xtrim

افزایش تولید نفت اوپک پلاس از سال آینده

به گزارش جهان صنعت نیوز:  آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش اخیر خود پیش بینی کرد که تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۱ سه میلیون بشکه در روز بیشتر از عرضه رشد خواهد کرد که به معنای کاهش مازاد ذخایر جهانی خواهد بود.

این آژانس مستقر در پاریس با پیش بینی رشد تقاضا به میزان ۵.۷ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۱ و بازبینی مثبت پیش بینی خود برای سال ۲۰۲۰ به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز،  بارقه‌هایی از امید را برای وضعیت تقاضا ایجاد کرد. اما حتی اگر میزان تقاضا بهبود پیدا کرده و به ۹۷.۴ میلیون بشکه در روز برسد، همچنان ۲.۴ میلیون بشکه در روز کمتر از سطح تقاضا در سال ۲۰۱۹ خواهد بود.

خوش بینی آژانس بین‌المللی انرژی ناشی از بهبود روند تقاضا به خصوص در چین و هند است و با کاهش محدودیتهای قرنطینه در نیمه دوم سال، این روند ادامه خواهد یافت.

opal

آژانس بین‌المللی انرژی در این گزارش خاطرنشان کرد: اگرچه بازارهای نفت شکننده مانده‌اند اما بهبود اندک اخیر قیمتها نشان می‌دهد که نیمه اول سال ۲۰۲۰ در وضعیت مثبت‌تر از آنچه انتظار می‌رفت به پایان می‌رسد. آمار جدید نشان داده که افت تقاضا در نیمه اول سال کمتر از برآوردهای اولیه بوده است.

بزرگترین عامل افت تقاضا برای نفت، کاهش تقاضای بخش هواپیمایی برای سوخت جت بود که به میزان سه میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۰ کاهش خواهد یافت. تقاضای این بخش در سال ۲۰۲۱ تنها یک میلیون بشکه در روز بهبود خواهد یافت و تا سال ۲۰۲۲ به سطح پیش از بحران شیوع کرونا برنمی‌گردد.

آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داد که تقاضا برای سوخت جت در سال ۲۰۲۱ تا حدود زیادی به مهار شدن شیوع ویروس کرونا بستگی خواهد شد که بعید است چنین اتفاقی روی دهد مگر اینکه یک واکسن موثر کشف شود که آن هم حداقل ۱۸ ماه طول خواهد کشید.

طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، عرضه نفت در ماه مه تحت تاثیر توافق کاهش تولید اوپک پلاس و تعطیلی چاههای نفت در آمریکا، کانادا و نقاط دیگر به میزان ۱۱.۸ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرد. اوپک و متحدانش کاهش تولید ۹.۷ میلیون بشکه در روز را به مدت یک ماه دیگر تا پایان ژوییه تمدید کردند. پایین ماندن قیمتهای نفت هم روند عرضه به بازار را محدود کرده است.

تولید جهانی نفت در ماه مه به ۸۸.۸ میلیون بشکه در روز رسید و عربستان ۳.۷ میلیون بشکه در روز از عرضه نفت به بازار را حذف کرد. روسیه تولیدش را ۱.۹۵ میلیون بشکه در روز، امارات متحده عربی ۱.۵ میلیون بشکه در روز و آمریکا ۱.۵ میلیون بشکه در روز کاهش داد.

با این حال برآورد آژانس بین‌المللی انرژی  نشان می‌دهد که تولید جهانی نفت در سال ۲۰۲۰ با وجود این که ۷.۲ میلیون بشکه در روز نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش خواهد داشت اما همچنان بالاتر از تقاضا می‌ماند. تولید نفت در سال ۲۰۲۱ با تسهیل محدودیت عرضه اوپک پلاس و رشد تولید نروژ، برزیل و احتمال بهبود تولید لیبی، ۱.۷ میلیون بشکه در روز رشد خواهد کرد.

بر اساس گزارش پلاتس، آژانس بین‌المللی انرژی درباره روند احیای تولید نفت آمریکا همچنان بدبین ماند و پیش بینی کرد عرضه نفت این کشور امسال ۹۰۰ هزار بشکه در روز و در سال ۲۰۲۱ به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا خواهد کرد مگر این که قیمتها به سطحی بهبود پیدا کند که جان تازه‌ای به صنعت نفت شیل ببخشد.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 115249
لینک کوتاه :