رشد ۷.۳ درصدی نرخ تورم کالاهای وارداتی
به گزارش جهان صنعت نیوز: قیمت کالاهای وارداتی یکی از مهمترین عوامل تأثیر گذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین کننده رابطه مبادله است و تغییرات آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. در طرح شاخص قیمت کالاهای وارداتی از کلیه کدهای تعرفه وارداتی کشور در سال ۱۳۹۰(سال پایه) استفاده میشود.
تغییرات میانگین شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر دادههای ریالی در چهار فصل منتهی به فصل زمستان ۱۳۹۸ برابر با ۲۴۰ درصد بوده است که در مقایسه با تورم سالانه پاییز ۱۳۹۸ (برابر با ۲۲۰.۷ درصد) ۱۹.۳ واحد درصد افزایش داشته است.
در گروههای اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم سالانه در بخش ریالی مربوط به گروه «چوب و اشیاء چوبی، زغال چوب و چوب پنبه » (۴.۴ درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه «آلات و دستگاههای اپتیک و عکاسی» (۳۸۳.۹ درصد) است.
تورم فصلی
نرخ تورم قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر دادههای ریالی در فصل زمستان ۱۳۹۸ نسبت به فصل قبل، ۴۶.۹ درصد است که در مقایسه با تورم فصلی پاییز ۱۳۹۸ (برابر با ۳۸.۷ درصد) حدود ۸.۱ واحد درصد افزایش داشته است.
همچنین نرخ تورم قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر دادههای دلاری نیز در فصل زمستان ۱۳۹۸ نسبت به فصل قبل، ۱۶.۸درصد افزایش داشته که در مقایسه با تورم فصلی پاییز ۱۳۹۸ (برابر با ۱۴.۳ درصد) حدود ۲.۵ واحد درصد افزایش داشته است.
در گروههای اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم فصلی در بخش ریالی مربوط به دو گروه «پوست خام، چرم، پوستهای نرم و اشیاء ساخته شده از این مواد» و «مروارید طبیعی یا پرورده، سنگهای گرانبها یا نیمه گرانبها» و بیشترین نرخ مربوط به گروه «آلات و دستگاههای اپتیک، عکاسی و سینماتوگرافی» (۷۴.۹ درصد) است.
تورم نقطه به نقطه
نرخ تورم قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر دادههای ریالی در فصل زمستان ۱۳۹۸ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۲۶۷.۸ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه پاییز ۱۳۹۸ (برابر با ۲۵۰.۳ درصد) حدود ۱۷.۵ واحد درصد افزایش داشته است.
همچنین نرخ تورم قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر دادههای دلاری در فصل زمستان ۱۳۹۸ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۶۱.۷ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه پاییز سال ۱۳۹۸ (برابر با ۵۵.۵ درصد) ۶.۲ واحد درصد افزایش داشته است.
در گروههای اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم نقطه به نقطه در بخش ریالی مربوط به دو گروه «پوست خام، چرم، پوستهای نرم و اشیاء ساخته شده از این مواد» و «مروارید طبیعی یا پرورده، سنگهای گرانبها یا نیمه گرانبها» و بیشترین نرخ مربوط به گروه «محصولات نباتی» (۴۷۵.۴ درصد) است.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
لینک کوتاه :