xtrim

جودکی: آمریکا برای اعمال فشار بیشتر بر ما سراغ دوستان منطقه‌ای خود رفته است

به گزارش جهان صنعت نیوز:  بدون شک همراه شدن کشورهای منطقه‌ای با آمریکا و رخدادهایی مشابه تفاهم اخیر امارات و اسرائیل به نفع جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود و ما را در منطقه و به تبع آن در سراسر جهان به چالش خواهد کشید. برای همین است که کارشناسان و تحلیل‌گران مسائل منطقه بر ضرورت تجدیدنظر و تغییر سیاست‌های منطقه‌ای تاکید می‌کنند.

حجت‌الله جودکی ، کارشناس مسائل منطقه یکی از همین تحلیل‌گران است. او در گفت‌وگو با «جهان صنعت نیوز» گفت: «همان‌طور که می‌دانید وضعیت ملتهب است. به هر حال یک طرف قضیه آمریکایی‌ها هستند که دوست دارند فشارهای حداکثری را بر کشور ما اعمال کنند. قاعدتا یک بخشی از این فشارها، فشارهای سیاسی و منطقه است. در همین راستا سراغ دوستان منطقه‌ای خود می‌روند. تفاهم بین اسرائیل و امارات را باید در همین راستا دید. آنان دوست دارند که این رویه ادامه یابد تا جایی که دوستان منطقه‌ای ما بسیار کم شوند یا دشمنان ما بیشتر شوند».

وی در پاسخ به اینکه در این شرایط ایران چطور می‌تواند مانع از دست‌یابی آمریکایی‌ها به اهدافشان شود، گفت: « یک زمانی آقای خاتمی می‌گفت که ما باید در منطقه دشمنان خود را خنثی کرده و بعد خنثی‌ها را تبدیل به دوست کنیم. اکنون اما این سیاست را فراموش کرده و از آن دور شده‌ایم. برای همین هم در معرض تهاجم قرار گرفته‌ایم. در حالی که اگر تلاش کنیم مثل آقای خاتمی سیاست تنش‌زدایی را دنبال کنیم خواهیم توانست تا حد زیادی جلوی مشکلات را بگیریم».

این کارشناس مسائل بین‌المللی با تاکید بر اهمیت تغییر سیاست‌های منطقه‌ای ایران گفت: « ما هر روز باید به هر شکل ممکن به دوستان خود اضافه کرده و از دشمنان خود بکاهیم. در این صورت است که آنان نمی‌توانند پیوند حداکثری را ایجاد کرده و همه دنیا را علیه ما بسیج کنند.»

وی افزود: «سیاست خارجی ما و عملکرد دستگاه دیپلماسی ایران موفقیت‌هایی داشته و دیدیم که آمریکا نتوانست آن قطعنامه را علیه ایران تصویب و مکانیسم ماشه را فعال کند. با همه این‌ها نیاز داریم که جوانب و بخش‌های مختلف حکومت در ایران دست به دست همه دهند و از آن سیاست پشتیبانی کنند تا موفق شویم».

جودکی در پاسخ به این پرسش که آیا چنین اراده‌ای در ایران مشاهده می‌شود؟ گفت: « خیلی کم. ما در برجام این رویه را آزمایش کردیم اما هنوز هم این اراده در کشور وجود ندارد».

این کارشناس مسائل منطقه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه در این شرایط احتمال موفقیت آمریکایی‌ها برای اجماع سازی علیه ما چقدر است؟ گفت: «ما و آمریکایی‌ها به صورت موازی حرکت می‌کنیم. هر اشتباه ما می‌تواند مورد بهره‌برداری آنان قرار بگیرد کما اینکه اشتباهات آنان هم می‌تواند مورد بهره‌برداری ما قرار بگیرد. ما هیچ چاره‌ای نداریم غیر از اینکه چشمان خود را باز کرده و با دقت آینده را ببینم و بر اساس آن سرمایه‌گذاری کنیم. نباید تصمیمات مقطعی و عجولانه بگیریم. به اضافه اینکه باید دعواهای داخلی را کنار بگذاریم تا بتوانیم موفق شویم. در غیر این صورت طبیعی است که آن‌ها می‌برند».

وی همچنین درباره اینکه اوضاع فعلی منطقه بیشتر برای دستیابی آمریکایی‌ها به اهدافشان مهیا است یا ما؟ گفت: «من فکر می کنم که در سیاست، زندگی و … انسان همواره باید امیدوارانه رفتار کند و مسیر درست را انتخاب کرده و به خدا توکل کند. اگر مسیر درست انتخاب شود طبیعتا می‌توانیم روی حوادث داخلی و منطقه‌ای تاثیر مثبت بگذاریم. ما با این کار را کنیم و امیدوار باشیم که موفق می‌شویم».

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژه
شناسه : 133005
لینک کوتاه :