xtrim

روش فعلی خریدتضمینی دام سنگین راهگشا نیست

به گزارش جهان صنعت نیوز: صنعت دامی کشور در حالی در ماه های اخیر با مشکل انباشت دام سنگین روبرو شده که گاو و گوساله با  وزن‌های بالا (تا یک تن) روی دست تولیدکنندگان باقی مانده است و هیچ تقاضایی ندارد. روز گذشته حسین عباسی معروفان مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور از شیوه نامه خرید گوشت استحصالی دام سنگین به قیمت ۲۷ هزار تومان با اوزان بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم خبر داده است که این شیوه خرید نارضایتی تولیدکنندگان را به دنبال داشته است.

برخی کارشناسان این صنعت معتقدند راهکار اصلی این مشکل را باید در صادرات جست و جو کرد؛ در این زمینه « منصور پوریان» رییس شورای تامین دام کشور گفت: بارش های مناسب، افزایش علوفه موجب مازاد تولید دام سبک و سنگین در کشور شد که به دلیل کاهش تقاضا از خردادماه امسال دام سنگین روی دست پرواربندی ها باقی مانده است.

وی اظهارداشت: در حالی شرکت پشتیبانی امور دام کشور تصمیم دارد دام های سنگین با وزن بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم را خریداری کند که مشکل اصلی ما دام های فوق سنگین هستند به طوری که ‌اکنون جمعیت دام سنگین مازاد کشور بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون راس است که جمعیت دام فوق سنگین با وزن های بین ۷۰۰ تا یک تن از مرز ۲۰۰ هزار راس عبور کرده است.

به گفته وی، اکنون پرواربندها دام سنگین ۳۰۰ کیلوگرم را برای پروار از دامپروران ضعیف خریداری می کنند.

رییس شورای تامین دام  با اشاره به اینکه دام سنگین متقاضی  و خریدار ندارد تصریح کرد: در حال حاضر کارخانجات فراورده های پروتئینی نیز دام سنگین تولید داخل را خریداری نمی کنند زیرا هر کیلوگرم گوشت گوساله وارداتی برای شبکه توزیع ۳۷ هزار تومان و در بازار ۴۰ هزار تومان است که برایشان صرفه اقتصادی دارد.

وی محدودیت واردات گوشت، خرید تضمینی دام سنگین و رفع ممنوعیت صادرات را از راهکاری پیشنهادی معاونت امور دام کشور برای مشکل انباشت دام عنوان کرد و  گفت: براین باورم که باید تمامی این راهکارها برای رفع مشکل دامپروران اجرایی شود تا برای سال آینده با کمبود دام سنگین روبرو نشویم.

پوریان رفع ممنوعیت صادرات دام زنده را بهترین راهکار دانست و افزود: کشور عراق مقصد صادراتی گوساله سنگین وزن است که به راحتی می توان صادرات به این کشور را انجام داد.

وی اظهار داشت: اگر تا پایان سال مشکل انباشت دام سنگین برطرف نشود سال آینده در تولید دام سنگین و گوشت قرمز با مشکل جدی روبرو می شویم زیرا پررواربندها امکان پروار جدید را ندارند.

کاهش قیمت گوشت قرمز در شب عید

رییس شورای تامین دام درباره وضعیت قیمت گوشت قرمز برای شب عید و ایام نوروز گفت: وجود انواع گوشت های منجمد گوساله وارداتی ، منجمد گوسفندی ، گوسفند گرم داخلی و گوساله گرم داخلی باعث کاهش و متعادل شدن قیمت این محصول در بازار شده است.

وی با بیان اینکه افزایش تولید و تنوع محصول در همه جای دنیا موجب کاهش قیمت می شود افزود: به دلیل مازاد تولید و فراوانی گوشت در بازار، گوشت قرمز مورد نیاز شب عید و ایام نوروز نیز تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم.

وی اضافه کرد: وضعیت فعلی بیانگر روند کاهشی قیمت گوشت قرمز در شب عید است.

پوریان اظهارداشت: اکنون قیمت هر کیلوگرم دام گوساله زنده  ۲۵ هزار تومان و دام گوسفندی زنده ۳۵ هزار تومان است، بنابراین نرخ هر کیلوگرم گوشت گوساله در بازار بین ۶۰ هزار تا ۷۵ هزار تومان و گوشت گوسفندی بین ۷۵ هزار تا ۹۰ هزارتومان است و نرخ هایی بیش از این در بازار اجحاف به مصرف کنندگان است.

ایرنا

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 86895
لینک کوتاه :