اندونزی پایدارترین اقتصاد قرن ۲۱ شناخته شد
جهان صنعت نیوز| یک معیار خوب برای ثبات کلی یک کشور ، ثبات و انسجام رشد اقتصادی آن کشور است. عوامل مختلفی دخیل هستند که ممکن است باعث آشوب هایی مانند جنگ، بحران های مالی و بی ثباتی سیاسی شوند.
با استفاده از اطلاعات بانک جهانی، بی ثباتی رشد اقتصادی تمام کشورها از ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۷ با محاسبه انحراف معیار رشد تولید ناخالص داخلی سالانه آنها اندازه گیری شده است. انحراف معیار بالاتر از یک ، یعنی بیثباتی بیشتر. مثلا اگر رشد یک کشور در یک سال ۱۰ درصد باشد و سال بعد ۵- درصد، انحراف معیار آن نسبت به کشوری که هر دو سال رشد ۲ درصدی داشته بالاتر می شود، حتی اگر هر دو به یک اندازه طی این مدت رشد کرده باشند .
رشد تولید ناخالص داخلی که یک کشور اعلام میکند همیشه درست نیست چون دولتها دلایل سیاسی برای بالا و پایین کردن آن دارد. در لیست بی ثباتی اقتصادی قرن ۲۱، کشور ها با توجه به انحراف معیار رشد سرانه تولید ناخالص داخلی رتبه بندی شده اند.
سرانه رشد ناخالص داخلی اندونزی بین ۳ تا ۵ درصد از ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ بوده است و با ثبات ترین اقتصاد قرن ۲۱ است. انحراف معیار این کشور ۰٫۷ درصد محاسبه شده است. گواتمالا با انحراف معیار ۱٫۲ با جرم و جنایت بالایی در کشورش مواجه هست. بانک جهانی مدیریت اقتصادی محتاطانه این کشور را طی دهه گذشته میستاید.
آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد دنیا با انحراف معیار ۱٫۵ چندان تحت تاثیر بحران در سایر مناطق جهان نبوده و رشد نسبتا آرامی داشته است.
رشد اقتصادی در انگلیس سالانه حدود یک درصد از ۲۰۱۰ بود. بحران مالی ۲۰۰۸ تنها رکود آن بود ولی برگزیت دورانی سخت پیش رویش قرار می دهد.
چین و هند با انحراف معیار ۲، سریعترین رشد را طی این مدت داشتند . چین طی دهه ۲۰۰۰ رشد سریع تری داشت و در دهه ۲۰۱۰ کند شد. ولی هند بهطور یکنواخت ۶ درصد در سال رشد کرد و در ۲۰۰۱ ۲۰۰۲ و ۲۰۰۸ کمی دچار مشکل شد .
اسپانیا و سوئد با انحراف معیار ۲٫۴ و ۲٫۵ از بحران بدهی اروپا در ۲۰۱۲ و بحران مالی ۲۰۰۸، به سختی ضربه خوردند که باعث شد اقتصادشان از ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳ بیثبات شود.
نیمی از کشورها در این رتبهبندی بالاتر از میانمار و هنگکنگ قرار دارند.
نیجریه و عربستان با ۳٫۳ و ۳٫۶ هردو شدیداً وابسته به صادرات نفت هستند بنابراین اقتصادشان با بالا و پایین رفتن قیمت نفت، نوسان پیدا میکند.
ایران با انحراف معیار ۴٫۴ جزو یک چهارم پایانی این رتبه بندی است. برخی از کشورهای این بخش از رتبه بندی، از جمله کشورهای وابسته به نفت هستند مثل امارات، کویت، عراق، لیبی،… . اکثر کشورها دچار جنگ داخلی و سایر درگیریها شدهاند. جنگهای خانمانسوز و تحریمها بر زندگی مردم آنها تاثیر گذاشته و اقتصاد آنها را نامطمئن کرده است.
آخرین کشور این رتبه بندی که بی ثبات ترین اقتصاد را دارد لیبی با انحراف معیار ۳۳٫۸ است.
لینک کوتاه :