مبادی مجاز صادرات فرآوردههای نفتی اعلام شد
به گزارش جهان صنعت نیوز به نقل از ایرنا: بر اساس ابلاغیه وزیر نفت به رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، برخی شرکتها به عنوان منشأهای (مبادی) مجاز تولید انواع فرآوردههای نفتی، مشتقات نفتی و محصولات نهایی آنها معرفی شدند.
بیژن زنگنه در این نامه تاکید کرده که با توجه به اینکه ملاک عمل گمرک جمهوری اسلامی ایران در صادرات کالاهای موضوع این نامه، سامانه ثامن است، بهمنظور تسهیل در کار گمرک و مبارزه با قاچاق موارد یادشده، مفاد این نامه بهطور کامل در سامانه «ثامن» درج و اعمال شود تا گمرک جمهوری اسلامی ایران بتواند مصوبههای هیات وزیران را عملیاتی و اجرا کند.
فاکتورهای منشأ معتبر صادرشده تا پایان ۳۱ خردادماه ۱۳۹۹ معتبر خواهد بود و از یکم بهمن ماه ۱۳۹۸، مبادی مجاز برای صادرات انواع هیدروکربورها و محصولات موضوع تعرفههای مندرج در مصوبههای یادشده هیات وزیران و موارد مندرج در این نامه ملاک عمل و اقدام گمرک خواهد بود.
بر اساس این ابلاغیه، شرکتهای تابعه وزارت نفت، شامل شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران و شرکت ملی گاز ایران به عنوان مبادی مجاز تولید انواع فرآوردهها و مشتقات نفتی و محصولات نهایی هستند.
همچنین پالایشگاههای نفت آبادان، تهران، اصفهان، شازند اراک، تبریز، شیراز و بندرعباس و پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس به عنوان مبادی مجاز تولید انواع فرآوردهها و مشتقات نفتی و محصولات نهایی آنها به شمار می روند.
از سوی دیگر، شرکتهای تولیدی روغن موتور و روغن صنعتی و قیر فقط به عنوان مبدا مجار صادرات محصولات تولیدی خود به شمار می روند که شامل شرکت نفت پارس، شرکت نفت سپاهان، شرکت نفت بهران و شرکت نفت ایرانول برای صادرات انواع روغن موتور و روغنهای صنعتی، انواع روغن پایه، اکسترکت، پیدیایتار، رابر پراسس اویل، اسلک وکس، پارافین و فوتس اویل هستند.
برای صادرات قیر، دارا بودن مجوز منشأ منتهی به پالایشگاههای اعلام شده در این ابلاغیه الزامی است.
شرکتهای پتروشیمیایی صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پتروشیمی بندرامام، پتروشیمی نوری، پتروشیمی آریا ساسول، پتروشیمی پارس، پتروشیمی ایلام، پتروشیمی کاویان، پتروشیمی شیمی بافت، پتروشیمی امیر کبیر، پتروشیمی بوعلی، پتروشیمی مارون، پتروشیمی مروارید، پتروشیمی خارک، پتروشیمی بوشهر، پتروشیمی جم، پتروشیمی شازند اراک، پتروشیمی تبریز، پتروشیمی بیدبلند خلیج فارس، شرکت پترو پالایش کنگان و شرکت پتروشیمی بیستون فقط برای صادرات LAB فقط برای صادرات هیدروکربورهای تولیدی خود، مبدا مجاز تولید به شمار می روند.
صادرات انواع نفت خام و میعانات گازی، بهطور انحصاری توسط شرکت ملی نفت ایران انجام می شود.
معاونت برنامهریزی وزارت نفت مکلف است، بهمنظور تسهیل عملیات گمرک با پیگیری از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منشأهای مجاز مذکور در این نامه را در سامانه «ثامن» اعمال کرده و این موارد را جایگزین شرایط فعلی مورد عمل در این سامانه کند.
مدت اعتبار هر یک از فاکتورهای منشا صادرشده برای واحدهای اعلام شده در این ابلاغیه، حداکثر ۶ ماه از زمان صدور آن است.
اقتصاد کلان
لینک کوتاه :