رمزارزهای پیگیر گریز
به گزارش جهان صنعت نیوز: این رمزارزها مورد استقبال گروه های تروریستی و قاچاقچی قرار گرفته است. به تازگی خبر رسیده که دولت آمریکا رمزارزهایی که ادعا می کند به داعش تعلق دارد را مسدود کرده است اما بسیاری از کارشناسان بر این باورند که دولت آمریکا به طور کلی با رمزارزها مخالف بوده و به همین روی خبرهای مرتبط با استفاده تروریست ها از رمزارزها را به صورت جنجالی منتشر می کند. دولت این کشور از کاهش ارزش و اهمیت دلار بر اثر استقبال مردم، شرکت ها، تاجران و بانک ها از رمزارزها هراس دارد.
توقیف میلیون ها رمزارز
با همکاری شماری از سازمانها در آمریکا، میلیونها رمزارز در راستای مقابله با تامین مالی گروههای تروریستی از گروههای داعش و القاعده توقیف شد.
وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که سه گروه تامین مالی آنلاین مرتبط با گروههای تروریستی القاعده و داعش را ازبین برده و میلیونها دلار ارز دیجیتال را از آنها توقیف کرده است. بنابر اظهارات این سازمان ، این بزرگترین مصادره رمزارزی مرتبط با تروریست است.
مقامات آمریکا بیش از ۳۰۰ حساب ارز دیجیتال، چهار وبسایت و چهار صفحهی فیسبوک مرتبط با این گروههای تروریستی را توقیف کردهاند.
استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا درباره ارتباط تروریستها با دنیای ارز دیجیتال در بیانیهای اعلام کرد: شبکههای تروریستی با فناوری سازگار شدهاند و میتوانند تراکنشهای پیچیدهی مالی در دنیای دیجیتالی، ازجمله با استفاده از ارزهای دیجیتال انجام دهند.
بهنظر میرسد ابتدا گروههای تامین مالی با استفاده از ترفندها و پلتفرمهای مختلف، در اینترنت با کارزارهای تروریستی ارتباط برقرار کردهاند. یکی از این گروههای تروریستی در شبکههای اجتماعی و وبسایتش، از کاربران خواسته بود بیت کوین اهدا کنند. همچنین، گروه یادشده ویدئوهای آموزشی برای کاربران منتشر کرده بود تا بهطور ناشناس به یک آدرس بیت کوین بفرستند.
در این جریانات، دفتر دادگستری آمریکا در کلمبیا دو نفر بهنامهای محمد آکتی و حسامالدین کاراتاش را به جرم پولشویی متهم کرده است. در پرونده تشکیلشده گفته میشود القاعده و گروههای تروریستی دیگر، از تلگرام و سایر شبکههای اجتماعی به بهانهی اهداف خیریه درخواست بیت کوین کرده بودند.
بهگفته وزارت دادگستری آمریکا، فردی بهنام مراد کاکار بهعنوان تسهیلگر داعش، از وبسایت FaceMaskCenter.com برای این گروه پولشویی میکرده است. سایت یادشده مدعی فروش تجهیزات محافظ شخصی ازجمله ماسکهای N95 بود.
دون فورت، رئیس تحقیقات جنایی خدمات درآمد داخلی آمریکا (IRS) گفت: واحد جرایم سایبری IRS توانست منابع مالی مورد استفادهی گروههای تروریستی را ردیابی کند و شبکههای مالی و ارتباطی این گروهها را ازبین ببرد.
فعالیت گروههای تروریستی در دنیای ارزهای دیجیتال با همکاری تعدادی از سازمانهای آمریکایی ازجمله خدمات درآمد داخلی، افبیآی، وزارت امنیت داخلی ایالات متحده و دفتر دادگستری آمریکا در کلمبیا متوقف شد.
رمزارزها برای این ایجاد شد که بتونه از یک سیستم متمرکز و اطلاعات که نهاد بانک های مرکزی هستند جلوگیری کند و اطلاعات محرمانه ردیابی شود.
رمزارزها قابل ردیابی نیستند
حامد حق بیان، کارشناس حقوق بین الملل در گفت و گو با «جهان صنعت نیوز» اظهار کرد: یکی از مهم ترین تفاوت های رمزارزها با پول های معمولی آن است که تراکنش ها در رمزارزها مخفی بوده و قابل ردیابی نیستند.
او افزود: نخستین رمزارز دنیا بیت کوین بود و ساختار آن به این صورت طراحی شده که هویت افرادی که تراکنش را انجام می دهند، گیرنده و فرستنده تراکنش مشخص نبوده اما خود تراکنش مشخص است؛ معلوم است کدام کیف پول چه میزان وجهی را به چه کیف پولی واریز کرده است.
حق بیان گفت: در واقع دولت آمریکا در بسیاری از موارد ابتدا فرد قاچاقچی یا تروریست را دستگیر می کند، سپس آدرس کیف پول را از وی می گیرد و تمامی افراد شبکه را دستگیر می کند. در تراکنش های بیت کوین نمی توان به هویت دارنده بیت کوین پی برد.
او افزود: اما اگر فردی دستگیر شود و پلیس متوجه شود دارای بیت کوین بوده و کیف پول مجازی دارد می تواند بقیه اعضای شبکه را نیز شناسایی و دستگیر کند.
به گفته این کارشناس حقوق بین الملل، بزرگترین سایت خرید و فروش مواد مخدر در جهان؛ سیلک رود (Silk Road) نیز به همین شیوه شناسایی شد؛ زمانی که فروشنده این سایت دستگیر شد، پلیس ۵ هزار بیت کوین پیدا کرد و اعضای شبکه را شناسایی کرد.
رمزارزهای پیگیر گریز
او با اشاره به رمزارزهای پیگیر گریز بیان کرد: ساختار بیت کوین به گونه ای است که هنگام انجام تراکنش ها هویت فرستنده و گیرنده مخفی بوده اما آدرس تراکنش و مبلغ آن قابل رویت است. اما رمزارزهای دیگری هستند که اصطلاحا پیگیر گریز بوده و قابل ردیابی نیستند.
مونرو، رمزارز مورد علاقه داعش
حق بیان در رابطه با رمزارز مونرو گفت: مونرو یکی از رمزارزهای پیگیر گریز است که با بیت کوین تفاوت های بسیاری دارد؛ در تراکنش های مونرو نه مبلغ، نه آدرس کیف پول و نه فرستنده و گیرنده تراکنش ها مشخص نبوده و قابل پیگیری نیستند.
او تاکید کرد: رمزارز مونرو مورد توجه داعش واقع شده و از آن استفاده می کنند. به طور کلی هدف سازندگان این رمزارز افزایش حریم خصوصی کاربران به بالاترین حد ممکن است؛ یک محیط مخفی ایجاد می کند که با استقبال گروه های تروریستی مانند داعش و قاچاقچیان واقع شده است.
حق بیان گفت: این دسته از رمزارزها می توانند برای اقتصاد سالم خطرناک باشند و دولت ها نیز تلاش می کنند جلوی گسترش این رمزارزهای پیگیر گریز را بگیرند.
او در ادامه بیان کرد: رمزارز مونرو از الگوریتمی استفاده می کند به نام Ring Signatures که از این طریق می تواند تمامی اطلاعات کاربران و تراکنش ها را مخفی نگه دارد. اگر فردی با مونرو تراکنش غیرقانونی انجام دهد دولت ها نمی توانند هویت فرد مزبور را تشخیص دهند.
هراس آمریکا از کاهش ارزش دلار
حق بیان در رابطه با هراس آمریکا از کاهش ارزش و اهمیت دلار به موجب رواج رمزارزها بیان کرد: یکی از مهم ترین دلایل مخالفت دولت آمریکا با رمزارزها نیز همین امر است. چراکه یکی از اهداف رمزارزهایی مانند بیت کوین، حمله به بانک های مرکزی و از میان بردن Fiat money بوده که مهم ترین آنها دلار است.
او افزود: هر میزان اقبال عموم مردم دنیا، شرکت ها، تاجران، بانک ها و … به رمزارزها به ویژه بیت کوین افزایش یابد، قدرت دلار تضعیف می شود.
اخبار برگزیدهخواندنیدانش و فناوریلینک کوتاه :