xtrim

برنامه‌ریزی برای درآمدزایی شرکت نیشکر هفت‌تپه در حوزه‌های جدید

جهان صنعت نیوز| یدالله مهرعلیزاده در چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده شرکت نیشکر هفت‌تپه که امروز یک‌شنبه (۱۶ دی‌ماه) در مجتمع قضایی شهید باهنر اهواز برگزار شد، اظهار کرد: با همکاری مسئولان شهرستان شوش و همکاران ما در استانداری خوزستان مساله شرکت نیشکر هفت‌تپه و انباشت مشکلاتی که بخشی از آن‌ها از سال‌های قبل همراه این شرکت بود، ختم به خیر شد.

وی افزود: با تدابیری که اندیشیده شد و با برنامه‌هایی که در نظر گرفته شده است در موقعیتی هستیم که اورهال شرکت انجام شده است و کارگران مشغول کار هستند مدیر شرکت نیز حضور دارد و کارها در حال انجام هستند.

قائم مقام معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری خوزستان گفت: برنامه‌های توسعه‌ای که برای شرکت دیده شده امیدوارکننده است. این شرکت درحوزه‌های دیگری نیز شروع به کار کرده است.

opal

وی عنوان کرد: امیدواریم با برنامه‌های توسعه‌ای که برای شرکت نیشکر هفت‌تپه تعریف شده شاهد درآمدزایی این شرکت در حوزه‌های دیگری غیر از نیشکر نیز باشیم. امیدواریم در آینده شاهد رشد و شکوفایی این شرکت در منطقه باشیم و بتوانیم این مدل و رویکرد توسعه‌ای را در نقاط دیگر غیر از صنایع نیشکر هفت‌تپه نیز شاهد باشیم.

به گزارش ایسنا، در این جلسه همچنین کیخسرو چنگلوایی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، اظهار کرد: شرکت نیشکر هفت‌تپه در سال ۱۳۴۰ با تولید روزانه ۳ هزار تن نیشکر به بهره‌برداری رسید. تولید این شرکت در نهایت در سال ۱۳۴۶ به تولید ۵۰ هزار تن شکر در سال و از این مقدار به ۱۰۰ هزار تن در سال رسید. نتایج این طرح الگویی شد که در استان خوزستان سایر کشت و صنعت‌ها نیز توسعه پیدا کنند.

وی افزود: ما در استان همه عوامل لازم برای توسعه را داریم. آب، خاک و اقلیم مناسب و دانش فنی در اختیار داریم. ما می‌توانیم راندمان داشته باشیم. متوسط عمکرد نیشکر در دنیا ۸۰ تن است که در خوزستان سال گذشته به ۸۷ تن رسیدیم. این مساله نشان می‌دهد که اقلیم خوزستان برای این محصول مناسب است. سال گذشته که ۸۷ تن بود، هفت‌تپه ۷۲ تن تولید داشت.

چنگلوایی اظهار کرد: اولین قدم برای اینکه راندمان کاری خود را ارتقا دهیم این است که از همین آب، خاک و نیروی انسانی که در اختیار داریم استفاده کنیم. با مدیریت و استفاده از تکنولوژی جدید می‌توانیم راندمان کاری خود را ارتقا دهیم. مساله دیگر توسعه فیزیکی کار است. بین ۲۲ تا ۲۳ هزار هکتار اراضی در اختیار کشت و صنعت نیشکر هفت‌‌تپه قرار دارد. از این مقدار، سطح قابل برداشت ما ۶ هزار ۹۸۰ هکتار است. ما می‌توانیم اراضی قابل برداشت را برای توسعه کشت نیشکر و سایر کشت‌هایی که می‌تواند موجب پایداری تولید نیشکر شوند، توسعه دهیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: اسم این شرکت، کشت و صنعت نیشکر است. باید کشت را داشته باشیم و در کنار آن نیز باید صنایع مرتبط با نیشکر را گسترش دهیم. کشت و صنعت یک پروژه ملی است. سازمان جهاد کشاورزی برای حمایت‌های فنی و مشاوره‌ای با تمام قوا کاملا در کنار طرح ملی توسعه نیشکر ایستاده است.

مشکلات برق شرکت نیشکر هفت‌تپه از کجا آب می‌خورد؟

به گزارش ایسنا، رضا غضنفری نیز در این جلسه اظهار کرد: شرکت توسعه نیشکر دارای یک اشتراک هفت مگاواتی است که بخشی از بار آن مربوط به بخش صنعتی است و بخش دیگر نیز متعلق به منازل مسکونی این شرکت است.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای توسعه فعالیت‌های شرکت نیشکر هفت‌تپه افزود: من به طرح‌های توسعه‌ای که گفته شد خوشبین نیستم. افزایش ظرفیت نمی‌تواند راه‌گشا باشد. وضعیت راندمان آن‌ها بسیار اسف‌بار است. مقدار بار اکتیو شرکت کشت و صنعت بیداد می‌کند و دارد به شبکه شوک وارد می‌کند. انشعاب برق این شرکت مدام خاموشی دارد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خوزستان گفت: در حالت اورهال، منازل مسکونی این شرکت پنج مگاوات مصرف برق دارند. پیشنهاد ما این است که این شبکه برق را به دو بخش صنعت و مسکونی تفکیک کنیم. برای این کار نیز شرکت نیشکر هفت‌تپه می‌تواند کاری را که شرکت نفت انجام داد، انجام دهد.

غضنفری ادامه داد: شرکت نفت در واحدهای مسکونی کنتور نصب کرده است و میزان برق مصرفی آن‌ها را محاسبه می‌کند و ماهانه بین اعضا تقسیم می‌کند و صورتحساب ماه را از حقوق افراد کسر می‌کند. پیشنهاد می‌کنم یک انشعاب هفت مگاوات دیگر توسط این شرکت برای واحدهای صنعتی گرفته شود.

وی تاکید کرد: شرکت نیشکر هفت‌تپه ۲۶ میلیارد تومان به برق بدهی دارد. ما نیز ۳۵۰۰ نفر نیرو داریم و باید هزینه‌های لازم را پرداخت کرده و خدمات ارائه دهیم.

به گزارش ایسنا، در این جلسه همچنین محمود دشت‌بزرگ، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان، اظهار کرد: تامین برق کارخانه نیشکر هفت‌تپه از طریق یک اشتراک انجام می‌شود. همچنین دو ترانس ۲۷ و ۴۰ مگاواتی در این محل نصب شده است. در تابستان پیک بار مصرف در این محل ۴۰ مگاوات آمپر بود.

وی افزود: دستگاه‌های موجود قدیمی هستند و نیاز به بهینه‌سازی دارند و این مساله را نیز ما در دستور کار قرارداده‌ایم. برای انجام اصلاحات لازم باید برای مدت کوتاهی بار کارخانه کاهش داده شود. اکنون بار ۲۷ مگاوات است و اگر یکی از ترانس‌ها را از مدار خارج کنیم دیگر برای بار موجود پاسخ‌گو نیست. مسئولیت برنامه‌ریزی شبکه بر عهده برق منطقه‌ای خوزستان است. برای انجام تغییرات باید به ما اطلاع‌رسانی شود تا بتوانیم ظرفیت‌سازی لازم را انجام دهیم.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان تصریح کرد: برای اینکه در تابستان سال ۹۸ بتوانیم ظرفیت‌سازی لازم را انجام دهیم و از تمام ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم مقررات جدیدی وضع شده است. از این جمله، مصوبه ۳۱۰ هیات تنظیم بازار برق ایران است که برق را در سه نرخ برای کسانی که تولید برق انجام می‌دهند و به شبکه‌های توزیع برق می‌فروشند، در نظر گرفته است.

دشت‌بزرگ تصریح کرد: حتما به فکر این باشید که نیروگاه‌های تولید پراکنده برق را خریداری کنید تا در شرایط تابستان اگر با کمبود مواجه شدید اعمال مدیریت بار به شما داده نشود و شما بتوانید بار مصرفی را روی مصارف داخلی خودتان سوییچ کنید. مازاد بر آن نیز می‌توانید برق تولیدی را در ساعات مختلف شبانه‌روز به شبکه بفروشید. این کار نیز می‌تواند موجب آمدزایی باشد.

بدهی ۳۵۲ میلیارد تومانی شرکت نیشکر هفت‌تپه به تأمین اجتماعی

مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی خوزستان از بدهی ۳۵۲ میلیارد تومانی شرکت نیشکر هفت‌تپه به این سازمان خبر داد.

به گزارش ایسنا، سیدمحمد مرعشی مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی خوزستان نیز در این جلسه اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی خوزستان به سه میلیون نفر خدمات ارائه می‌دهد. با ۱۸ تعهد کوتاه‌مدت (ایام بیماری، کفن و دفن و …) و در کنار آن بخش درمان بار سنگینی بر این سازمان تحمیل می‌شود.

وی افزود: در کنار این تعهدات، بازنشستگی افراد نیز وجود دارد که در این بخش به ۱۹۰ هزار خانواده در خوزستان حقوق پرداخت می‌کنیم و بار سنگینی به این سازمان وارد شده است.

مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی خوزستان گفت: هر چند سالانه بودجه‌ای متناسب با مصارف خوزستان داریم ولی در سال جاری ۲۰ درصد از منابع را به دست نیاورده‌ایم.

مرعشی عنوان کرد: این سازمان در کنار مجموعه مدیریت استان قرار دارد و در امنیت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مشارکت داریم اما متاسفانه همکاری‌های یکطرفه هستند.

وی عنوان کرد: تکالیفی فراتر از قانون به ما اعمال می‌شود. از سال ۹۵ تاکنون ۱۱۴۷ نفر از کارکنان شرکت نیشکر هفت‌تپه را بازنشسته کرده‌ایم. ما بخشی که تعهد شرکت بوده است و باید چهار درصد مستمری و حق بیمه را تقسیط می‌کردیم را انجام دادیم اما حتی یک ریال بابت ۵۰ میلیارد تومان بازنشستگی این افراد به ما پرداخت نشده است. زمانی که احکام بازنشستگی صادر می‌شود، به ما فشار وارد می‌کنند اما هنگامی که شرکت‌ها باید به تعهدات خود عمل کنند، به ما می‌گویند از آنها تضمین نگیریم و قسط را نیز دریافت نکنیم.

مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی خوزستان تصریح کرد: هشدار می‌دهیم که در حال وارد شدن به چالش هستیم.  متاسفانه تکالیف ما تنها مربوط به شرکت هفت‌تپه نیشکر نیست بلکه برای ۲۵ شرکت دیگر نیز هست که مجموعه بدهی این ۲۵ شرکت به سازمان تأمین اجتماعی حدود ۱۱۹۰ میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: شرکت نیشکر هفت‌تپه تاکنون ۳۵۲ میلیارد تومان به این سازمان بدهکار است. همچنین مجموع مطالبات ما در خوزستان، حدود سه هزار میلیارد تومان است و اکنون یک هزار میلیارد تومان در بخش درمان بدهی داریم و بسیاری از دستگاه‌های طرف قرارداد سازمان تأمین اجتماعی در حال لغو قرارداد هستند.

به گزارش ایسنا، همچین کیومرث کاظمی، قائم مقام مدیرعامل شرکت نیشکر هفت‌تپه، نیز در این جلسه اظهار کرد: در حال حاضر توانسته‌ایم کار تعمیرات کارخانه را سرعت دهیم و تقریبا کارخانه آماده بهره‌برداری است.

وی افزود: همچنین در بخش کشاورزی اقداماتی انجام شده است اما با توجه به شرایط جوی، امکان برداشت نیشکر فراهم نشد.

قائم مقام مدیرعامل شرکت نیشکر هفت‌تپه تصریح کرد: مشکلات نیشکر هفت‌تپه از سال‌های قبل وجود داشت که برای رفع این مشکلات باید برنامه‌ریزی منسجم‌تری داشته باشیم.

کاظمی عنوان کرد: مقرر شده است که برای پرداخت حقوق کارکنان و مطالبات بازنشستگان و سایر معوقات برنامه‌ریزی کنیم اما به علت اینکه حجم مطالبات بالا است، بعضا با عقب یا جلو شدن کار مواجه می‌شویم که این موضوع موجب نگرانی برخی افراد می‌شود.

وی عنوان کرد: از طرف دیگر با توجه به وضعیت کارخانه و مزارع برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در یک برنامه سه تا چهار ساله، کارخانه را به ظرفیت مناسبی برسانیم.

قائم مقام مدیرعامل شرکت نیشکر هفت‌تپه بیان کرد: باید برای رفع مشکلات و مسائل تحمل بیشتری داشته باشیم اما به علت ناهماهنگی‌های گذشته، این کار زمان می‌برد.

وی تصریح کرد: از سازمان‌هایی که به این شرکت، خدمات آب، برق و گاز ارائه می‌دهند و همچنین حمایت از سازمان تأمین اجتماعی تشکر می‌کنم. قطعا با رسیدن به تولید، از مشکلات کاسته می‌شود.

کاظمی در خصوص زمان برداشت نیشکر در شرکت هفت‌تپه گفت: در چند روز گذشته بیش از ۵۰ میلی‌متر بارندگی در هفت‌تپه داشتیم که اگر این بارندگی را نداشته باشیم، هفته آینده زمین‌ها را تست می‌کنیم. در حال حاضر کارخانه نیز به جز قسمتی که نیاز به قطعات دارد، آماده است و می توانیم بهره‌برداری را آغاز کنیم.

اقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه : 8697
لینک کوتاه :