xtrim

تابستان ۹۹ را بدون خاموشی برنامه‌ریزی شده پشت‌سر گذاشتیم

به گزارش جهان صنعت نیوز:  «رضا اردکانیان» روز یکشنبه  افزود: سال‌های گذشته به طور متوسط، رشد اوج بار بیش از پنج درصد بود که این به معنای ضرورت احداث چند هزار مگاوات نیروگاه جدید برای پاسخگویی به این رشد اوج بار بود.

وزیر نیرو ادامه داد: برنامه های مدیریت مصرف از دو سال پیش با همکاری مردم در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی، تجاری و خانگی آغاز شد و با مشوق هایی که پیشبینی شده بود و نیز تفاهم‌نامه‌هایی که منعقد شد، توانستیم رشد اوج بار را کاهش دهیم و در عین حال تولید و عرضه انرژی را نه تنها با وقفه مواجه نسازیم بلکه افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: همچنین توانستیم تعهدات صادراتی خود را که به خصوص در شرایط تحریمی حائز اهمیت است و منابع  ارزی قابل ملاحظه ای را برای صنعت تدارک می کند در برنامه داشته باشیم.

opal

وزیر نیرو گفت: تابستان ۹۷ اوج بار  بیش از پنج درصد را به زیر سه درصد رساندیم و در تابستان ۹۸ رشد اوج بار فقط یک درصد و بدون خاموشی بود که امسال نیز به همین میزان خواهد بود.

وی ادامه داد: به زودی به مردم گزارش خواهیم داد که تابستان ۹۹ هم بدون خاموشی با رشد اوج بار تنها حدود یک درصد و با افزایش عرضه انرژی بیش از چهار درصد نسبت به سال گذشته و افزایش صادرات انرژی پشت سر گذاشته شد.

اردکانیان درباره تحقق این امر گفت: بیش از ۲۹۰ هزار تفاهمنامه با بخش های مختلف صنعتی و تولیدی  قبل از فصل گرما به امضا رسید که براساس آن متعهد شدیم چنانچه آنها مصرف خود را در ساعات اوج گرما در تابستان کاهش دهند، به جای آن در سایر ساعت‌های شبانه‌روز برای آن که اختلالی در تولید ایجاد نشود، انرژی ارزان‌تری به آنها اختصاص دهیم.

عضو هیات دولت ادامه داد: پارسال از این محل ۳۵۰ میلیارد تومان پاداش به بخش صنعت و تولید کشور پرداخت شد و امسال این رقم احتمالا بیشتر خواهد شد.

وی به بکارگیری استارت آپ ها برای مدیریت مصرف اشاره کرد و خاطرنشان کرد: استارت آپ ها وشرکت های دانش بنیان بکار گرفته شدندو با کمک فعالیتی که آنها در بخش خانگی داشتند و از طریق تلفن های هوشمند، آنها توانستند مردم را در جریان چگونگی مصرف خود قرار داده و آنها را تشویق به کاهش مصرف و استفاده از ادوات کم مصرف برقی در ساعت اوج بار کنند و از این نظر، امسال چهارصد مگاوات پیک‌سایی یعنی کاهش اوج بار محقق شد.

اردکانیان ادامه داد: این دستاورد بزرگی است زیرا کشور را از یک هدر رفت قابل ملاحظه انرژی و منابع بدور می دارد و ما تلاش خواهیم کرد به عنوان یک عادت و اخلاق آن را نهادینه کنیم، البته در عین حال نیروگاه می سازیم و عرضه انرژی را افزایش می دهیم. اما اینگونه نخواهد بود که با عادات ناصحیح مصرف در فصل تابستان یا زمستان، این منابع زیست محیطی را که متعلق به نسل های آینده هم هست بیهوده و به شکل خارج از الگوی مصرف مورد استفاده قرار دهیم.

تامین پایدار آب و برق در دوران کرونا

وزیر نیرو درباره اقدامات در دوران شیوع کرونا، گفت: مهمترین کاری که توفیق داشتیم انجام دهیم این است که در شرایط سخت کرونایی نه مردم بلکه کادر درمانی کشور دغدغه‌ای برای تامین آب و برق نداشته باشند.  

اردکانیانادامه داد: تصور اینکه در این شرایط سخت کرونایی، مشکلی در تامین آب مورد نیاز برای  مصارف  بهداشتی وجود داشته باشد یا اینکه واحدهای درمانی، بهداشتی کشور در زمان‌های کاملا ضروری، اختلالی در تامین برق رخ دهد، بسیار دشوار و نامطلوب است.

وی اضافه کرد: آمادگی بالایی برای مقابله با این شرایط سخت داشتیم؛  به‌موقع رساندن واحدهای نیروگاهی در مدار تولید و انجام تعمیرات لازم از جمله اقدامات انجام شده بود.

وزیر نیرو یادآور شد: در فروردین‌ماه حدود  ۲۵ هزار نفر از کارکنان این صنعت در سراسر کشور در حال آماده‌باش بودند، متاسفانه تعدادی از نیروها در حین انجام خدمت، جان خود را به دلیل ابتلا به بیماری کرونا از دست دادند، اما خللی در فعالیت ها رخ نداد.

وی گفت: همچنین در ماه های نخست شیوع این بیماری که با رکود مواجه بودیم و به دلیل تعطیلی واحدهای تجاری خیلی از کسبه، امکان پرداخت به موقع قبض آب و برق را نداشتند، تلاش کردیم که با آنها مدارا کنیم، بنابراین مهلت هایی برای آنها در پرداخت قبض در نظر گرفته شد.

اردکانیان افزود: البته مردم بعد از آن همکاری خوبی کردند و شرایط به روال خود بازگشت.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 128390
لینک کوتاه :