طرح ۱۰۰ گیگ اینترنت رایگان شامل مودمهای جیبی نمی شود
به گزارش جهان صنعت نیوز: شیوع ویروس کرونا در کشور، افراد را به قرنطینه اختیاری در خانه تشویق کرده و افزایش ۴۰ درصدی مصرف دیتای کشور در مدت یک هفته، اتفاقی که اپراتورها خود را برای آن آماده نکرده بودند، منجربه کاهش کیفیت اینترنت شد. از طرفی بسیاری از کاربران خواستار امکاناتی از جمله اینترنت رایگان برای گذراندن این اوقات در منازل بودند؛ موضوعی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با آن موافقت کرد و از ارائه ۱۰۰ گیگ اینترنت رایگان ثابت از تاریخ ۱۸ اسفند تا پایان سال خبر داد.
اما یکی از مواردی که برای کاربران سوال ایجاد کرده، استفاده حداکثری کاربران از اینترنت موبایل و عدم برخورداری خطوط همراه از طرح اینترنت رایگان آقای وزیر است. اگرچه علت تعلق گرفتن ۱۰۰ گیگ اینترنت، تشویق مردم به خانهنشینی است و به همین دلیل این اینترنت تنها به خطوط ثابت تعلق گرفته، اما طبق آخرین آمار منتشرشده توسط رگولاتوری، مشترکان پهنباند ثابت به بیش از هشت میلیون نفر رسیدهاند و مشترکان پهنباند سیار بیش از ۶۶ میلیون نفر هستند.
اینترنت ثابت شامل ADSL ،VDSL، تانوما و TD-LTE میشود؛ مودمها هم شامل مودم ثابت و مودم همراه هستند. این در حالی است که بسیاری از افراد در منازلشان خط ثابتی ندارند که از این امکان استفاده کنند. همچنین یکی دیگر از روشهایی که افراد برای دسترسی به اینترنت از آن بهره میگیرند، استفاده از مودمهای جیبی یا همراه است که که سیمکارت اپراتورها در آنها قرار میگیرد.
تا چند سال پیش، کاربران برای اتصال به اینترنت تنها یک راهکار پیش روی خود داشتند و آن استفاده از اینترنت دایال آپ بود. بعدها فعالیت شرکتهای ارائهکننده خدمات اینترنتی شکل جدیدی پیدا کرد و بهمنظور راحتی بیشتر کاربران ارائه اینترنت پرسرعت خانگی یا همان ADSL مورد توجه قرار گرفت. با گذشت زمان بهتدریج شیوههای دیگری مانند اتصال از طریق مودمهای وایمکس یا اینترنت موبایل نیز روی کار آمد.
اینترنت شخصی با مودم همراه اگرچه از اوایل دهه ۹۰ بهعنوان راهکاری برای آن دسته از افراد که در طی روز، در خارج از منزل یا محیط کار و اماکن عمومی به اینترنت نیاز دارند یا اینترنت ثابت دلخواهشان نیست، عرضه شد، اما با رفع انحصار اینترنت نسل ۳ و ۴ و برخورداری تمامی اپراتورها از این قابلیت از سال ۱۳۹۳، دست کاربران برای انتخاب بین شیوههای دسترسی به اینترنت باز شد و برخی افراد هم استفاده از مودمهای همراه را برگزیدند.
نقطه قوت مودم جیبی نسبتبه سایر مودمهای قابل حمل وایمکس از قبیل USB، امکان برقراری ارتباط با این مودم به صورت وایفای است که در نتیجه استفاده از این مودم ویژه کامپیوتر و نوتبوک نیست و دارندگان تلفنهای هوشمند، تبلت و کنسولهای بازی نیز میتوانند از اینترنت شخصی با مودم جیبی استفاده کنند و به همین دلیل شرکتهای ارائه دهنده اینترنت پرسرعت برای تسهیل در ارائه اینترنت خود به سمت ارائه اینترنت بیسیم و پس از آن استفاده از اینترنت شخصی با مودم جیبی پرداختند.
بنابراین طرح ۱۰۰ گیگابایت اینترنت رایگان هدیه وزیر ارتباطات درحالی تنها به خطوط اینترنت ثابت که توسط شرکتهای مخابرات، FCPها و مودمهای TD-LTE ارائه میشود تعلق گرفته است که در حال حاضر بسیاری از افراد از مودمهای قابل حمل جیبی با استفاده از سیمکارت اپراتورها در منازل خود برای اتصال به اینترنت استفاده میکنند که از این خدمت بی نصیب مانده اند.
اخبار برگزیدهدانش و فناوری
لینک کوتاه :