جزئیات پرداخت وام با وثیقه سهام عدالت
به گزارش جهان صنعت نیوز: عباس معمار نژاد امروز صبح در نشستی خبری با موضوع ارائه تسهیلات اعتباری بانکها با وثیقه گذاری سهام عدالت، اظهار داشت: نقش بانکها در تأمین مالی اقتصاد ایران بسیار پررنگ است، همانطور که این حوزه در اقتصاد بسیاری از کشورهای جهان نقش پررنگی دارد؛ با توجه به شرایط اقتصادی کشور و نیار به منابع مالی کسب و کارها، مجدداً بانکها نزدیک آمدند تا بتوانند بخشی از این نیاز راتامین کنند.
وی با بیان اینکه امروز اولین شرکت سرمایه گذاری استانی سهام عدالت به تابلوی بورس اضافه شد، گفت: امروز شرکت سرمایه گذاری استان خراسان جنوبی وارد بورس شد و بقیه شرکتها نیز به تدریج وارد بازار بورس خواهند شد.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد گفت: سهام عدالت برای مردمی کردن اقتصاد طراحی و با تدابیر رهبری و ریاست جمهوری و دولت امکان آزادسازی این سهام فراهم شد. وقتی سهام عدالت آزاد شد نهایتاً ارزش آن حدود ۸ میلیون تومان بود که در تازهترین بررسیها ارزش سهام عدالت به ۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.
وی افزود: یعنی در این مدت ارزش سهام عدالت بیش از دو برابر شده است و انتظار است که بیشتر نیز بشود؛ اگر ما تسهیلاتی با نرخ سود ۱۸ درصدی بدهیم، با توجه به رشد ارزش سهام عدالت، این تسهیلات برای مردم به صرفه خواهد بود؛ بنابراین توصیه همه کارشناسان و مسئولین این است که دارندگان سهام عدالت حواسشان باشد که به راحتی سهام خود را از دست ندهند.
سازوکار وثیقه گذاری سهام عدالت در بانکها
معمارنژاد افزود: بانکهای تجاری کشور از جمله ملی، سپه، صادرات، تجارت و ملت آمادگی دارند در صورتی که افراد نیاز مالی کوتاه مدت دارند از طریق وثیقه گیری سهام عدالت، نیاز مالی کوتاه مدت مالی مردم را تأمین کنند تا مردم مجبور نشوند سهام عدالت شأن را بفروشند.
وی به سازوکار وثیقه گذاری سهام عدالت در بانکها اشاره کرد و ادامه داد: مبنای کار به صورت کارت اعتباری مرابحه است که این موضوع مطابق با سیاست شورای پول و اعتبار و دستور العمل بانکمرکزی است.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد گفت: همه بانکها توافق کردند که حداقل ۵۰ درصد ارزش روز سهام عدالت آزاد شده را به عنوان وثیقه بپذیرند و تسهیلات بدهند. زمان بازپرداخت نیز به صورت سه ساله با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار یعنی ۱۸ درصد است.
وی افزود: برخی از بانکها فرایند را به صورت کاملاً الکترونیکی آماده کرده اند و برخی نیز در حال آماده سازی هستند؛ سامانه بانک ملی کاملاً آماده است و نیاز به مراجعه حضوری به هیچ وجه نیست. بانک ملت هم این اقدام را انجام داده و به زودی جزئیات آن اعلام خواهد شد. بانک صادرات، سپه و تجارت هم در حال آماده کردن زیرساختها هستند تا مردم برای دریافت این وام، نیاز به مراجعه حضوری به شعب بانک نداشته باشند.
معمارنژاد گفت: در سامانه بانک ملی هم احراز هویت و هم ثبت درخواست و پرداخت به شیوه الکترونیکی انجام میشود.
وی درباره وضعیت فروش سهام کسانی که درخواست فروش سهام عدالت خود را ثبت کرده اند، گفت: بر اساس آخرین آمار ۹۶ درصد از کسانی که درخواست فروش سهام عدالت خود را ارائه کردند وجوه را دریافت کرده اند و تنها ۴ درصد در شرایط تجمیع و فروش سهام عدالت قرار دارند، و اگرنه بانکها و کارگزاریها وجوه ۹۶ درصد سهام فروخته شده را فروخته اند.
سود صفر درصد در صورت تسویه یکماهه
محمدرضا حسین زاده مدیرعامل بانک ملی هم در این نشست خبری اظهار داشت: فلسفه کارت اعتباری این است که در ابتدا وام تلقی نشود؛ از اولین تراکنش یک ماه فرصت دارد تسویه کند اگر تسویه کرد یک ریال هم به بانک به عنوان بهره نیاز نیست بدهد و بلافاصله از ماه بعد دوباره میتواند این کار را انجام دهد.
وی افزود: اما اگر این زمانگذشت و تسویه نکرد این مبلغ تبدیل به وام شده و دیگر باید بهره ۱۸ درصدی پرداخت شود.
حسین زاده گفت: دارندگان سهام عدالت برای دریافت این وام باید به همان بانکی مراجعه کنند که آنجا حساب دارند و شماره شبایشان را معرفی کرده اند.
این خبر تکمیل میشود
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
لینک کوتاه :