xtrim

ضرورت توافق آتش بس بشردوستانه با ایران

به گزارش جهان صنعت نیوز:   سردبیر روزنامه واشنگتن پست در مقاله آورده؛ ایران، همچون ایالات متحده، درگیر جنگی ناکام علیه کروناویروس نوین است که به گفته کارشناسان اگر محدود نشود، می تواند میلیونها نفر را در هر دو کشور قربانی کند. با این حال نه دولت ترامپ و نه ایران اجازه ندادند که این شرایط اضطراری بی سابقه، آنها را از جنگ علیه یکدیگر منصرف کند. از حملات علیه پایگاههای آمریکایی در عراق که بگذریم، این هفته، آیت الله خامنه ای و آقای پمپئو، خود را وقف جنگ لفظی علیه طرف مقابل کردند.

حاکم ایران، تحریم های آمریکا را مسوول کندشدن مقابله با کروناویروس دانست که اشاره کرد ساخته دست آمریکاست. پمپئو هم مدعی شد که تهران درباره گستره ابتلا، دروغ می گوید و پولی را که باید صرف مقابله با این اپیدمی شود، می دزدد. از سوی دیگر منطق خشن مشخصی در پس حملات در عراق وجود دارد: تندروهای ایرانی امید محتملی دارند که آمریکا را مجبور به عقب نشینی از عراق کرده و با یک پیروزی راهبردی، موازنه ای در برابر خسارات ناشی از تحریم های آمریکا، بدست آورند.

اما فهم اینکه چه منطقی در پس سیاست خارجی آمریکاست، دشوارتر است. در یک شرایط فوق العاده ی بحران انسانی، دولت ترامپ تدابیر “فشار حداکثری” را افزایش می دهد تا زندگی یک ملت هشتاد میلیونی را سخت تر کند. با کدام هدف؟ به نظر نمی رسد که با این روش، سقوط رژیم و یا تسلیم آن تحقق یابد بلکه این آمریکاست که توسط عامه مردم ایران و نیز دیگر ملت ها – از جمله متحدین آمریکا- سرزنش می شود که کار را برای مقام های مسوول در مقابله با کروناویروس دشوارتر کرده است: بریتانیا از جمله کشورهایی است که خواهان گشایش در تحریم ها شده است. اگرچه که پمپو می گوید که آمریکا به ایران پیشنهاد کمک پزشکی داده اما رژیم ایران آن را رد کرده است و تحریم ها هم جلوی واردات مواد خوراکی و دارویی را نمی گیرد.

opal

این در حالی است که تحریم های آمریکا، تامین مالی، بیمه و حمل و نقل کالا به ایران را قیچی کرده است. به نوشته نرگس باج اوغلو از دانشگاه جان هاپکینگز و مهسا روحی از موسسه بین المللی مطالعات راهبردی، چندین شرکتی که تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای مقابله با کرونا را تامین می کنند، ارسال محموله به ایران را متوقف کرده اند.

دست کم، دونالد ترامپ در برابر فشار پمپئو و دیگر تندروها برای تشدید واکنش نظامی در عراق ایستاده است. با اینحال، به جای تشدید تحریم ها، وی باید از گذر اقدام های بشر دوستانه دوجانبه، برای ایران فرصتی را برای کاهش تنش ها فراهم آورد. رژیم پیش از این، یکی از شهروندان آمریکایی را از زندان آزاد کرده است. دولت آمریکا ضمن آنکه باید به دنبال آزادی بقیه باشد، باید از درخواست وام اضطراری ایران از صندوق بین المللی پول حمایت کند.

به نظر می رسد کشمکشی که آقای ترامپ با ایران آغاز کرد، آشکارا در رسیدن به اهدافش ناکام مانده است. اپیدمی کروناویروس فرصتی به او می دهد تا این مسیر را اصلاح کند و همزمان به تلاش برای محدود کردن کروناویروس در یکی از نقاط کانونی خطرناک آن، یاری رساند.

اخبار برگزیده
شناسه : 96561
لینک کوتاه :