xtrim

۱۴۶ معدن کوچک در سال گذشته احیا شد

به گزارش جهان صنعت نیوز:  «خداداد غریب‌پور»  با بیان اینکه سال «جهش تولید»، مسوولیت‌پذیری این سازمان را دو چندان خواهد کرد، افزود: معادن کوچک و متوسط به دلیل اشتغال‌زایی و گستردگی در نقاط مختلف کشور، می‌تواند در ایجاد اشتغال پایدار در بخش معدن و توسعه متوازن کشور نقش بسیار مهمی ایفا کند.

وی اظهار داشت: در این راستا، طرح فعال‌سازی معادن کوچک و متوسط در نقاط مختلف کشور، با هدف فعال شدن معادن بخش خصوصی که به دلیل شرایط داخلی یا بین‌المللی نیمه فعال و یا تعطیل شده‌اند، از آذر ماه سال ۹۷ تعریف و در سال ۹۸ عملیاتی شد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: طرح احیای معادن کوچک و متوسط با مشارکت تشکل‌ها از جمله خانه معدن ایران با هدف توسعه اشتغال و همچنین تامین بخشی از خوراک شرکت‌های بزرگ از سوی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (از شرکت های تابعه ایمیدرو) به اجرا درآمد.

opal

غریب‌پور تصریح کرد: تفاهمنامه‌ای در راستای کمک به فعال‌سازی معادن کوچک با تولیدکنندگان کنسانتره و گندله از جمله شرکت‌های بزرگ معدنی امضا شده است که به نقش‌آفرینی این معادن کمک خواهد کرد. ‌

امضای ۲۸ تفاهمنامه

به گفته معاون وزیر صنعت معدن و تجارت، در سال ۹۸ اخذ و بررسی آمار معادن از همه استان‌ها، شناسایی ۲ هزارو ۱۳۰ معدن و  انعقاد ۲۸ تفاهم‌نامه از دیگر فعالیت‌های انجام شده در طرح مذکور است.

طرح احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس به عنوان یکی از طرح‌های اقتصاد مقاومتی در سال ۹۸ توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران بعنوان بازوی اجرایی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در دولت دوازدهم شکل اجرایی به خود گرفت.

براساس اجرای طرح احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس ایمپاسکو در این زمینه تاکنون ۱۳۳ معدن را در مسیر فعال‌سازی قرار داده که ۳۲ معدن فعال شده و همچنین در ۴۷۳ معدن بررسی‌های کلینیکی از قبیل شناخت مشکلات موجود در معدن و عارضه یابی صورت گرفته است.

آمار منتشر شده حاکی است که افزون بر ۹۵ درصد برنامه احیای معادن کوچک مقیاس در ۱۱ ماهه سال ۹۸  اجرایی و  قرار شد در این سال، ۱۵۰ معدن کوچک مقیاس در مدار فعالیت قرار گیرند که برآورد شد که تحقق این هدف، موجب اشتغالزایی سه هزار نفر می‌شود.

در قالب طرح احیا، فعال سازی و توسعه معان کوچک مقیاس، تا پایان بهمن ۹۸، یک هزار و ۴۸۳ معدن غیرفعال در سراسر کشور شناسایی و برای ۸۸۱ معدن، اقدام کلینیکی و راه حل صادر شد و تاپایان دوره یاد شده، تعداد ۳۲ معدن به طور کامل فعال و فرصت اشتغال‌زایی مناسبی ایجاد کرد.

پیش‌بینی شده است در دوره پنج ساله تعداد ۵۰۰ معدن کوچک مقیاس با اشتغال ۲۵ هزار نفر در مدار تولید قرار گیرند.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 96094
لینک کوتاه :