صاحب کشور ملت بزرگ ایران است
جهان صنعت نیوز| دکتر حسن روحانی روز سه شنبه در پنجاه و هشتمین مجمع عمومی بانک مرکزی که با حضور اعضای مجمع، رییس کل، قائم مقام و دیگر اعضای هیات عامل بانک مرکزی برگزار شد، اظهارداشت: اگر رابطه ما با گروه اقدام مالی قطع شود، فعالیت بانکی ما در سطح دنیا با مشکل ایجاد می شود، اگر یک نفر بانکی در کشور در حرف من تردید دارد حتما بعدازظهر مصاحبه کند و بگوید این حرف درست نیست اگر این لوایح دوگانه تصویب شود یا نشود در رابطه ما بانک ها تاثیری ندارد. ذره ای برای دنیا عقل و تدبیر را هم بپذیریم. تمام کشورهای دنیا در یک نظام و گروهی شرکت کرده اند یعنی هیچ کدام عقل و تدبیر نداشته اند؟
وی به گزارش امروز مجمع عمومی بانک مرکزی اشاره و تاکید کرد: باوجود سختی ها و مشکلاتی که امروز داریم، گزارشی که امروز از مجمع شنیدیم برای ما امیدوار کننده بود.
رییس قوه مجریه همچنین با یادآوری چند آمار که درجلسه قبلی گفته شد،افزود: در شرایط تحریم قاعدتا تراز تجاری کشور خیلی مطلوب نیست اما این تراز تا امروز یعنی در ۱۱ ماه گذشته مطلوب است، ما ۴۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی و ۳۸٫۵ میلیارد دلار واردات داریم با حساب این صادرات و واردات، تراز ما مثبت یک و نیم می شود در عین حال در بخشی از بخش ها واردات ما.
رییس جمهوری افزود: چرا و به چه دلیلی در مجامع پولی و بانکی دنیا شرکت نمی کنیم؟ دلیل آن این است که می خواهیم تحولات بانک ها و سیستمی را ببینیم و از دنیا عقب نیفتیم با آنها رابطه برقرار کنیم مگر بدون ارتباط مالی و بانکی با جهان می توانید نفت بفروشید و واردات داشته باشیم این کار را باید سیستم بانکی انجام دهد با چمدان که نمی توانیم تجارت کنیم. قطعه ای را می توان با چمدان آورد اما نمی توان دهها میلیون تن نهادهای دامی که با پول چمدانی وارد کرد.
روحانی همچنین گفت: دولت ایران که لایحه داده، مجلسی که تصویب کرده و شورای نگهبانی که آنرا امضا کرده، تدبیر نداشته است؟
وی افزود: نمی شود کشور را به دست ۱۰-۲۰ نفر داد و بگوییم هر تصمیمی که گرفتند، تابعیم. صاحب این کشور ملت بزرگ است حتما ملت و بانک مرکزی و بانک های ما حرف خواهد زد.
وی تاکید کرد: اگر فردا برای کشور مشکلی ایجاد شد اگر نتوانستیم روابط تجاری با دنیا را به خوبی انجام دهیم و در بازار و قیمت ها مشکلی پیش آمد یا دو، سه هفته در نقل و انتقال ذره ای مشکل پیدا کردیم و یا ماجرای گوشت پیش آمد.
روحانی خاطرنشان کرد: درست است ۹۰ درصد گوشت ما در داخل و کل گوشت مرغ در درون کشور تامین می شود اما همین ۱۰ درصدی که از باید از خارج بیاید اگر نیاید در بازار تاثیر می گذارد.
رییس جمهوری ادامه داد: گوشت آمده و به گمرک رسیده است . سیستم بانکی ما نمی تواند حل کند و گوشت ترخیص نمی شود. بعد عده ای می گویند عجب دولت بی انصافی است گوشت وارد کرده و در گمرک نگه داشته است. ما گوشت وارد نکردیم شرکتی خصوصی وارد کرده است باید مشکلات مالی و پرداختهایش حل شود. در این زمینه قرار شد آقای دکتر همتی یاری کند.
روحانی اضافه کرد: نمی آیند مشکلات را به مردم بگویند. تا یک مشکل پیش می آید می گویند ‘مدیریت دولت ، بفرمایید جواب دهید’. آیا مدیریت دولت بوده این مشکل را به وجود آورده یا شما بودید این مشکل را به وجود آوردید؟ چرا این مشکل را برای مردم به وجود می آورید؟
رییس جمهوری اضافه کرد: چرا امروز و فردا می کنید تصمیم گیر در این کشور یا دولت است یا مجلس است یا رهبری است رهبری چند بار به من گفتند ،نه یک بار، گفتند با این لوایح چهارگانه من مخالفتی ندارم.
روحانی گفت: این که رهبری است ، دولت هم لایحه داده ، مجلس هم تصویب کرده. پس چه کسی مخالف است؟ می خواهید چه کار کنیم؟ همین قدر که من حرف میزنم شما هم اگر معتقدید همه باید صحبت کنید و بگویید تا ما از این مشکلات عبور کنیم.
روحانی ادامه داد: یک تحریم آمریکا درست کرده و یک تحریم هم سلیقه ما میخواهد درست کند. نمی شود هم آمریکا تحریم کند و هم هم سلیقه عده ای ما را تحریم کنند. این به نفع کشور و مردم نیست.
وی تصریح کرد: بگذارید مسائل حل شود و جلو برویم، معتقدم در داخل اگر ما خودمان را تحریم و بد اخلاقی نکنیم و احترام همدیگر را نگه داریم و اگر معتقد شویم صاحب کشور ملت ایران است، همه چیز حل میشود.
رییس جمهوری یادآورشد: فشار اقتصادی و تحریم تاثیر می گذارد ولی ما می توانیم از آن عبور کنیم . ما یک ملت بزرگ هستیم و راههای مختلف داریم می توانیم استفاده کنیم.
روحانی اظهار داشت: تقاضای من از شما این است که همه حرف حق را به گوش مردم برسانیم شما متخصصین امور مالی و بانکی هستید کمک کنید به مردم تا بدانند واقعیت چیست.
رییس جمهوری گفت: همه می دانید توانی که آمریکا در مساله تحریم علیه ایران گذاشته علیه سیستم بانکی، فروش نفت و سایر زمینه های اقتصادی ایران است، امروز خط مقدم ما برابر آمریکا وزارت خارجه، بانک مرکزی و وزارت نفت است.
وی خاطرنشان کرد: البته بقیه وزرای اقتصادی هم در خط دوم هستند، اما خط اول مربوط به این سه نفر می شود. می خواهم از این سه نفر به دلیل ایستادگی و توانمندی آنها سپاسگزاری کنم هم از دکتر ظریف و هم همتی و همچنین مهندس زنگنه؛ به عنوان نیروهای خط مقدم این مبارزه ایستادگی کردند و ایستادند.
وی یادآورشد البته بقیه دستگاه های اقتصادی، سازمان برنامه و بودجه و اقتصاد کشور فشار بر روی آنها است اما عمدتا فشار روی این سه بخش است.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: الحمد الله باوجود این که سختی هایی را تحمل کردیم اما موفقیت های بسیار خوبی هم داشتیم ما این دو را درکنار هم باید قراردهیم هم سختی و هم مشکلات و مردم هم توقعات کاملا درستی دارند که ما باید آنها را حل و فصل کنیم.
روحانی ادامه داد: پیشرفت های خوبی داشتیم و این پیشرفت ها را مردم باید ببینند چون این پیشرفت ها متعلق به خودشان است.
وی تصریح کرد: اگر وزارت امور خارجه و بانک مرکزی کاری می کنند چون نماینده مردم هستند، دولت در کل منتخب ملت است بنابراین همه این تلاش ها در واقع تلاش ملت ایران است اما در حد مسئولیتش بار سنگینی را بردوش دارد.
سفر بشار اسد برای تشکر بود
رییس جمهوری در ادامه سخنان خود به سفر روز گذشته بشار اسد اشاره کرد و گفت: روز گذشته بشار اسد رییس جمهوری سوریه از دمشق پرواز کرد و به تهران آمد و با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کرد. او گفت «سفر من صرفا برای تشکر ملت ایران دولت ایران و رهبر معظم انقلاب بوده و اتفاقا تشکر از وزارت خارجه را هم در بحث های خود به طور صریح داشت ، به خاطر کارهای بزرگی که همه با هم انجام دادیم. این کارهایی است که اگر همه با هم در کنار هم نباشیم موفق نمی شویم.
افزایش پایه پولی به خاطر بدهی بانک ها به بانک مرکزی است
روحانی همچنین گفت: شما می بینید در تمام رسانه ها یکی از نکاتی که برخی بر روی آن تاکید دارند، این است که می گویند نقدینگی خیلی بالا رفته است بدون حساب و کتاب و دولت هم هیچ کاری انجام نمی دهد.
وی افزود: ما امروز در آمار و ارقام دیدیم که رشد نقدینگی تا ابتدای دولت یازدهم یعنی از حدود سال ۸۱- ۸۲ تا سال ۹۲ رشد نقدنیگی ما به طور متوسط ۲۷٫۴ درصد بوده است؛ اما از ابتدای دولت یازدهم تا امروز رشد نقدینگی ۲۳٫۸ درصد بوده است.
رییس قوه مجریه خاطرنشان کرد: اینکه ما توانستیم نقدینگی را کنترل کنیم و از آن مهم تر این که در پایه پولی یک حرف بسیار مهم داریم؛ قبل از این دولت، پایه پولی یک بخش بزرگ آن بر مبنای استقراض دولت بوده است یا در واقع طلبکاری بانک مرکزی از دولت بود، و عمدتا بر این مبنا بوده و می دانیم که پایه پولی اگر براساس نقدینگی افزایش پیدا کند چه خطراتی دارد و ضریب فزاینده آن چقدر خواهد بود.
روحانی افزود: در حال حاضر اگر پایه پولی بالا می رود به خاطر بدهی بانک ها به بانک مرکزی است. یعنی قبلا دولت مسئول بوده ولی امروز مخاطبین ما در این جلسه مسئول هستند؛ بانک ها باید تلاش کنند که از این پایه پولی استفاده نکنند.
وی همچنین گفت: وقتی به بانک مرکزی فشار می آورند و از بانک مرکزی پول می گیرند، طبیعتا به پایه پول و در واقع به اقتصاد کشور فشار وارد می شود
وی تصریح کرد: البته یک نکته ای در آمار جلسه امروز بود که وضع بانک ها در مطالباتی که از بانک مرکزی پول هایی را که مطالبه می کنند در این ماه های اخیر نسبت به گذشته کاهشی بوده است، که این نکته بسیار مهمی است و این یعنی بانک ها را کمک کرده اند و قدم اول را برداشته که نسبت به ماه های قبل کاهش پیدا کرده است.
رییس دولت دوازدهم ادامه داد: از طرفی آمار و ارقام نشان می دهد که وضع بانک های دولتی در این روند بهتر از بانک های خصوصی و بانک های اصل ۴۴ است؛ که باید از همه بانک ها بخواهیم در این زمینه یاری و کمک کنند تا اضافه برداشت را خودشان کنترل کنند و بانک مرکزی این جریان را کنترل کنند. زیرا که این اضافه برداشت به مساله پایه پول برمی گردد.
مساله موسسات اعتباری بلایی بود که حل کردیم
رییس جمهوری افزود: حل مساله موسسات اعتباری غیرمجاز از موفقیت های بسیار خوب بانک مرکزی با کمک دولت و قوای دیگر بود، این یک بلای بزرگی برای کشور و مردم بود. طبیعتا جمع کردن این کار، ساده نبود یعنی من می دیدم که وقتی آقای سیف به این مصاف آمد که با این مساله مبارزه کند چه فشاری روی او بود.
روحانی همچنین گفت: نامه هایی که برای او ( دکتر سیف) می نوشتند وی به من می داد و من می دیدم؛ مسئولان مختلف حدود ۹۲ تا ۱۰۰ امضا – کمتر و بیشتر- همه به او فشار می آورند؛ آقای سیف روزی نزد ما آمد و گفت: این کاری که من می کنم ظاهرا مشکلی دارد و نباید انجام دهم؛ و من به او می گفتم که به این مسائل اعتنا نکن و کاری که اعتقاد داری و می دانی درست است را انجام بده و باید انجام بدهید.
وی بیان کرد: کار بزرگی در کشور انجام شده و هنوز هم در حال انجام است؛ درست است بار سنگینی بر دوش ما آمد و مشکلاتی نیز برای ما به وجود آوردند. پایه پولی را همین موسسات بالا بردند و ما ناچار به حل و فصل شدیم، این معضل بزرگ در کشور حل و فصل شد که البته به دولت ما هیچ ارتباطی نداشت و تشکیل همه این موسسات، مربوط به دولت های قبل بود به خصوص از سال ۸۲ به بعد به تدریج به وجود آمده بودند، اما بار آن بر دوش ما افتاد و ما ناچار به حل و فصل آن شدیم؛ که کار ارزنده ای است؛ البته در این زمینه اقدامات دیگری هم در دست انجام است.
رییس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: ما در جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه در یک زمان کوتاه، تقریبا هر نیازی که بانک مرکزی داشت را توانستیم با مصوبات خوبی که داشتیم، حل و فصل کنیم.
روحانی گفت: مهم این است که بانک مرکزی نظارت خود را بر کلیه بانک ها افزایش دهد و اگر شرایطی لازم است درباره بانکی تصمیماتی گرفته شود، بانک مرکزی به راحتی باید بتواند تصمیماتی را با توجه به چارچوبی که در مصوبات وجود دارد، انجام دهد.
وی ادامه دارد: مردم باید به این نکته توجه کنند که در حین این فشار اقتصادی دشمن، اصلاح بانک ها هم زمان با یک روند سریع تر ادامه پیدا می کند و این کار برای اقتصاد آینده و امروز و سالم سازی بانک ها بسیار بااهمیت است.
اخبار برگزیدهسیاسیلینک کوتاه :