xtrim

ضرورتی برای کنترل صادرات صنایع پایین دستی فولاد وجود ندارد

به گزارش جهان صنعت نیوز:  کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در نامه ای خطاب به داریوش اسماعیلی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت خواستار رفع موانع موجود بر سر راه صادرات محصولات نهایی و تکمیلی فولادی از جمله لوله و پروفیل شد.

کمیسیون یادشده در این نامه خواستار لغو تایید هر کوتاژ صادراتی بود. دستور الزام این تایید مبنی بر درخواست مدیرکل صنایع معدنی صادر شد و با لغو آن صادرکنندگان می توانند محصولات نهایی فولادی را با سرعت بیشتر صادر کنند. آن هم در شرایطی که به دلیل شیوع کرونا در مرزهای کشور محدودیت ایجاد شده است.  

امیرحسین کاوه دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران در گفت و گو با جهان‌صنعت‌نیوز جزییات بیشتری درباره این نامه گفت و توضیح داد: در سال گذشته به این دلیل که از خام فروشی فولاد جلوگیری شود و همچنین با توجه به اینکه مواد اولیه فولادی از جمله ورق ها پیش از تامین بازار داخل، صادر می شد، تصمیم به اخذ مجوز صادراتی شد. گرفتن مجوز صادراتی هم مشروط به این بود که نیاز داخل برطرف شود.

وی ادامه داد: در یکی از بخش نامه هایی که برای اخذ مجوز صادراتی منتشر شده بود، به اشتباه برخی از محصولات نهایی از جمله لوله و پروفیل هم ثبت شده بود. در نتیجه به هنگام صادرات، هر ماشین حاوی محموله صادراتی باید مجوز می گرفت. در زمان معاونت آقای اسماعیلی این اخذ مجوز کاری عبث تلقی و لغو شد. اما متاسفانه اواخر سال گذشته بار دیگر گمرکات اعلام کردند برای عبور کامیون ها نیاز به مجوز وزارت صنایع است و اشتباه سال ۹۸ دارد در سال ۹۹ هم تکرار می شود.

کاوه افزود: تا به الان هیچ گاه در داخل کشور با کمبود محصولات نهایی فولادی مانند لوله پروفیل رو به رو نبوده ایم که صادرات آنها نیاز به کنترل داشته باشد. کنترل به صادرات مواد اولیه خام اختصاص دارد و صادرات محصولات نهایی فولادی باید تسهیل و کمک شود.

دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی تصریح کرد: در شرایط شیوع کرونا و بسته شدن دست تولیدکنندگان انتظار می‌ رود محصولات و مواد اولیه با سهولت در اختیار تولیدکننده محصولات نهایی قرار گیرد تا مسیر برای تولید هموار شود. به طور مثال مواد اولیه به طور اعتباری در اختیار پایین دست قرار بگیرد نه اینکه به طور ناغافل بر سر راه صادرات محصولات نهایی آن هم در شرایطی که در مرزهای و مسیرهای صادراتی محدودیت به وجود آمده مانع ایجاد شود.

کاوه افزود: در چنین شرایطی انتظار می رود صنایع مادر و بالادست صنایع پایین دست و کوچک تر کمک کنند و مواد اولیه آنها را با سهولت بیشتری نسبت به گذشته در اختیار آنها بگذارند تا آنها نیز بتوانند مدارای بیشتری با مصرف کنندگان زیرمجموعه خود داشته باشند اگر این جریان کمک رسانی در کل زنجیره جاری شود بحران آسان تر سپری می شود.

 

 

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهصنعت و معدن
شناسه : 99117
لینک کوتاه :