زنجبیل روی مدار کرونا
به گزارش جهان صنعت نیوز: در این بین بازار توصیه های بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا هم داغ است و مردم مشتری پروپاقرص این توصیه ها نیز هستند، چه آنها که رسما اعلام می شوند و چه آنها که در فضای مجازی غوغایی به پا کرده اند و هر روز نسخه ای برای این مردم نگران می پیچند و از جمله این توصیه ها مصرف برخی میوه جات و صیفی جات برای بالا بردن میزان ایمنی و توانایی بدن در مقابل این میهمان ناخوانده است و همین توصیه هاست که بازار فروش برخی میوه ها و صیفی جات را نیز داغ کرده و زمینه افزایش درخواست مردم برای تهیه برخی اقلام و از طرفی زمینه سوءاستفاده سودجویان برای فروش هرچه گرانتر این محصولات را فراهم کرده است.
حسین درجاتی رئیس اتحادیه بارفروشان میوه و تره بار اراک در اینباره ، اظهار کرد: با توجه به شیوع و گسترش ویروس کرونا، به دلیل عدم نظارت مسئولان مربوطه قیمت لیموترش، سیر و زنجبیل در بازار افزایش یافته و از طرفی فراوانی این سه محصول کاهش پیدا کرده است که نیاز است در این راستا از سوی دولت نظارت های کافی صورت گیرد.
وی افزود: این اقلام میوه و صیفی از تهران وارد استان میشود و این افزایش قیمت ها از تهران کلید خورده است به این معنی که چند روز پیش لیموترش به قیمت ۱۴ هزار تومان خریداری شد، اما روز بعد قیمت این محصول به حدود ۲۶ هزار تومان و روز گذشته تا ۴۵ هزار تومان نیز به فروش رسید همچنین قیمت زنجبیل نیز به هر کیلو ۱۰۰ هزارتومان رسیده است.
رئیس اتحادیه بارفروشان میوه و تره بار اراک تصریح کرد: به دنبال گسترش و شیوع ویروس کرونا در اراک، سودجویان سبب افزایش سه برابری قیمت لیموترش و سیر و افزایش دوبرابری قیمت سیر شدهاند، برای مثال قیمت زنجبیل به ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.
درجاتی اضافه کرد: این محصولات معمولا در سردخانهها از قبل موجود بوده و در حال حاضر ویروس کرونا سبب سوءاستفاده برخی افراد سودجو شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مردم و غرفه داران در میدان میوه و تره بار اراک، به سبب نگرانی از ابتلا به کروناویروس برخی نکات بهاشتی را رعایت میکنند و البته مراجعات برای خرید سایر صیفیجات و میوه نیز کمتر شده است و تنها مراجعه مردم برای خرید اقلامی است که مردم امیدوارند با مصرف آن در برابر کرونا تقویت شوند.
رئیس اتحادیه بارفروشان میوه و ترهبار اراک خاطرنشان کرد: اطلاعیهای در خصوص عدم پذیرش بار از استان قم به غرفه داران داده شده اما متاسفانه سه روز گذشته از قم بار وارد اراک شده بود و البته بیشتر سبزیجات از قم وارد استانها میشود.
درجاتی افزود: با دستور اکید صنعت معدن و تجارت میتوانیم غرفه داران را متعهد به عدم پذیرش محصولات از این استان کنیم.
وی ادامه داد: در صورتی که وضعیت این بیماری ادامه داشته باشد بازار شب عید با رکود مواجه خواهد شد و ممکن است تاحدودی قیمت سایر اقلام کاهش داشته باشد.
سوء استفاده از نگرانی مردم کاری است که بارها در مواقع بحرانی شاهد آن بوده ایم ولی وقتی کار به سلامت مردم می رسد این سودجویی ها ناجوانمردانه تر به نظر می رسند. نظارت بر بازار و جلوگیری از سوداگر و سودجویی در این مواقع کار حساس و لازمی است که به نظر می رسد بخش مهمی از مدیریت بحران باشد و مسئولان مربوطه نباید آن را در اولویت های آخر قرار دهند تا در این شرایط سخت اقتصادی باری بر دوش مردم اضافه نشود.
اخبار برگزیده
لینک کوتاه :