xtrim
خیز هند برای رسیدن به ژاپن؛

هند بازار نفت جهانی را تغییر می دهد؟

جهان صنعت نیوز|براساس گزارش چشم‌انداز انرژی جهان که از سوی اداره اطلاعات انرژی امریکا منتشر شده است، هند با پیشی گرفتن از ژاپن تا سال ۲۰۲۵، سومین مصرف کننده بزرگ نفت جهان پس از آمریکا و چین می شود. براساس این گزارش، نرخ رشد مصرف نفت هند از سال ۲۰۱۲ تا سال ۲۰۴۰ بالاترین نرخ شد مصرف نفت خواهد بود که سالانه حدود ۳ درصد در مجموع فرآورده‌های نفتی خواهد بود.

از طرف دیگر با توجه  به واقعیت از لحاظ فن آوری ها، بازارها و جهت های جدید می تواند یک وسیله برای بازتاب دستاوردها و آرمان های صنعت هیدروکربن هند در جهان باشد. به تنهایی کلمه آفشور در صنعت نفت به معنای میادین نفتی در زیر دریا است.

بهبود وضعیت نفت هند

بازیابی نفت پیشرفته، که همچنین به عنوان بازیابی ثانویه نامیده می شود، اجرای تکنیک های مختلف برای افزایش مقدار نفت خام است که می تواند از یک میدان نفتی استخراج شود. این مقاله در مورد روش های مختلف EOR، کاربرد آن و معیارهای غربالگری برای انواع مخازن در هند بحث است.

با توجه به بهره برداری از مخازن نفتی، عمر بیشتر این مخازن به نیمه دوم خود رسیده است، به همین دلیل میزان برداشت نفتاز آنها به میزان قابل ملاحظه ‌ای کاهش یافته به همین ترتیب، شرکت های نفتی دنیا استفاده از روشهای بهبود بازیافت نفت برای بهره ‌وری بیشتر در برداشت از ذخایر نفتی و یا تولید از مخازنی که در قبل به دلیل خواص ضعیف پتروفیزیکی توجیه اقتصادی نداشته اند را در دستور کار خود قرار داده اند.

در حال حاضر در بزرگ‌ ترین کشورهای تولید‌کننده عضو اوپک همچون ایران، کویت، عربستان و عراق روش‌های ازدیاد برداشت ازنوع سوم (ثالثیه) هنوز به مرحله‌ اجرا درنیامده است.
سیاست مداران هند معتقدند این کشور که سومین مصرف‌ کننده بزرگ نفت جهان است، در راستای منافع ملی خود برای تضمین نفت ارزان عمل خواهد کرد و استفاده از گاز طبیعی را در راستای رعایت توافق تغییرات جوی پاریس توسعه می‌دهد و مشتاق است که بیودیزل و سایر سوخت‌های تجدیدپذیر را مورد بررسی قرار دهد.

چرا باید بازیابی نفت بهبود پیدا کند؟

مصرف داخلی محصولات نفتی هند در سال مالی۲۰۱۶ حدود ۱۷۴ میلیون تن (MMT) بوده است.نخست وزیر هند در گزارشی از چشم انداز سال ۲۰۱۵ اشاره کرده بود که واردات نفت خام هند را به میزان ۱۰ درصد تا سال ۲۰۲۲ کاهش خواهد یافت .این در حالی است که در واقعیت میزان واردات نفت کشور هر ساله روندی افزایشی داشته است.

در سال ۲۰۱۶ الی ۲۰۱۷ به میزان ۸۲ درصد میزان نفت مصرفی وارداتی بوده است،حال آنکه این آمار در سال ۲۰۱۴ الی ۲۰۱۵، ۷۸٫۵ درصد در سال ۲۰۱۴ الی ۲۰۱۵ گزارش شده است.  از سوی دیگر ، تولید نفت خام از سال ۲۰۱۲ الی ۲۰۱۳ به طور مداوم کاهش یافته است.

در طول بازه تولید از مخازن نفتی، در یک مخزن تنها ۲۰ تا ۳۵ درصد نفت مخزن توسط روش های معمول استخراج نفت تولید می شود و به همین علت جهت برداشت قسمت اعظم سیال باقیمانده و با هدف بهره برداری حداکثری از ذخایر نفتی، باید از روشهای بهبود بازیافت نفت استفاده کرد. همچنین در سطح جهانی، میزان نفت تولید شده توسط اکتشافات جدید طی دهه ها به طور پیوسته کاهش یافته و فعالیت های اکتشافی به شدت تحت تاثیر قیمت پایین نفت قرار دارد. در این موضوع هند نیز استثنا نیست.

گزارش ها نشان می دهد که درصد ضریب بازیافت نفت یا به عبارتی درصد نسبت میزان نفت قابل برداشت نسبت به میزان نفت در جای مخازن به طور متوسط در دنیا حدود ۳۶درصد است، این میزان در هند بسیار پایین تر کشورهای دیگر نفتی است.

پس از کشف میدان نفتی منگالا در بارمر در سال ۲۰۰۴، هیچ کشف بزرگی در حوزه نفت در هند انجام نشده است.

باید در نظر داشت بخش قابل توجهی از تولید نفت در حال حاضر در جهان از میادین های قدیمی بالغ صورت می گیرد. در حال حاضر اکثر حوزه های تولید نفت و گاز در هند در حال کاهش بوده  و یا میادین نفتی بالغ شده اند. همچنین متوسط بازدهی از میادین بالغ هند کمتر از میانگین جهانی است. برای اینکه هند بتواند به چشم انداز سال ۲۰۲۲ را به ثمر برساند باید میادین نفتی جدید را کشف و توسعه داد.

پیش بینی ها حاکی است که اگر همین روند امروزه را پیش بگیرد، واردات نفت هند سال به سال افزایش پیدا خواهد کرد. در عین حال که تکنولوژی های معرفی شده سالهاست به طور مداوم در میدان های نفتی و گازی توسط کشور های تولید کننده در حال استفاده است و جا دارد که ورود آنها را به کشور تسهیل شود.

اقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه : 9057
لینک کوتاه :