xtrim

مصوباتی که از کیسه خلیفه می بخشند ضمانت اجرایی ندارند

به گزارش جهان صنعت نیوز: محسن بهرامی ارض اقدس عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و عضو شورای رقابت  در خصوص ضمانت اجرایی  مصوبات ستاد تسهیل رفع موانع تولید به جهان صنعت نیوز گفت:‌ در واقع برخی از قوانین تکالیفی را برای برخی دستگاه‌ها ایجاد می‌کند که خارج از توان آنها بوده و در نهایت همین امر منجر به عدم تمکین قانون از سوی سازمان یادشده می‌شود.  وی در ادامه افزود: این مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در خصوص تکلیف بانک‌ها به اعطای تنفس یک ساله به واحدهای تولیدی‌نیز‌ازجمله‌همین‌قوانین‌است.

وی‌ افزود:زمانی که قانونگذار، بانک که در واقع امانتدار سرمایه‌های کوچک مردم است را مکلف می‌کند از این سرمایه‌های تجمیع‌شده با نرخ کمتری به سایر بخش‌ها تسهیلات ارائه کند، طبیعی است که به علت عدم صرفه از آن طفره برود. بنابراین اگر دولت و مسوولان می‌خواهند کمکی به بخش تولید داشته باشند نباید این کمک از جیب مردم باشد و لازم است برای اجرای این کمک از منابع عمومی و صندوق دولت کمک گرفته شود.

بهرامی‌ ارض اقدس با اشاره به مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در زمینه تنفس بانک‌ها به بدهکاران بخش تولید گفت: دولت اگر می‌خواهد این مصوبه اجرایی شود باید سود یک سال خواب سرمایه را از منابع خود به بانک پرداخت کند. در غیر این صورت بانک‌ها زیر بار اجرای این قانون نمی‌روند و در واقع این قانون از اساس‌غیرقابل‌اجراست.

دبیر اسبق ستاد تنظیم بازار ایران این تصمیم ستاد تسهیل و رفع موانع تولید را ازعدم آگاهی قانونگذار از واقعیت‌های اقتصادی و تولیدی جامعه دانست و در ادامه افزود: بسیاری از مصوبات قانونی کشور همانند این مصوبه غیرقابل اجرا هستند که علت این امر نیز عدم شناخت کامل و صحیح افراد قانونگذار از واقعیت‌های اقتصادی و تولیدی جامعه است. همین امر نیز سبب شده قوانین متعددی به تصویب برسند که روی کاغذ بسیار زیبا بوده و اهداف بسیار متعالی داشته اما زمانی که به مرحله اجرا می‌رسند قابلیت اجرایی شدن ندارند.

بهرامی‌ ارض اقدس در خصوص نتیجه وام دادن مجدد به واحدهایی که امکان بازپرداخت بدهی‌های پیشین خود را ندارند گفت: مشکل بخش تولید در جایی غیر از تسهیلات بانکی است. اگر تولید رقابت‌پذیر بوده و حرفی برای ارائه در بازارهای داخلی و جهانی داشته باشد نیازی به چنین صدقه‌سری‌هایی ندارد. اما بخشی از واحدهای تولیدی کشور امکان تولید رقابتی ندارد.

بهرامی‌ ارض‌اقدس افزود: عدم رقابت‌پذیر بودن محصولات برخی واحدهای تولیدی کشور به عللی ازجمله بالا بودن قیمت تمام‌شده در اثر قیمت غیرقابل رقابت و کیفیت محصولات بازمی‌گردد. زمانی که محصولی امکان رقابت در بازارهای داخلی و جهانی را ندارد نمی‌توان با سیاست‌های تعرفه‌ای و گلخانه‌ای و ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت‌و…آن‌را‌در‌بلندمدت‌سرپا‌نگه‌داشت.

وی گفت: راهکار مسوولان برای رونق تولید به روز کردن بدهی واحدهای ورشکسته و ارائه مجدد وام و بدهکارتر کردن آنها بدون بررسی کارشناسی علل ورشکستگی واحدهاست. در ادامه واحد تولیدی با دریافت وام مجدد مواد اولیه تهیه کرده و محصولی تولید می‌کند که به علت غیررقابتی بودن امکان فروش در بازار داخلی و صادراتی را ندارد. که این تولید غیررقابتی به پایین بودن ظرفیت واحدهای تولیدی، قدیمی بودن تکنولوژی خطوط تولید و ماشین‌آلات که به کم شدن کیفیت منتج می‌شودبرمی‌گردد.

بهرامی ارض اقدس  گفت: بنابراین مسوولان امر برای رفع موانع موجود در مسیر تولید و ایجاد رونق باید به فکر راه‌حلی اساسی برای رفع مشکلات باشند. در حال حاضر بنگاه‌های اقتصادی و تولیدکنندگان از دو سو تحت فشار هستند. از سویی تحریم و قطع ارتباط با دنیا آنها را متاثر کرده و از سوی دیگر از تصمیمات داخلی هرروزبه‌مشکلات‌آنهامی‌افزاید.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهصنعت و معدن
شناسه : 88483
لینک کوتاه :