درصد بهره برداران به دلیل خرد بودن اراضی کشاورزی برای اجرای عملیات سامانه های نوین آبیاری با مشکل مواجه هستند بنابراین در طرح تجمیع اراضی خرد بهره وری از آب مشترک را برایشان در نظر گرفته ایم.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: در سالهای گذشته تصور براین بود که بین سه تا چهار میلیون هکتار از اراضی کشاورزی قابلیت اجرای سامانه های نوین آبیاری را دارد، اما امروز با پیشرفت علم و تکنولوژی به نظر می رسد که اجرای سامانه های نوین آبیاری در بخش عمده اراضی کشاورزی قابل اجراست.
وی اجرای طرح سامانه های آبیاری بارانی را مربوط به سال ۶۹ دانست و اظهارداشت: از ابتدای طرح تا پایان سال ۹۳، این نوع روش آبیاری در اراضی کشاورزی ۵۷ درصد بود که در سال ۹۷ میزان بکارگیری ان به ۲۴ درصد رسید که همین امر نشان می دهد که به سمت آبیاری موضعی گام برداشته ایم.
مجری طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری گفت: با توجه به تحریم ها و نرخ تورم هر ساله شاهد افزایش ۳۰ درصدی هزینه هایی تجهیزات و امکانات در اجرای سیستم های نوین آبیاری هستیم.
وی درباره اجرای سیستم آبیاری هوشمند در کشور افزود: سیستم هوشمند آبیاری نقش میراب در قنوات ایران را دارد که طبق نیاز گیاه دقیق عمل می کند و خطای مدیریت انسانی را ندارد بنابراین سال گذشته حجتی وزیر پیشین وزارت جهاد کشاورزی و وزیر ارتباطات طی تفاهمی قرار شد این سیستم را در اراضی کشاورزی کشور اجرا کنند که در دستور کار است.
زارع از برگزاری چهارمین نمایشگاه بین المللی کشاورزی سامانه های نوین آبیاری ، ماشین آلات و نهاده ها از ۲۴ تا ۲۷ دی ماه در نمایشگاه بین المللی تهران خبرداد و گفت: برگزاری چنین نمایشگاه هایی علاوه بر توانمندسازی بهره برداران و بخش کشاورزی در انتقال دانش و تکنولوژی بخش کشاورزی نقش موثری دارد.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
لینک کوتاه :