xtrim

سایه تهدید کرونا بر اقتصاد آمریکای لاتین

به گزارش جهان صنعت نیوز: تارنمای میامی هرالد در گزارشی، شیوع ویروس کرونا در چین را یک تهدید جدید علیه رشد اقتصادی آمریکای لاتین اعلام کرد و نوشت: کارشناسان در حالی نسبت به این مساله ابراز نگرانی می‌کنند که معتقدند شیوع ویروس کرونا در چین بر اقتصاد آمریکای لاتین به شدت تاثیر منفی می‌گذارد زیرا پکن شریک تجاری شماره یک چند کشور منطقه آمریکای لاتین بوده است.

اگر اقتصاد چین به دلیل شرایط ایجاد شده پس از شیوع ویروس کرونا و قرنطینه شدن ده‌ها میلیون چینی رو به افول باشد، مصرف در این کشور نیز کاهش خواهد یافت که بدین ترتیب بر صادرات کالاهای آمریکای لاتین به چین نیز تاثیر منفی می‌گذارد.
براساس آمارهای رسمی، تجارت چین با آمریکای لاتین از ۱۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۲ به ۳۰۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ افزایش یافت.

چین شریک تجاری نخست کشورهایی همچون برزیل، پرو، شیلی و اروگوئه و دومین شریکت تجاری چند کشور در منطقه آمریکای لاتین است. در این دوره زمانی، صادرات ماهی و میوه از شیلی به چین به طور چشمگیری کاهش یافته زیرا هیچ کارگری در بنادر اصلی چین برای تخلیه بار وجود ندارد.

صندوق بین‌المللی پول نیز به تازگی نسبت به تاثیر منفی شیوع ویرو کرونا در چین بر رشد اقتصادی آمریکای لاتین هشدار داده است.

« الخاندرو ورنر » مسئول امور آمریکای لاتین در صندوق بین‌المللی پول در این زمینه گفت: شک و شبه‌های زیادی در این زمینه وجود دارد. اگر این چالش(شیوه ویروس کرونا در چین) فراتر از نیمه نخست سال جاری میلادی تداوم داشته باشد، روند بهبودی اقتصاد آمریکای لاتین نیز کُند خواهد شد.

براساس گزارش‌ها، بیشتر تاثیر منفی بر روند صادرات کالاها از کشورهای آمریکای جنوبی خواهد بود. آمار کلی صادرات شیلی، پرو و برزیل به چین به ترتیب ۳۴، ۲۸ و ۲۶ درصد از کل صادرات این کشورها بوده است.براساس اعلام صندوق بین‌المللی پول، اگر رشد اقتصادی چین از ۶ به پنج درصد کاهش یابد، تولید ناخالص داخلی شیلی و پرو نیز به ترتیب تا سه دهم و پنج دهم درصد کاهش خواهد یافت.

تاثیر این مساله در چین بر اقتصاد برزیل کمتر است زیرا برزیل نسبت به دیگر کشورهای منطقه وابستگی کمتری به صادرات داشته است.

« آلیشیا بارسنا » مدیر اجرایی کمیسیون اقتصادی سازمان ملل در امور آمریکای لاتین نیز گفت، در این زمینه بیشتر کشورهای آمریکای لاتین متضرر می‌شوند زیرا چین در حال کاهش واردات کالاهای فاسدشدنی از جمله روغن سویا و میوه است که بیشتر کشورهای این منطقه به پکن صادرات می‌کنند.

« فائوستو اسپوتورنو » کارشناس مسائل اقتصادی در آرژانتین نیز تصریح کرد که تاثیر کلی شیوع ویروس کرونا در چین بر اقتصاد آمریکای لاتین منفی خواهد بود.

کمیسیون بهداشت ملی چین امروز (شنبه) اعلام کرد، تاکنون ۷۲۴ نفر براثر ابتلا به کرونا فوت کرده و ۳۴ هزار ۸۷۲ نفر در جهان به آن مبتلا شده‌اند که ۳۴ هزار و ۵۴۶ نفر آنها از چین هستند.
شمار کسانی که درمان و از بیمارستان مرخص شده‌اند یک‌هزار و ۵۶۸ نفر اعلام شده است.

ویروس کرونا بزرگترین ضربات را در ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی به اقتصاد چین وارد کرده و استمرار این شرایط می‌تواند نرخ رشد اقتصادی را بیش از سال ۲۰۱۹ میلادی کاهش دهد. دولت چین و نهادهای ذیربط تاکنون نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار برای پیشگیری از ویروس اختصاص داده‌اند اما یافتن واکسن این ویروس زمان بر بوده و راه درمان قطعی یافت نشده است.

براساس آمارها، بیشترین ضربه به اقتصاد چین در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی وارد خواهد شد و رشد اقتصادی این کشور به حدود پنج درصد خواهد رسید.

باتوجه به اینکه رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۱۹ میلادی نزدیک به ۶.۱ درصد و در سه ماهه پایان آن سال ۶ درصد بود، این ویروس می‌تواند نرخ تولید خالص داخلی کشور را تا یک درصد کاهش دهد.

 

اقتصاد کلان
شناسه : 87870
لینک کوتاه :