xtrim

دلیل تشدید جوسازی‌های آمریکا علیه ایران

به گزارش جهان صنعت نیوز:  دولتمردان آمریکا در حوزه سیاست خارجی هر روز ابعاد گسترده تری از جوسازی و دروغ پراکنی علیه جمهوری اسلامی ایران را اجرا می کنند چرا که تقریبا ترامپ و پومپئو هر روز علیه ایران موضع گیری کرده که محور آن را نیز تاکید بر استمرار و تشدید تحریم ها و نمایش چهره ای ناتوان از ایران در مقابله با ویروس کرونا و نیز متهم سازی ایران به دخالت در معادلات منطقه و تهدید بودن ایران برای امنیت و منافع آمریکا تشکیل می دهد. 

حال این سوال مطرح است که چرا در شرایطی که بسیاری از کشورها، سازمان های بین المللی، اندیشمندان و شخصیت های برتر جهانی و حتی نمایندگان و افرادی از درون ساختار کنگره و نهادهای مردم نهاد آمریکا خواستار لغو تحریم های ایران برای تقویت توان ایران برای مقابله با ویروس کرونا هستند این رفتارهای ضد ایرانی از سوی مقامات آمریکایی صورت می گیرد؟

نخست آنکه بخشی از این رفتار ضد ایرانی افرادی همچون ترامپ، پومپئو و هوک را می توان در پازل کلان تر تحرکات ضد ایرانی آمریکا ارزیابی کرد. پازلی ضد ایرانی که از درون کاخ سفید تا شبکه های رسانه ای آمریکایی و غربی همچون وی او ای ، بی بی سی و رسانه های سعودی همچون ایران اینترنشنال و رسانه های صهیونیستی و البته با تحرکات جریان تروریستی منافقین در آلبانی چینش شده است. مجموعه ای که هدف اصلی آن پنهان سازی دستاوردهای عظیم ایران در حوزه های بهداشت و درمان، اقتصادی، اجتماعی و مدیریتی در مقابله با ویروس کروناست. 

جهان اذعان دارد که ایران از موفق ترین کشورها در مقابله با کرونا ویروس بوده و حتی می تواند به یک الگوی موفق برای سایر کشورها مبدل شود. هدفگذاری پازل مذکور آن است که با جوسازی های حاشیه ای با محوریت اتهام زنی ها و دروغ پردازی های کاخ سفید و نیز جنگ رسانه ای و روانی عملکرد موفق ایران را حاشیه ساخته و به زعم خود از یک سو ایجاد فضای یاس و ناامیدی در میان مردم ایران و بی اعتماد سازی مردم به نظام را پیگیری نمایند که کلید واژه پنهان کاری و غیر طبیعی جلوه دادن عملکرد ایران در مقابله با کرونا محور آن را تشکیل می دهد و از سوی دیگر به دنبال نمایش چهره ای شکست خورده از ایران در مقابله با کرونا در پیشگاه افکار عمومی جهان هستند.

 آنها سعی دارند تا از الگو شدن ایران و اگاهی جهانی از توان بالای ایران در حوزه بهداشت و درمان و مدیریت شرایط بحرانی آن هم در شرایط شدیدترین تحریم ها جلوگیری نمایند. در اصل رفتار آمریکا برگرفته از عصبانیت آنها از وحدت ملی ایران و توان جمهوری اسلامی در مقابله با کروناست که پیامی دیگر از انسجام ملی و ظرفیت های ارزشمند نظام اسلامی را به جهانیان مخابره می کند. 

دوم آنکه طی هفته های اخیر موجی جهانی برای شکستن تحریم های ظالمانه و ضد انسانی آمریکا علیه ملت ایران ایجاد شده است بگونه ای که بسیاری از کشورها و ملت ها بر لزوم حمایت از ایران در مقابله با کرونا ویروس با شکستن تحریم های آمریکا تاکید کرده اند. 

آمریکایی ها این رویکرد جهانی را نشانه ای بر جایگاه جهانی ایران و اعتماد بین المللی به جمهوری اسلامی می دانند که می تواند تمام طراحی های تحریمی آنها را فروپاشد. بر این اساس آنها با جوسازی ضد ایرانی سعی در ایجاد فضای وحشت در میان بانک ها و شرکت های بزرگ و حتی دولت ها هستند تا از رویکرد آنها به اجرای مطالبه افکار عمومی جهان مبنی بر شکستن تحریم های ضد ایرانی جلوگیری کنند چنانکه سران آمریکا بارها اعلام کرده اند بسیاری از شرکت و کشورها به دنبال همکاری های دارویی و بانکی با ایران هستند اما از ترس تحریم شدن توسط آمریکا از این کار خودداری می کنند. 

نکته مهم آنکه  آمریکا آگاهی جهانی از توان بهداشتی و درمانی ایران را مولفه ای برای تقویت توریسم درمانی در ایران می داند که مولفه ای قابل توجه در ناکام سازی تحریم های آمریکاست لذا با هوچی گری و فضای منفی رسانه ای به دنبال مقابله با این ظرفیت ضد تحریمی، برای ایران است و آن را بعدی از ابعاد سیاست تحریم و فشار می داند. 

سوم آنکه آمریکایی ها بازی چند لایه ای را در عراق آغاز کرده اند که محور آن را تحرکات نظامی با محوریت باج گیری سیاسی از عراق است. آمریکایی ها اخیرا ضمن جا به جایی نیروهایشان در برخی پایگاه، عملیات های نظامی خودسرانه و ساختار شکنانه علیه نیروهای بسیج مردمی و ارتش عراق صورت داده و سعی دارند تا فضایی روانی از رعب و وحشت را بر عراق حاکم سازند. 

حلقه تکمیلی این رفتار متهم سازی ایران به دخالت در امور عراق و جدیت آمریکا برای مقابله با این رفتارها در چارچوب منافع آمریکا را تشکیل می دهد.
 این تحرکات نظامی و جنگ روانی و رسانه ای علیه عراق و ایران به عنوان کشوری که همواره حامی استقلال و ثبات عراق بوده و هست، در حالی صورت می گیرد که از یک سو زمان اجرای مصوبه پارلمان عراق مبنی بر لزوم اخراج نیروهای آمریکایی از عراق فرا رسیده و از سوی دیگر بغداد در مرحله حساس تشکیل دولت و ساختار سیاسی است.

 امریکا این امور را شکست در هر دو جبهه سیاسی نظامی می داند لذا با ایجاد فضای روانی سنگین در حوزه نظامی و سیاسی علیه عراق و ایران به زعم خود تلاش دارد تا بغداد را وادار به عدم اجرای مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور و حتی زمینه حذف مقاومت مردمی عراق به عنوان عنصر مهم تحقق ثبات و امنیت عراق در مقابله با تروریسم و اشغالگری آمریکا و انگلیس نماید و از سوی دیگر عراق را وادار پذیرش زیاده خواهی آمریکا در روند تشکیل دولت آتی این کشور نمایند در حال که با جوسازی ضد ایرانی سعی در محروم سازی بغداد از حمایت ایران در تحقق استقلال و تسریع در روند رفع چالشهای سیاسی عراق می باشد. 

چهارم آنکه امریکا امروز با رسوایی بزرگ ناتوانی در مقابله با کرونا مواجه شده چنانکه مقامات بهداشتی این کشور رسما از وضعیت بحرانی در روند مقابله با کرونا سخن گفته و تلفاتی بالغ با ۲۰۰ هزار نفر را مطرح کرده اند. این مسئله برای آمریکایی که خود را محور نظام تک قطبی می داند یک رسوایی گسترده قلمداد می شود که تاثیرات سنگینی بر جایگاه جهانی آمریکا خواهد داشت و حتی می تواند آن را به یک قدرت درجه دوم مبدل سازد. 

بر این اساس می توان گفت که آمریکا با جوسازی ضد ایرانی و مباحثی همچون اتهام زنی به چین و حتی تحرکات نظامی در عراق و سوریه به دنبال انحراف افکار عمومی از وضعیت بحرانی داخل آمریکا و ناتوانی دولتمردان این کشور در مقابله با کرونا هستند تا شاید این رسوایی بزرگ آن هم در استانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور را پنهان سازند. 

با توجه به مولفه های ذکر شده می توان گفت که تشدید جوسازی های آمریکا علیه ایران در طی هفته های اخیر نه از روی توان بلکه ناشی از ناتوانی و تزلزل شدید آمریکا درعرصه داخلی و جهانی و بویژه هراس آنان از آگاهی جهانی از انسجام ملی ایرانیان و ظرفیت های همه جانبه نظام اسلامی در عرصه بهداشت و درمان مدیریت بحرانی همچون بحران جهانی کروناست که نام ایران را حتی از کشورهای تراز اول اروپایی و حتی آمریکا بالاتر قرار داده است.

 

اخبار برگزیدهسیاسی
شناسه : 98346
لینک کوتاه :