دولت و بخش خصوصی ستاد اقتصاد و صنعت تشکیل دهند
به گزارش جهان صنعت نیوز: حمیدرضا صالحی ، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و نائب رئیس سابق کمیسیون صادرات این نهاد گفت: اکنون بسیاری از کشورهای دنیا درگیر این بیماری هستند، ولی چون ایران یکی از مراکز شیوع آن شده، بسیاری از کشورها ناگزیر شدند مرزهای خود را ببندند.
نیازمند یک پروتکل امنیتی بهداشتی برای دیپلماسی اقتصادی هستیم
وی در گفتوگوی خود افزود: برای اینکه بتوانیم وضعیت را به حالت عادی برگردانیم، راههایی وجود دارد، از جمله اینکه با کشورهای همسایه دیپلماسی اقتصادی خود را در قالب یک پروتکل امنیتی و بهداشتی تعریف کنیم تا بهتدریج بتوانیم تجارت با آنها را روان کنیم. عراق مرزها را باز کرده و این امر میتواند به مابقی کشورها هم تعمیم پیدا کند.
به گفته صالحی برای عبور از این وضعیت نیازمند همکاری بیشتر بخش خصوصی و در صدر آن، اتاق بازرگانی و دولت هستیم.
وی با بیان اینکه «تمام فضای اقتصاد از اصناف تا بازار، تقاضا کاهش پیدا کرده و همینطور بسیاری از بنگاههای کوچک و متوسط که نیاز به مواد اولیه خارجی دارند، اکنون با کمبود این مواد مواجه هستند»، افزود: لازم است همه دولتهایی که کشورشان درگیر این ویروس است، برای بخش اقتصادی و صنعت هم ستادی تشکیل دهند تا از این طریق از زیان بیشتر بنگاههای اقتصادی خود جلوگیری کنند. به هر حال باید همانطور که خواهان سلامتی مردم هستیم، نسبت به بنگاههای اقتصادی هم حساس باشیم که این امر همکاری دولت و دیگر دستگاهها را میطلبد.
به بنگاههای اقتصادی هم مثل موضوع سلامت حساس باشیم
وی با اشاره به اینکه «دستوالعملهایی برای به تعویق انداختن سررسید قسط وامها صادر شده»، اضافه کرد: همینطور صحبتهایی درباره کاهش فشار مالیاتی بر بنگاهها شنیده میشود. این موضوعات در وضعیت فعلی میتواند برای جلوگیری از آسیب مالی بنگاهها بسیار مهم باشد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران توضیح داد که «ورود کالاها در حال حاضر نسبت به گذشته متفاوت شده است؛ علیالخصوص مواد غذایی که قبل از ورود از نظر بهداشتی بررسی میشوند».
وی افزود: برخی کشورها مرز خود را با ایران کاملاً بستهاند، حتی افرادی داریم که در آن سمت مرزها قرنطینه شده و نمیتوانند به ایران برگردند.
صالحی راجع به این محدودیتها در حوزه انرژی نیز توضیح داد: در حوزه انرژی امور مربوط به خدمات فنی و مهندسی بیشترین تأثیر را از این سختگیریها داشتهاند، بهطوری که حتی مواردی داشتهایم که در خارج از کشور به مشکل خوردهاند و مقداری از کالاهای آنها متوقف شده است. ادامه فعالیت در پروژههایی که در عراق و ارمنستان داشتیم، سخت شده، اما اینها دائم نخواهد بود و با پروتکلهایی که تعریف خواهند کرد، وضعیت بهتر میشود.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
لینک کوتاه :