xtrim

احداث بزرگترین مجتمع بزرگ سرب و روی کشور

به گزارش جهان صنعت نیوز:  در مراسم اعلام مشارکت هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات و شرکت صنعتی و معدنی زرین، از طراحی و احداث بزرگترین مجتمع بزرگ تولید سرب و روی کشور با سرمایه گذاری بیش از ۲ هزار میلیارد تومانی رونمایی شد .

عزیزاله عصاری در نشست خبری اصحاب رسانه با مدیران هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات و شرکت صنعتی و معدنی زرین گفت: به دنبال تنوع پرتفو شرکت سرمایه گذاری هستیم. به عنوان مثال در مس ۵درصد سرمایه گذاری کردیم، همچنین در سرب و روی هم‌ورود پیدا کردیم زیرا در جهان تقاضا این فلزات از تولید پیشی گرفته است.

وی ادامه داد: در اکتشاف آنچنان ورود نکردیم، اما قرار است در سرب و روی ورود ویژه داشته و با تکنولوژی جدید از تمامی ذخایر سرب و روی با عیار پایین هم استفاده کنیم.

opal

وی ادامه داد: با شرکت صنعتی و معدنی زرین به دلیل تجربه بالایی که در سرب و روی دارد، مذاکراتی را از طریق صبانور انجام دادیم که به نتیجه رسیده است.

وی اظهار کرد: از نظر ساختار حقوقی هلدینگ توسعه معادن و فلزات خصوصی است بنایراین برای تسریع و سهولت در کار نسبت به مشارکت با شرکت زرین که کاملا خصوصی است برای بهره گیری از ذخایر سرب و روی پهنه موجود اقدام شد

تولید ۳۰۰ هزار تن کنسانتره سرب و روی

همچنین ابراهیم جمیلی مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی زرین در این نشست خبری گفت: سرمایه گذاری خوبی در حال انجام است.

جمیلی اظهار کرد: در کنار هلدینگ معادن و فلزات فرصت مناسبی به وجود آمد و با شرکت صبا نور قرار است یک شرکت در منطقه محروم ایجاد شود. اکنون شرکت زرین در کنار معادن و فلزات و صبانور بزرگترین مجتمع سرب و روی را طراحی کرده است.

وی گفت: سال آینده درست در همین روزی که درخصوص طرح صحبت می کنیم( ۶ بهمن) گزارش پیشرفت کار خود را ارائه خواهیم کرد.

وی گفت: در این مجتمع علاوه بر استفاده از نیروهای بومی نسبت به حمایت مالی از دانشجویان منطقه برای جذب در واحدهاهی تولیدی و همچنینی برگزاری دوره های آموزشی در یزد و زنجان اقدام خواهد شد.

جمیلی گفت: این مجتمع ۳۰۰هزار تن کنسانتره سرب و روی در ۳ فاز تولید می شود که در فاز اول ۵۰ دوم ۱۵۰ و فاز سوم ۳۰۰هزار تن تولید خواهد داشت. همچنین کارخانه تولید ۳۰ هزار تن شمش روی در ۳ فاز تولید خواهد شد.همچنین کارخانه شمش سرب نیز در این مجتمع ایجاد خواهد شد.

به گفته وی، برای این مجتمع سرمایه گذاری ۲هزارمیلیارد تومان نزدیک به هزار نفر مشغول به کار می شوند که در صورت سرمایه گذاری خارجی ۳برابرخواهد بود.

وی اظهار کرد: تمامی قطعات اصلی بومی سازی می‌شود و مهندسی معکوس صورت گرفته تا به جای اینکه ارز از کشور خارج شود باعث گردش ریالی در ایران شود؛ این شرکت در ۳ ماه تشکیل شده و برنامه کاری آن مشخص است.

اکتشاف در ۱۲۰۰ کیلومتر مربع

در ادامه این نشست محمد کلانتری مدیرعامل شرکت صبانور نیز گفت: شرکت صبانور بزرگترین کارخانه در غرب کشور است و در سال ۹۶ پهنه بزرگی در راور کرمان را در اختیار گرفت.

وی ادامه داد: بعد از یکسال کار اکتشافی از ۱۲۰۰کیلومتر به محدوده ۲۵۰ کیلومتر برای سرب و روی در ۱۲ آنومالی با ذخایر قطعی رسیدیم.

وی اظهار کرد: همزمان با این کار به دنبال گرفتن مجوز کارخانه سرب و روی رفتیم و بعد از آن به دنبال جذب سرمایه گذار بخش خصوصی رفتیم و ظرف ۳ ماه یک کنسرسیوم تشکیل شد و با حمایت هلدینگ سرمایه گذاری این کار را آغاز کردیم.

احد علیخانی مشاور عالی مدیرعامل صبانور و مجری طرح زرین صبا نیز در این نشست گفت: ایده اصلی احداث این کارخانه سرب و روی از سوی هلدینگ توسعه و معادن بوده که این ماموریت به شرکت صبانور در راستای توسعه سرمایه گذاری اکتشافی محول شد.

وی بیان کرد: بررسی های مختلفی در خصوص نوع ماده معدنی و ظرفیت مناسب آن در کشور انجام شد. چکیده و نتایج مطالعات منجر شد در حوزه سرب و روی سرمایه گذاری کنیم.

وی با عنوان اینکه رشد خودروهای الکتریکی در جهان در حال افزایش است، گفت: با توجه به اینکه در فلات مرکزی کارهای استخراجی و فلزکاری انجام می شده است نشان دهنده آن بود که فلز سرب و روی در آن زمان تولید می شده است. از طرفی دیگر این کم لطفی به صنعت و معدن در کشور باعث می شود اکثر معادن کشور متروک شوند.

وی اظهار کرد: تیم زمین شناسی مجموعه حدود ۲ هزار کیلومتر پیمایش زمینی در این منطقه انجام داده و کار شناسایی مواد نعدتی در این منطقه انجام شده است.

علیخانی گفت: ۱۲ آنومالی در این محدوده شناسایی شده و پیگیر اخذ پروانه های اکتشاف هستیم و پروانه ها به شرکت جدید منتقل خواهد شد.

وی گفت: این مجتمع اولین مجتمع فرآوری سرب و روی در مناطق مستعد سرب و روی در کشور خواهد بود‌.

به گفته وی ، این کارخانه و فرآوری اولین مجتمع سرب و روی در یکی از اصلی ترین مناطق مستعد کشور در حوزه مواد معدنی است. نگاهی به توسعه اکتشافات در یزد و شمال کرمان در نظر داریم.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهصنعت و معدن
شناسه : 85451
لینک کوتاه :