xtrim

بازی برد- برد برای همه

به گزارش جهان صنعت نیوز:  تردیدی نیست که در بحران بیماری کووید ۱۹ تقریبا تمام بخش‌های اقتصادی در ایران و جهان زیان دیدند. حتی بخش‌های درمانی که به ظاهر مشتری فراوانی داشت از آن‌رو که مجبور بود در موارد متعددی هزینه ارائه خدمات خود را کمتر از نرخ تمام شده دریافت کند، از این زیان در امان نماند، با این حال داروخانه‌ها از آن دسته مشاغلی هستند که به نسبت، درآمدهای خود را حفظ و پایدار کردند این امر البته و لزوما به معنای منفعت‌طلبی از اوضاع جاری نیست اما در یک ارزیابی واقعی و منصفانه می‌توان تصریح کرد که در مقایسه با مشاغلی که به طور کلی درآمدشان به صفر میل کرده- مانند بخش‌های تفریحی و گردشگری- مشاغلی مانند داروخانه‌ها در تمام‌مدت اسفندماه ۹۸ و فروردین ۹۹ درآمد تقریبا پایداری داشته‌اند از این بابت اوضاع در میان صنف داروخانه‌ها چندان هم ناامیدکننده نیست به ویژه آنکه داروخانه‌ها در مقابل فروش کالا از مشتری وجه نقد دریافت می‌کنند که این امر بنیه اقتصادی‌شان را تقویت می‌کند.پس از انتشار گزارش «بازی با امنیت دارو» در پایگاه اطلاع‌رسانی روزنامه «جهان‌صنعت» داروسازان و داروخانه‌داران محترم سراسر کشور نسبت به آن واکنش نشان داده‌‌اند.

در ابتدا روزنامه «جهان‌صنعت» درباره به کار بردن برخی عبارات که موجب جریحه‌دار شدن عواطف دوستان داروساز و صنف شریف داروخانه‌‌دار شده است از این عناصر خدوم و مفید عذرخواهی می‌نماید.

اما در ادامه این بحث لازم است از اهانت به مطبوعات و هم‌دست خواندن روزنامه‌نگاران با مافیای دارو که در پاسخ‌های برخی عزیزان و دکترهای داروساز خطاب به همکار روزنامه «جهان‌صنعت» ابراز شد ابراز تاسف کند.

بدون تردید زمان قلم به مزد بودن برای بسیاری از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران به ویژه برای کسانی که در روزنامه‌های سراسری و متعهد قلم می‌زنند، سپری شده و اکنون روزنامه‌نگاران حاضر نیستند اعتبار حرفه‌ای خود را در مقابل دریافت هدیه و… مخدوش کنند.

به همین دلیل آنچه در گزارش روزنامه «جهان‌صنعت» منتشر شد، اهمیت دادن به چرخه اقتصادی تولید در بخش دارو بوده که «جهان‌صنعت» به مقتضای نام و هویت حرفه‌ای‌اش ناچار به حمایت و تلاش برای سالم‌سازی چرخه صنعت و بازار داروی کشور بوده است.از نظر «جهان‌صنعت» ورود یا تلاش برای وارد کردن دولت به مناسبات میان‌بخشی در اقتصاد کاملا مردود است و بخش‌ها باید تعاملات خود را براساس ملاحظات میان‌بخشی، مدیریت کنند.

در دنیای مدرن دولت‌ها وظیفه تنظیم مناسبات را با اهرم قانونگذاری و اجرای قوانین برعهده دارند و تعاملات میان‌بخشی دقیقا از سوی اعضای خود بخش‌های اقتصادی راهبری و مدیریت می‌شود.

به همین دلیل کمک طلبیدن از دولت و مجموعه‌های دولتی برای ورود به مناسبات میان‌بخشی شائبه دوپینگ با انرژی دولتی را تقویت می‌کند. انجمن‌های داروسازی و رهبران صنف داروخانه، به جای تقاضای دخالت دولت در اعمال و یا پشتیبانی از اعمال استمهال مطالبات بهتر است از دولت تقاضای دریافت وام‌های کم‌بهره را بنمایند تا با این کمک، سرمایه در گردش واحدهای صنفی داروخانه را تقویت کنند.

این شیوه نه فقط کمکی به داروخانه‌هاست تا به طور اختیاری قدرت مالی خویش را تقویت کنند بلکه چرخه دریافت و پرداخت صنعت دارو را نیز پایدار می‌کند و از این بابت بازی برد- برد برای همه طرف‌های صنعت دارو محسوب می‌شود.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه : 99356
لینک کوتاه :