توقف جایز نیست
از سالها قبل سرمایهگذاریهای گستردهای برای تجهیز و افزایش ظرفیت معادن سنگآهن، کارخانجات گندلهسازی و کورههای ذوب در کشور انجام شده و صدها پیمانکار در سراسر کشور در این پروژهها مشغولند و به نظر میرسد برخی از آنها در سال جاری به تولید برسد.
کشور ما سالهای متمادی دچار کمبود در سرمایهگذاریهای صنعتی بوده است و هر سرمایهگذاری جدید در کشور را باید ارج نهاد. سرمایهگذاری در صنعت فولاد دارای توجیه اقتصادی کافی است زیرا علاوه بر مزایای کشور برای تولید فولاد، در زمینه بازار نیز در داخل کشور از بازار خوبی برخوردار است و میتواند جایگزین اقلام وارداتی فولادی شود که در حال حاضر به دلیل کمبودهای ارزی و تحریمها واردات آن دشوار است.
صنعت فولاد از نظر ایجاد اشتغال نیز دارای مزایای ویژهای است زیرا صنایع متعددی در پاییندست فولاد قرار دارند که جزو صنایع کاربر محسوب میشوند و میتوانند اشتغال کشور را بهبود بخشند.
با توجه به موقعیت کشور ما از نظر تعداد همسایگان و دسترسی به آبهای آزاد، محصولات فولادی دارای پتانسیل صادراتی خوبی هستند. هماکنون نیز با وجود محدودیتهای فعلی از نظر تحریمها، محصولات فولادی جزو اقلام اصلی صادرات کشور هستند و ارزآوری خوبی دارند.
با وجود تاثیرات منفی کرونا بر اقتصاد جهان، فولاد و محصولات فولادی بازار گستردهای را در ایران و جهان به خود اختصاص داده و قرار نیست این بازار برای همیشه متاثر از شیوع کرونا بسته بماند. کرونا در نقاطی از جهان نقطه اوج خود را سپری کرده و امید میرود با بهبود تدریجی اوضاع بازار به حالت عادی خود برگردد.
در چند هفته اخیر پیامدهای شیوع کرونا بخشهای مختلف اقتصاد کشور را درگیر کرده. با این حال سیاست رسمی اعلام شده دولت ایران بر تداوم فعالیتهاست. بنابراین بسیاری از کارخانجات زنجیره فولاد میتوانند با رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفظ فواصل به کار ادامه دهند.
احتمالا امسال باید شاهد به ثمر نشستن سرمایهگذاریهای انجام شده در صنایع فولادی در سالهای گذشته باشیم در حالی که تا رسیدن به هدف تولید ۵۵ میلیون تن فولاد زمان زیادی نمانده است.
* عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبایی
لینک کوتاه :