یک برجام ستیز رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا شد
جهان صنعت نیوز| ریش زاده ۱۹۴۳ و سناتور ایالت آیداهو است که از سال ۲۰۰۹ در این مجلس عضویت دارد.
ویش پس از این انتخاب گفت: احترام زیادی نسبت به قدرت های قانونی دارم که به کمیته روابط خارجی مجلس سنا اعطا شده است. یک دهه خدمات من در این کمیته و کمیته اطلاعات، علاوه بر چهار دهه تجربه قانونی و اجرایی، به دیدگاه من در مورد سیاست خارجی آمریکا و وضعیت ملت ما در جهان کمک کرده است.
وی افزود: من به عنوان رئیس کمیته متعهد هستم از تمام ظرفیت خود برای هرآنچه که حفاظت از امنیت و منافع مردم و همچنین تداوم پیشرفت رونق و رهبری آمریکا به آن نیاز دارد، استفاده کنم.
رئیس جدید کمیته روابط خارجی آمریکا ادامه داد: این امر ضروری است که کمیته به بحران های فعلی و همچنین چشم انداز استراتژیک برای آینده سیاست خارجی آمریکا توجه کند. زمان برای هر دو وجود خواهد داشت، زیرا کمیته ما به تعدادی از مسائل چالش برانگیز و راه حل های واقع گرایانه و عملی آن می پردازد.
ریش با بیان اینکه امیدوارم که صدای ایالت آیداهو در عرصه جهانی باشم، اضافه کرد: مسایل زیادی در سراسر ایالت من وجود دارد همچون پیشبرد منافع شهروندان و شرکت های تجاری آیداهو در تجارت و سرمایه گذاری بین المللی، حمایت از صادرات آیداهو و حقوق بشر و مقابله با مشکل قاچاق جنسی که به مردم ما آسیب می زند و ما با آن مقابله می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اکنون زمان آن است که مقررات عهدنامه مهم رودخانه کلمبیا توسط وزارت خارجه دوباره مذاکره و به طور مستقیم به این کمیته گزارش شود. من بر مذاکرات آتی در این باره نظارت خواهم کرد و اولویت اصلی من خواهد بود.
رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا یادآور شد: در کنگره ۱۱۶، سه عضو جدید به نام های سناتور میت رامنی، لیندسی گراهام و تد کروز اضافه شده اند و سناتور مارکو روبیو، رون جانسون، کوری گاردنر، جانی ایزاکسون، جان باراسو، راب پورتمن، رند پل و تاد یانگ دیگر جمهوریخواهان این کمیته هستند.
جیم ریش در کنگره ۱۱۵، رئیس کمیته صنایع کوچک و معاهدات بود و در کمیته انرژی و منابع طبیعی، اطلاعات و اخلاق حضور داشت.
وی پیش از عضویت در سنای آمریکا چندین دهه با عنوان نماینده ایالتی و فرماندار فعالیت داشته است.
کمیته روابط خارجی مجلس سنای ایالات متحده در سال ۱۸۱۶ به عنوان یکی از کمیته های اصلی این مجلس در زمینه قوانین مربوط به سیاست خارجی آمریکا همچون کمک های خارجی، معاهدات و اعلامیه های جنگ، محسوب می شود. این کمیته همچنین مسئول نظارت بر وزارت خارجه و بررسی صلاحیت نامزدهای اجرایی دستگاه دیپلماسی اعم از وزیر و سفیران است.
از دیگر نکات مطرح درباره ریش مخالفت وی با توافق هسته ای ایران است. وی معتقد بود که اوباما می بایست این توافق را بر مبنای قانون اساسی آمریکا به تایید سنا می رساند و از ابتدا هم نسبت به روش اوباما در سردرگم بوده است.
وی می گوید برجام دارای نواقصی است که از ابتدا نباید برای مفاد کلیدی آن تاریخ انقضا در نظر گرفته می شد و ادامه می دهد این معاهده ای نیست که مانع دسترسی ایران به جنگ افزار هسته ای شود بلکه توافقی است که به ایران برای برنامه سلاح اتمی یک جدول زمانی می دهد.
ریش مدعی شده است که در زمان مذاکرات این توافق بارها به هیات آمریکایی گفته است برای اقدامات ایران فرای برنامه هسته ای کاری کنید اما اتفاقی نیفتاد.
این سناتور جمهوریخواه در اظهارات مختلفی که نسبت به ایران داشته است همان مواضع دونالد ترامپ رئیس جمهوری و مایکل پمپئو وزیر خارجه آمریکا را تکرار کرده است و به نظر می رسد کار پمپئو در این دوره، از قبل کمیته روابط خارجی سنا، راحت تر باشد.
ریاست کمیته روابط خارجی آمریکا در دوره یکصد و پانزدهم در اختیار باب کورکر سناتور ایالت تنسی بود.
عمومیلینک کوتاه :