برخورد با گرانفروشی واحدهای تولیدی و توزیعی سیمان
به گزارش جهان صنعت نیوز: سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ضمن اعلام خبر فوق، تصریح کرد: نرخ فروش مصرف کننده برای هر پاکت سیمان خاکستری حداکثر ۱۷.۵۰۰ تومان و برای هر تن سیمان فله ۲۹۰.۰۰۰ تومان است.
روابط عمومی این سازمان گزارش داد: پیرو تصمیمات جلسه ششم مردادماه سال جاری در مجلس شورای اسلامی و به منظور تعیین قیمت فروش سیمان، روز چهارشنبه در نشستی مشترک با انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، مقرر شد؛ تحویل سیمان توسط واحدهای تولیدی منحصراً به عاملان توزیع رسمی و مطابق دستورالعمل مربوطه صورت پذیرد.
در این جلسه که با حضور معاون وزیر و رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و مدیران این سازمان و رییس و چند تن از اعضای هیأت رییسه انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان برگزار شد، «عباس تابش» با بیان نقش کلیدی سیمان در صنعت ساختمان، همچنین بر لزوم رعایت نکات زیر تأکید کرد:
مطابق توافق اعضای جلسه برای تأمین بهنگام سیمان مورد نیاز انبوه سازان، پروژه های عمرانی و سایر مصارف عمده، واحدهای تولیدی مکلف به تحویل بار به قیمت مصوب درب کارخانه به انبوه سازان، پروژه های عمرانی و سایر مصارف عمده با معرفینامه رسمی هستند.
انجمن مکلف است با هماهنگی اعضا بر عاملان فروش نظارت کند.
سازمان های صنعت، معدن و تجارت نسبت به نظارت جدی به عاملان توزیع سیمان اقدام و متخلفان برای ابطال عاملیت فروش و قطع تحویل سیمان به سازمان حمایت و انجمن مربوطه معرفی خواهند شد.
انجمن موظف است با هماهنگی تولید کنندگان در صورت مشاهده تخلف عاملان یا پس از اعلام سازمان حمایت برای ابطال عاملیت اقدام کند.
بنا به این گزارش، سیمان مشمول اعلام موجودی و الزام به ثبت در سامانه جامع انبار توسط کلیه واحدای تولیدی، توزیعی و خریداران عمده (انبوه سازان) است و این بنگاهها بایستی فرآیند تولید، توزیع و انبارش انواع سیمان را از طریق سامانه مذکور ثبت کنند.
با توجه به مصوبات این جلسه، انجمن بر کلیه اعضای خود و همچنین از طریق اعضا بر کلیه نمایندگی ها نظارت جدی معمول خواهد داشت. ضمناً نرخ فروش مصرف کننده برای هر پاکت سیمان خاکستری حداکثر ۱۷.۵۰۰ تومان و برای هر تن سیمان فله ۲۹۰.۰۰۰ تومان تعیین شده است. لذا فروش بالاتر از نرخ ها مذکور برای خرده فروشی ها تخلف محسوب و با متخلفان علاوه بر اعمال قانون تعزیری از طریق قطع سهمیه و ابطال مجوز نمایندگی برخورد می شود.
مصوبات این جلسه به حاضران برای برنامه ریزی و اقدام مؤثر، ابلاغ شده است.
** تولیدکنندگان فولاد مکلف به رعایت کف عرضه در بورس کالا هستند
سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان روز چهارشنبه همچنین با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که واحدهای تولیدی فولادی مکلف به رعایت کف عرضه در بورس کالا و استفاده از انبارهای مجاز هستند.
بنا به این گزارش، با عنایت به بازار محصولات فولادی و با توجه به نوسانات نرخ ارز و همچنین عدم تعادل عرضه و تقاضا به دلیل انتظارات تورمی، استمرار نظارت و پایش هرچه بیشتر بازار این محصول در سراسر کشور مورد تأکید قرار دارد.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: نظر به ماده ۲ بخش الزامات عرضه ابلاغیه شماره ۱۱۲۵۸۵/۶۰ مورخ ۰۱/۰۵/۱۳۹۷ موضوع دستورالعمل تنظیم بازار محصولات فولادی مبنی بر اینکه «کلیه تولیدکنندگان محصولات فولادی به منظور فروش در داخل، ملزم هستند کلیه محصولات فولادی خود را با رعایت کف عرضه ابلاغی در بورس کالا در هر مرحله به صورت هفتگی عرضه کنند»، همچنین در راستای نظارت بر فرآیند عرضه در بورس و کنترل رعایت کف عرضه، رصد نحوه مصرف محصولات فولادی در چرخه پس از بورس کالا، مجدداً تاکید می شود کلیه واحدهای تولیدکننده محصولات فولادی اعم از انواع شمش فولادی، انواع ورق فولادی، میلگرد، تیرآهن و … بایستی نسبت به عرضه محصولات خود در بورس کالا اقدام لازم معمول نمایند.
این اطلاعیه تصریح کرد: نگهداری محصولات مذکور در مراکز نگهداری عضو سامانه جامع انبار مجاز بوده و بدیهی است در صورت عدم رعایت کف عرضه ابلاغی یا نگهداری آن در مراکز غیر مجاز، پرونده شرکتهای متخلف، علاوه بر سازمان تعزیرات حکومتی با موضوع اخلال در نظام اقتصادی کشور، مستقیماً به دادستانی کل کشور منعکس می شود.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
لینک کوتاه :