حمایت مالی مجلس از توسعه فناوریهای پرتاب ماهواره
به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از ایسنا: دکتر محمد زاهدی امروز در حاشیه مراسم تحویل ماهواره ظفر به وزارت ارتباطات در دانشگاه علم و صنعت، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این موفقیت را مدیون جوانهایی هستیم که توانستهاند این پروژه را به مرحله نهایی برسانند، افزود: این طرح با حمایت سازمان فضایی، مجلس شورای اسلامی و دانشگاه علم و صنعت ایران انجام شده است.
وی با بیان اینکه من در جریان مسائل فضایی و ماهوارهای بودهام، اظهار کرد: در سال ۸۴ که در سمت وزیر علوم مشغول به فعالیت بودهام، شاهد طراحی و ساخت ماهواره “مصباح” بودم.
زاهدی با بیان اینکه این ماهواره طراحی و ساخته شده است، گفت: تا امروز که بیش از ۱۴ سال از ساخت این ماهواره میگذرد، ما همچنان نتوانستهایم آن را در مدار قرار دهیم. چرا که این ماهواره به کشورهای مختلف برده شده است و آنها نیز از ارائه خدمات به ما امتناع کردهاند.
رئیس کمیسیون تحقیقات و آموزش مجلس، خاطرنشان کرد: امروز ما شاهد اقدامی هستیم که هم کیفیت و توانمندی طراحی و ساخت ماهواره به واسطه منابع انسانی، نرم افزاری و مالی داخلی ارتقاء یافته و همچنین ما توانستهایم ماهواره به فضا پرتاب کنیم. یعنی آن چیزی که در گذشته از ارائه آن به ما امتناع میشد، امروز توانستهایم به دست آوریم.
زاهدی با اشاره به تجربیات کشورهای مختلف در طراحی و پرتاب ماهوارهها، گفت: کشورهایی مانند چین، روسیه و آمریکا که سابقه طولانی در این حوزه داشتهاند، سالانه بیش از ۲۰ پرتاب ماهواره داشتهاند تا توانستهاند امروز به نقطه ثبات برسند و کمتر خطا داشته باشند.
وی با بیان اینکه ما باید تعداد پرتابهای خود را افزایش دهیم، ادامه داد: من نمیگویم که با یک ماهواره اصلی این امر را اجرایی کنیم، ولی این یک نکته کلیدی است که باید در حوزه پرتاب، پرتابگرها و موشکهای آن سرمایهگذاری شود تا تعداد پرتابها را در سال افزایش دهیم. تا دقیقا چالشهای کار را پیدا نکنیم نمیتوانیم به توانمندیهای لازم با اطمینان ۱۰۰ درصدی دست یابیم.
زاهدی با بیان اینکه این امر یکی از نقاط ضعف کشور ماست، خاطرنشان کرد: ما به عنوان مجلس شورای اسلامی آماده هستیم که بودجه خوبی را در اختیار سازمان فضایی و یا سایر نهادها و وزارت دفاع بگذاریم تا بر روی پرتابها مطالعاتی انجام دهند.
وی با بیان اینکه کشور در حوزه طراحی و ساخت ماهواره هیچ مشکلی ندارد، گفت: ولی در حوزه پرتاب لازم است تا تعداد پرتابها را افزایش دهیم تا جلوی خطاهای این حوزه گرفته شود.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهدانش و فناوری
لینک کوتاه :