رهبر انقلاب: بشریت هیچ زمانی به اندازه امروز نیازمند منجی نبوده است

به گزارش جهان صنعت نیوز:  رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت نیمه شعبان فرمودند: عید سعید نیمه‌ شعبان بر همه‌ شما برادران و خواهران عزیز، بر همه‌ ملّت ایران، بر همه‌ مسلمانان جهان و همه‌ آزادی‌خواهانِ سطحِ دنیا مبارک باد. 

آیت الله خامنه ای افزودند: بنده متأسّفانه توفیق دیدار نزدیک شما را ندارم و ناچار از دور با شما حرف می‌زنم، لکن این هم تجربه‌ای است.

ایشان فرمودند: امروز چند جمله درباره‌ حضرت بقیّه‌اللّه (ارواحنا فداه) عرض می کنیم؛ چند جمله هم درباره‌ این مسئله‌ جاری کشور با ملّت عزیزمان صحبت می کنیم. اوّل سلامی عرض بکنیم خدمت حضرت بقیه‌اللّه (ارواحنا فداه).

رهبری انقلاب ادامه دادند: اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا  بَقیَّهَ‌اللّهِ فی ارضه، السلام علیک یا  میثاق اللّه الّذی اخذه و وکّده، السّلام علیک یا  وعد اللّه الّذی ضمنه السّلام علیک ایها العلم المنصوب و العلم المسبوب و الغوث و الرّحمه الواسعه بعدغیر مکذوب؛ سلام بر تو ای ذخیره‌ الهی در زمین، بقیّهاللّه؛ سلام بر تو ای عهد و میثاق استوار خداوندی؛ سلام بر تو ای وعده‌ تضمین‌شده‌ پروردگار، ای پرچم برافراشته، ای دانشِ از آسمان‌فروبریده. دنباله‌ این زیارت شریف آل‌یاسین، عاشقانه است: «السّلام علیک حین تقوم السّلام علیک حین تقعد السّلام علیک حین تقرأ و تبیّن» تا آخر. 

آیت الله خامنه ای فرمودند: شاید در تاریخ بشر کمتر دوره‌ای اتّفاق افتاده باشد که آحاد بشری در همه جای عالم جامعه‌ بشری به قدر امروز احساس نیاز به یک منجی داشته باشند؛ چه نخبگان که آگاهانه این نیاز را احساس می کنند، چه بسیاری از مردم که احساس نیاز می کنند ولی در ناخودآگاهِ خودشان؛ احساس نیاز به یک منجی، احساس نیاز به مهدی، احساس نیاز به یک دست قدرت الهی، احساس نیاز به یک امامت معصوم، احساس نیاز به عصمت، به هدایت الهی.

رهبری افزودند: کمتر دوره‌ای در تاریخ این همه احساس نیاز به این حقیقت والا انسان سراغ دارد. امروز بعد از آنی که بشریّت مکاتب گوناگون و نحله‌های فکری گوناگون و مسلک های گوناگون را تجربه کرده از کمونیسم تا دموکراسی غربی تا لیبرال ‌دموکراسیِ رایج در دنیا با این همه ادّعایی که اینها دارند، بشر بعد از اینکه اینها را تجربه کرده احساس آسایش نمی‌کند.

رهبر معظم انقلاب بیان کردند: بشر با این همه پیشرفت های علمیِ حیرت‌آور که بکلّی وضع زندگی را در جهان تغییر داده، احساس خوشبختی نمی کند. بشریّت دچار فقر است، دچار بیماری است، دچار فحشا و گناه است، دچار بی‌عدالتی است، دچار نابرابری است، دچار شکاف طبقاتی بسیار وسیع است. بشر دچار سوءاستفاده‌ قدرت ها است از علم؛ قدرت ها از علم سوءاستفاده می کنند؛ از کشفیّات طبیعت سوءاستفاده می کنند؛ از توانایی‌های استخراج‌ شده‌ از طبیعت سوءاستفاده می کنند؛ بشر با اینها مواجه است. اینها موجب شده است که انسان ها احساس خستگی کنند در همه جای دنیا؛ احساس نیاز به یک دست نجات‌بخش کنند.

رهبری با بیان اینکه مردم، میلیاردها انسان در دنیا گرفتارند، افزودند: بعضی ممکن است آسایش داشته باشند، لکن همان ها هم آرامش ندارند؛ بشر دچار نگرانی است، دچار اضطراب است و این پیشرفت ها و تحوّلات گوناگون نتوانسته است به بشر خوشبختی ببخشد. البتّه خرد انسانی نعمت بزرگی است، تجربه نعمت بزرگی است، [اینها] نعمت های خدا است و می‌تواند بسیاری از مشکلات حیات را حل کند؛ لکن برخی از گره‌ها هست که با اینها باز نمی شود.
آیت الله خامنه ای بیان کردند: فرض کنید همین مسئله‌ عدالت؛ عدالت به وسیله‌ علمِ پیشرفته‌ امروز و فنّاوریِ پیشرفته‌ امروز قابل حل شدن نیست، گرهش بازشدنی نیست. امروز بی‌عدالتی در دنیا از علم تغذیه می‌کند؛ یعنی علم پیشرفته در خدمت بی‌عدالتی است، در خدمت جنگ‌افروزی است، در خدمت تصرّف سرزمین‌های دیگران است، در خدمت سلطه‌ بر ملّت ها است.

ایشان ادامه دادند: این گره‌ها را دیگر پس علم نمی‌تواند حل بکند؛ اینها احتیاج دارد به یک قدرت معنوی، قدرت الهی، دست پُرقدرت امام معصوم، او بتواند این چیزها را انجام بدهد؛ لذا مأموریّت بزرگ حضرت بقیّه‌اللّه (ارواحنا فداه) عبارت است از «یملأ اللّه به الارض قسطا و عدلا»؛ مأموریّت بزرگ آن بزرگوار قسط و عدل است. در بسیاری از روایات، در دعاها، در زیارت ها به این معنا اشاره شده است: معنای ایجاد قسط و عدل؛ این، آن چیزی است که جز از دست قدرت الهی که از آستین حضرت بقیّهاللّه بیرون می‌آید، امکان‌پذیر نیست. و این عدلی هم که انتظار هست حضرت به وجود بیاورند.

رهبری افزودند: عدل در یک بخشِ خاص نیست؛ عدل در همه‌ شئون زندگی است. عدالت در قدرت، عدالت در ثروت، عدالت در سلامت، عدالت در کرامت انسانی، در منزلت اجتماعی، در همه‌ ابعاد زندگی، عدالت در معنویّت و امکان رشد؛ اینها چیزهایی است که انتظار هست که به وسیله‌ حضرت بقیّه‌اللّه (ارواحنا فداه) در عالم وجود، در دنیا به وجود بیاید و ان‌شاءاللّه به لطف الهی خواهد شد.

آیت الله خامنه ای فرمودند: آحاد بشر، چه آنهایی که نخبه هستند و حوادث را می توانند تشخیص بدهند، چه توده‌ مردم که بعضی‌ها ممکن  است گرفتار زندگی‌اند، غافلند در سطح دنیا، در کشورهای مختلف، همه این احساس نیاز را دارند؛ منتها بعضی آگاهانه، بعضی غیرآگاهانه؛ و البتّه در همه‌ ادیان هم این وعده داده شده است. 

ایشان گفتند: در همه‌ ادیان وعده‌ یک فرج و یک حرکت عظیم الهی در انتهای تاریخ، که البتّه این هم پایان تاریخ نیست؛ از زمان حضرت ولیّ‌عصر، دنیای واقعی و زندگی واقعی بشر از آن وقت شروع می‌شود؛ لکن در انتهای این وضع زندگی‌ای که امروز ما داریم، همه وعده‌ آن چنان عاقبتی را داده‌اند. خب، پس این نیاز هست.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در ادامه بیانات خود فرمودند: برای اینکه این نیاز جهت پیدا کند و مفیدِ فایده‌ای باشد، در اسلام خواسته شده است از ما که انتظار داشته باشیم. «انتظار» فراتر از نیازمندی است، فراتر از احساس نیاز است. گفته‌اند منتظر باشید؛ انتظار یعنی امید؛ انتظار یعنی اعتقاد به اینکه یک آینده‌ قطعی‌ای وجود دارد.

ایشان افزودند: صِرف نیاز نیست، انتظار سازنده است، لذا در روایات ما، معارف ما، انتظار فرج جایگاه بسیار مهمّی دارد که من حالا  یک توضیحی در مورد انتظار فرج بعداً عرض می‌کنم. در توقیع شریف حضرت ولیّ‌عصر (ارواحنا فداه) به ابن بابویه ــ علیّ‌بن بابویه ــ از قول پیغمبر (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) نقل شده که فرمود: اَفضَلُ اَعمالِ اُمّتی انِتِظارُ الفَرَج؛ یعنی برترینِ اعمال امّت من این است که منتظر فرج باشند؛ این امید. در یک روایتی از موسی‌بن‌جعفر (علیه السّلام): اَفضَلُ العِبادَهِ بَعدَ المَعرِفَهِ اِنتِظارُ الفَرَج.

آیت الله خامنه ای در ادامه با بیان اینکه معرفت یعنی توحید و معرفت حقایق الهی، بعد از او انتظار فرج است، فرمودند: از امیرالمؤمنین (علیه السّلام): اِنتَظِرُوا الفَرَجَ وَ لا تَیأَسوا مِن رَوحِ اللّه؛ انتظار فرج داشته باشید، از روح و رحمت و گشایش الهی مأیوس نشوید. پس در انتظار فرج امید هست، تحرّک هست، اقدام وجود دارد، که البتّه حالا در مورد انتظار فرج گفته شده است و مسلّم است که انتظار فرج یعنی انتظار فرج حضرت ولیّ‌عصر؛ این یک مصداق از انتظار فرج است.

رهبر معظم انقلاب بیان کردند: اینکه پیغمبر می‌فرماید «اَفضَلُ اَعمالِ اُمَّتی اِنتِظارُ الفَرَج»، ناظر به همه‌ مشکلاتی است که برای زندگی انسان پیش می‌آید؛ مشکلات گوناگونی در زندگی پیش می‌آید، انسان در مواجهه‌ با این مشکلات نبایستی مأیوس بشود؛ باید انتظار فرج داشته باشد؛ باید بداند که فرج خواهد آمد. 

ایشان افزودند: خود انتظار فرج، یک نوع فرج است که این روایتی است از حضرت موسی‌بن‌جعفر: لَست تَعلَمُ اَنَّ اِنتِظارَ الفَرَجِ مِنَ الفَرَج؛ خود انتظار فرج انتظار گشایش، خودش یک گشایشی است برای انسان؛ انسان را از آن حالت یأس، از حال درماندگی که به کارهای عجیب و غریبی انسان را وادار می‌کند، نجات می‌دهد. خب این معنایش این است.

آیت الله خامنه ای تصریح کردند: اینکه پیغمبر این  جور فرمود و ائمّه، یعنی امّت  محمّدی (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) در هیچ حادثه‌ای از حوادث زندگی دچار یأس و ناامیدی نمی‌شوند و همیشه در همه حال انتظار فرج دارند. خب انتظار به معنای فقط نشستن و دست روی دست گذاشتن و چشم به در دوختن هم نیست.

رهبری افزودند: انتظار به معنای آماده شدن است، به معنای اقدام کردن است؛ به معنای این است که انسان احساس کند عاقبتی وجود دارد که می‌شود به او دست یافت، برای رسیدن به آن عاقبت بایستی تلاش کند. ما که انتظار فرج داریم، انتظار ظهور حضرت بقیّهاللّه (ارواحنا فداه) را داریم، باید در این راه تلاش کنیم؛ باید تلاش کنیم در راه ایجاد جامعه‌ مهدوی؛ جامعه‌ مهدوی.

ایشان فرمودند: خود را به هر اندازه‌ای که در وسع و قدرت ما است بتوانیم به جامعه‌ مهدوی نزدیک کنیم که جامعه‌ مهدوی جامعه‌ قسط است، جامعه‌ معنویّت است، جامعه‌ معرفت است، جامعه‌ برادری و اخوّت است، جامعه‌ علم است، جامعه‌ عزّت است.

رهبر معظم انقلاب بیان کردند: یک نکته در باب انتظار فرج این است که انتظار فرج غیر از بی‌صبری و مدّت معیّن کردن است که انسان یک زمانی را در نظر بگیرد که در فلان تاریخ مثلاً بایستی این حادثه تمام بشود یا این شدّت به پایان برسد یا حضرت ظهور کنند که بی‌صبری کند انسان، پا به زمین بکوبد، بی‌صبری کند؛ این انتظار فرج، این نیست.

آیت الله خامنه ای فرمودند: انتظار فرج یعنی آماده‌سازی خود. بی‌صبری کردن، عجله کردن، جزو چیزهایی است که ممنوع است. در یک روایتی دارد که «اِنَّ اللّهَ لا یَعجَلُ لِعَجَلَهِ العِباد»؛ اگر شما عجله می‌کنی، شتاب‌زدگی به خرج می‌دهی، معنایش این نیست که حالا خدا هم تابع عجله‌ شما تصمیم بگیرد و عجله کند؛ نه، هر چیزی قراری دارد، وقت معیّنی دارد، حکمتی دارد، بر اساس آن حکمت انجام می‌گیرد.

ایشان افزودند: یک نکته‌ دیگر هم عرض کردیم که [از] انتظار فرج، هم مراد فرج نهایی است که ظهور حضرت است، هم فرج بعدالشّدّه است؛ یعنی فرج بعد از حوادث دشوار و حوادث همه‌گیر، مثل همین حوادثی که امروز در دنیا وجود دارد که خیلی‌ها را مأیوس می‌کند، خیلی‌ها را وادار به خودکشی می‌کند، لکن وقتی که انتظار فرج وجود دارد، نه، انسان می‌داند که این حادثه بلاشک تمام خواهد شد.

رهبری در ادامه بیان کردند: یک نکته‌ دیگر هم اینجا وجود دارد و اینکه این آرامشِ روانیِ ناشی از انتظار فرج، این اطمینان نفسی که انسان دارد، که تلاطم ندارد نفس انسان و دل انسان، این را می‌شود افزایش داد به وسیله‌ دعا، به وسیله‌ استغاثه، به وسیله‌ مناجات با پروردگار. اَلا بِذِکرِ اللّهِ تَطمَئِنُّ القُلوب. این دعاهایی که وارد شده است، 

آیت الله خامنه ای با بیان اینکه حالا ما الان در ماه شریف شعبان هستیم، بعد هم در ماه رمضان، ادامه دادند: دعاهای فراوان، مناجات های گوناگون، و تکلّم با خدای متعال بدون واسطه، این خیلی [ارزش دارد]. یا با راز و نیاز کردن با ائمّه‌ هدی (علیهم السّلام) که نزدیک‌ترین آحاد عالم وجود به پروردگار متعال هستند، اینها به انسان آرامش و امکان اطمینان و آرامش می‌دهد.

ایشان افزودند: یاد خدای متعال گشایش به انسان می‌دهد، بهجت می‎دهد به انسان و رحمت الهی را هم جلب می‌کند که دیشب قطعاً میلیون‌ها دستِ به دعا برداشته‌شده آثار و برکاتی خواهد داشت. دیشب میلیون‌ها نفر موفّق شدند که دلهایشان را با خدا آشنا کنند، متّصل کنند و دست به دعا بردارند و با خدا حرف بزنند؛ بلاشک این آثارِ خوبِ خودش را، هم در خود آنها و هم در کلّ جامعه نشان خواهد داد و برکات زیادی خواهد بود؛ این چند جمله‌ای که درباره‌ مسئله‌ ظهور و فرج و قیام حضرت بقیّه‌اللّه خواستیم عرض کنیم. حرف در این زمینه ها البتّه خیلی زیاد است و همین مقدار را من بسنده می‌کنیم.

رهبر معظم انقلاب با اشاره به حادثه جاری در کشور بیان کردند: در مورد این حادثه‌ رایج کشور که حادثه‌ [ویروس] کرونا است؛ خب این یک ابتلای عمومی است، یک آزمون است؛ آزمون برای دنیا است؛ هم برای دولت‌ها، هم برای ملّت‌ها؛ دولت‌ها هم در این حادثه امتحان می‌شوند، ملّت‌ها هم در این حادثه امتحان می‌شوند. آزمون عجیبی است. 

آیت الله خامنه ای گفتند: البته در مورد آمارها و اقدام‌های بسیار خوبی که انجام گرفته است و توصیه‌هایی که مسئولین می‌کنند، حرف زیاد زده شده است و به قدر کافی مطالبی را گفته‌اند؛ صدا و سیما هم انصافاً در این زمینه بسیار خوب عمل کرده و خوب کار کرده است در این مورد؛ من در این زمینه‌ها عرضی ندارم، لکن چند نکته را می‌خواهم عرض بکنم.

ایشان در ادامه افزودند: یک نکته این است که ملّت ایران در این آزمون درخشید، خوش درخشید؛ ملّت ایران در آزمون کرونا، در این بیماری عمومی، این وبای مدرن در واقع باید گفت، ملّت ایران خوب درخشیدند. اوّلاً اوج این افتخار ملّی متعلّق است به مجموعه‌ درمانی کشور که من بارها گفته‌ام.

سخنرانی تلویزیونی رهبر معظم انقلاب به صورت زنده از شبکه‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی، سایت و اینستاگرام و توییتر  KHAMENEI.IR  هم اکنون در حال پخش است.

ادامه دارد…

 

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسی
شناسه : 99188
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا