نظارت همگانی بر «کیفیت ارتباطات» برای نخستین بار در دنیا
به گزارش جهان صنعت نیوز: محمدجواد آذری جهرمی عصر امروز در توئیتر خود از رونمایی سامانهای خبر داد که قرار است که کیفیت اینترنت در ایران را به شیوهای نوین در جهان ارتقا دهد. او در لایو اینستاگرامی خود از جزئیات این سامانه خبر داد و اعلام کرد برای اولین مرتبه است که در جهان چنین اتفاقی رخ میدهد.
سامانه نتسنجپلاس برای ارائه کیفیت اینترنت بهتر از سوی اپراتورها راهاندازی شده تا کاربران بتوانند وضعیت پوشش، کیفیت اینترنت و شکایات مردم در محل زندگی خود را ببینند و پس از آن بهترین اپراتور را انتخاب کنند.
آذری جهرمی درباره این سامانه گفت: امروز حاصل دو سال کار دوستان در مجموعه تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را برای مشا رونمایی کنیم. ۴-۵ سال اخیر به وسیله دولت تلاش زیادی برای توسعه اینترنت صورت گرفت. در ابتدای دولت یازدهم مجموع مشترکین موبایل ۳۰۰ هزار نفر بود. اما امروز هر سه اپراتور در سراسر کشور این امکانات را فراهم کردند تا ۷۵ میلیون به اینترنت دسترسی داشته باشند.
وی افزود: پس از موضوع کمیت، کیفیت و قیمت مدنظر کاربران فضای مجازی بوده است. شکایت زیادی به سامانه ۱۹۵ شده است. بهترین راه مدیریت این درخواست ها و نیازمندی ها در حوزه کیفیت این است که نظارت دقیقی بر اپراتورها داشته باشیم. امروز سه اپراتور موبایل و ۱۷ شرکت در ارتباطات ثابت در حال رقابت با هم هستند.
او با اشاره به این که در ارائه خدمت اینترنت در تلفن ثابت انحصار وجود دارد تاکید کرد: از مدت ها قبل تمام جاده ها و محله های کشور را مورد پایش قرار دادیم و کیفیت ارتباطات را اندازه گیری کرده ایم. ۶هزار سنسور در مکان های مختلف کار گذاشته شده تا کیفیت را مورد سنجش قرار دهد.
تمام این پایش ها در سامانه «نت سنج پلاس» هر ایرانی در هر مکانی می تواند ببیند که چه شرکت هایی به ارائه خدمات مشغولند، میزان سرعتی که از آن دریافت می کنند چقدر است، شکایات مردم در مناطق از چه چیزی بوده و اندازه گیری کیفی که سازمان تنظیم مقررات انجام داده است، چه می گوید. بنابراین کاربران در هر نقطه از کشور می توانند بهترین انتخاب را داشته باشد.
وزیر ارتباطات افزود: این کار برای اولین مرتبه در دنیا از سوی دولت و رگولاتوری انجام می شود و قصد داریم آن را به سازمان جهانی مخابرات عرضه کرده و به ثبت برسانیم. این سامانه میزان کیفیت را کاملا شفاف می کند و دیگر جعبه سیاهی به اسم شفافیت وجود ندارد.
در این سامانه اعتراض به فعالیت اپراتورها ثبت می شود و ما نیز آن را پیگیری میکنیم. نکته جالبی که در سامانه نت سنج پلاس لحاظ شده، تست سرعت و ثبت آن روی نقشه است تا کاربران بتوانند از تجربیات بقیه نیز استفاده کنند.
آذری جهرمی تصریح کرد: این سامانه باعث ایجاد رقابت برای تلاش اپراتورها و مسابقه بین آن ها برای ارائه کیفیت بهتر است. کاربران به صورت مستقیم با ما در این نظارت شریک هستند. نظرات خودتان را ثبت و همراه با ما به کار اپراتورها نظارت کنید.
نتیجه این اقدام، مکانیزم بسیار خوبی برای افزایش کیفیت ارتباطات در داخل کشور است. کیفیت را به عنوان حق الناس می شناسیم و وظیفه ما گزارش دادن به شماست. این سامانه راه اندازی شده است. به صورت روزانه به ۵۰ نفر که در فرآیند نظارت شرکت کنند یک سال اینترنت رایگان می دهیم و این تشکری است که برای افرادی که بر این امر مهم نظارت می کنند.
وزیر ارتباطات گفت: امیدوارم با راه اندازی این سامانه به فهم مشترکی از کیفیت ارائه خدمات در حوزه اینترنت برسیم.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلاندانش و فناوری
لینک کوتاه :