بازی با امنیت دارو

به گزارش جهان صنعت نیوز:   حال در این اوضاع انجمن داروسازان ایران نامه ای هشدار داده است که شرکت های توزیعی دارو فرجه ۱۲۰ روزه ای جهت چک های دریافتی قبلی خود به موسسان  داروخانه و فاکتورهای صادر شده در سال ۹۹ را نیز ۱۲۰ روز بالاتر از میانگین قبلی وصول خود خواهان شدند.  حال نکته قابل تامل این است که عدم توجه به این موضوع مهم می تواند اختلال بزرگی در نظام توزیع دارویی کشور در وضعیت موجود ایجاد کند. در صورتی که با این عمل چرخه عقبی داروخانه ها، که توزیع کننده و تولید کننده ها هستند با مشکل اساسی مواجه می شوند. چرا که آنان به شدت با کمبود نقدینگی دست و پنجه نرم می کنند. اما داروخانه ها در یک اقدام تامل برانگیز به بهانه کرونا با پاس نکردن چک هایش ضربه مهلکی به شرکت های توزیع کننده و تولید کننده  می زند.

این در حالی است که ۸۰ تا ۹۰ درصد داروهایی که در اکثر داروخانه ها موجود، داروهای قابل مصرفی مردم است. حتی کسب و کار داروخانه ها نسبت به قبل بهتر شده چون مردم به سمت داروهایی مانند استامینوفن، داروهای او تی سی و مولتی ویتامین ها که حتی تحت پوشش بیمه هم نیستند، هجوم آوردند. به همین منظور نقدینگی داروخانه ها سر به فلک کشیده است اما با این وجود درخواست نسیه در نسیه دارند. داروخانه ها در این بحران کرونایی به دنبال منفعت خود هستند نه سلامت مردم!

این رفتار داروخانه ها بسیار سودجویانه است. چرا که اگر ۱۲۰ روز چک پخش را دیر بدهند عملا پخش کننده دارو دیگر نمی تواند پول تولید کننده را بدهد و در ادامه تولید کننده نمی تواند مواد اولیه وارد کند و در انتها با بحران و کمبود دارو مواجه می شویم.

این اقدام سودجویانه به بدنه سلامت ضربه خواهد زد، در این بحران که هر روز در بیمارستان ها شاهد از دست رفتن پرستاران و پزشکان عزیزمان هستیم، داروخانه ها به دنبال سود بیشتر هستند.

به راستی  لزومی دارد در این روزها داروخانه معوقات خود را با ۱۲۰ روز تاخیر پرداخت کند؟ مگر مردم دارویی مصرفی خود را با چک یا سفته می خرند؟ مگر غیر از این است که  از مردم  پول نقد دریافت می کنند و مشخص نیست مسوولین داروخانه ها در این ۱۲۰ روز پول خود را در کجا می خواهند سرمایه گذاری کنند. متاسفانه اگر این فضا ایجاد شود بازی کردن با امنیت دارویی کشور است. زیرا زنجیره توزیعی تا یه حدی می تواند بار این مساله را به دوش بکشد و بعد به زنجیره تولید منتقل و در دو ماه آینده دودش به چشم مردم خواهد رفت. و مثل همیشه مردم قربانی سود جویی عده فرصت طلب می شوند.

متاسفانه به نظر می رسد سازمان غذا و دارو هم با این امر مخالف نیست و هیچ اقدامی انجام نمی دهند.

اگر در کشور دیگری داروخانه ها چنین نقدینگی داشتند صد در صد اولویت آنها کمک به افرادی بود که توانایی خرید دارو را ندارند.

حتی می توانستند به اقشار ضعیف داروی نسیه بدهند اما متاسفانه در کشورمان شاهد سودجویی داروخانه ها در روز روشن هستیم. به جای اینکه باری از دوش بخش سلامت بر دارند و کمکی کند، زنجیره سلامت را تهدید می کند. امیدواریم که دولت با اقدامات نظارتی بر عملکرد داروخانه ها مانع وقوع بحران شود.

 

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه

شناسه : 98642
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا