آزادی ورود کالاهای مرزی و ملوانی از علل نوسان ارز است
جهان صنعت نیوز| عبدالناصر همتی پس از بازگشت از سفر چین، روز پنجشنبه در یادداشت اینستاگرامی دلایل رشد نرخ ارز در روزهای اخیر را تشریح کرد و نوشت: در سه روز گذشته بازار ارز شاهد نوسانات همراه با رشد نرخ ارز بود. در حالی که از اوایل هفته با مجوز صادره به آن بخش از صادرکنندگانی که درخصوص نحوه باز گرداندن ارز خود به چرخه اقتصاد عملکرد خوبی داشته اند، قائدتا بایستی شاهد عرضه بیشتر ارز و کاهش نرخ آن می بودیم.
«چرا اینگونه شد؟ یک دلیل بر می گردد به مصوبه آزادی ورود دهها قلم کالا از طریق مرزنشینان و ملوانان.»
رئیس شورای پول و اعتبار تاکید کرد: در شرایط تحریم و محدودیت های ارزی، این دسته از تصمیمات، واردات اجناس غیر ضرور در موقعیت زمانی تحریم را افزایش داده و قطعاً موجب افزایش تقاضای ارز در سلیمانیه، دوبی، هرات،…. و متعاقبا در بازار ایران شده است.
همتی افزود: از هیات وزیران با فوریت تجدید نظر در این مصوبه را خواهم خواست؛ باید روش دیگری برای این کار یافت. امروز ثبات بازار ارز برای کشور امری بسیار ضروری است.
رئیس کل بانک مرکزی در عین حال تاکید کرد: البته عامل مهم روانی اجلاس FATF هم مزید بر علت شده که البته، اطلاعات دریافتی حاکی است در این مقطع نیز احتمال تعلیق بسیار زیاد است.
به گزارش ایرنا، مدیرکل امور مرزی وزارت کشور چند روز پیش از تصویب آیین نامه خروج ۱۰۰ قلم کالا از ۱۳۳۹ قلم کالاهای ممنوعه برای مرزنشینان در مناطق مرزی و ملوانان و همچنین آیین نامه ورود ۴۸ قلم کالای مورد نیاز مرزنشینان با معافیت ۱۰۰ درصدی حقوق ورودی برای مواد خوراکی و ۵۰ درصدی مصارف خانگی خبر داد.
به گفته شهریار حیدری، این اقدام با هدف ایجاد رونق در فعالیت های تجاری مناطق مرزی تصویب شد و بر این اساس، از این پس مرزنشینان، ملوانان و شرکت های تعاونی مناطق مرزی استان های کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر و هرمزگان می توانند بدون نیاز به ثبت سفارش نسبت به ورود ۱۰۰ قلم کالا از فهرست ۱۳۳۹ قلم از کالای ممنوعه گروه چهارم اقدام کنند.
حیدری اظهار داشت: با تصویب هیات دولت مقرر شد واردات ۴۸ قلم کالا توسط مرزنشینان، ملوانان و شرکت های تعاونی مناطق مرزی از ۱۰۰ درصد معافیت حقوق ورودی برخوردار شده و برای کالاهای غیر خوراکی نیز از تسهیلات ۵۰ درصد معافیت بهره مند شوند.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانلینک کوتاه :